Vinkuran in okolica - privez

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Hobofob
Višji štabni praporščak

Vinkuran in okolica - privez

OdgovorNapisal/-a Hobofob » To Mar 22, 2011 11:38

Pozdravljeni,

Ponovno nova tema glede priveza v Istri :) Sem novinec, zato, prosim, bodite potrpežljivi :)

Skratka, s ženo sva lani kupila apartma v Vinkuranu pri Puli. V Vinkuranu živi tudi najin dober znanec, član lokalnega športno-ribolovnega društva, ki upravlja z majhno športno lučico v Vinkuranu. Ob nakupu smo se seveda pogovarjali o možnosti priveza majhnega čolna, in takrat je bil zelo optimističen glede tega - možnosti podjemne pogodbe preko hrvaškega člana ipd.

Sedaj so se tudi z novim zakonom stvari spremenile in glede na zadnji pogovor z nim pod nobenim pogojem tuj državljan ne more imeti priveza v hrvaški športni luki.

Moje vprašanje je sledeče. Kaj priporočate glede priveza za 6 metrov dolg bowrider s slovensko zastavo? :) V bližini je seveda marina Veruda s ceno letnega priveza za tak čoln okoli 2800 EUR, blizu so še Bunarina in Puntica Medulin s primerljivimi cenami, okoli 1400 EUR letno. ACI marina v Puli in Poratu sta mi že preveč od rok, zlasti glede na uporabnost čolna za dnevne izlete in po možnosti s čim manj avto transporta.

So kakšne možnosti "pol-uradnega" priveza v Banjolah (kamp Indije)? Kakšne izkušnje s privezom na "corpo morto"?

Za vsakršno idejo sem zelo hvaležen,
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » To Mar 22, 2011 11:55

Kaj pa če čoln prepišeš na hrvata in na HR zastavo, ki ga lahko ima v lučici? Z njim pa z notarsko pogodbo urediš tvojo uporabo in lastnino. Če se dobro poznaš, verjetno ne bi smelo biti težav?
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Mar 22, 2011 11:55

Corpo motre v Soline, malo preveri pri domačinih, kje, najbolje da ti ga kar nekdo od domačinov napravi, boš imel vsaj neke vrste "pokroviteljstvo". Tam zna bit edino burja neugodna, kljub zavajujoči legi zaliva. Lahko tudi v Paltani, kje boš pač našel boljšo navezo kakšnega domačina. Po koncu dopusta pa čoln na suho.
Hobofob
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Hobofob » To Mar 22, 2011 11:58

bouton napisal/-a:Kaj pa če čoln prepišeš na hrvata in na HR zastavo, ki ga lahko ima v lučici? Z njim pa z notarsko pogodbo urediš tvojo uporabo in lastnino. Če se dobro poznaš, verjetno ne bi smelo biti težav?

To je sicer dobra ideja, vendar je v tem primeru verjetno potrebno čoln izvoziti na Hrvaško (PDV, carina)?
Hobofob
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Hobofob » To Mar 22, 2011 12:00

zlatko83 napisal/-a:Corpo motre v Soline, malo preveri pri domačinih, kje, najbolje da ti ga kar nekdo od domačinov napravi, boš imel vsaj neke vrste "pokroviteljstvo". Tam zna bit edino burja neugodna, kljub zavajujoči legi zaliva. Lahko tudi v Paltani, kje boš pač našel boljšo navezo kakšnega domačina. Po koncu dopusta pa čoln na suho.

Očitno poznaš lokalne razmere mnogo bolje kot jaz, hvala za ideje. Imaš ti kako že vzpostavljeno navezo? Lahko tudi na PM :)
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Mar 22, 2011 12:48

Se bom sam na hitro urinu tle sz enim vprašanjem :)

Kako bi zvedu kakšna vrste je luka v Šilu na krku? Ali je to sportska lučica al ne? Da vem če lahko dobim tam privez po novem zakonu.

Sorry za urivanje :wink:
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Mar 22, 2011 12:48

Jaz imam takole rešeno v Medulinskem zalivu, sicer moraš bit ob kakšni neveri ali močnejši burji "v pripravljenosti", drugače pa je mir (zaenkrat). Pusti si malce daljšo vrv ali verigo, da bo čoln "lepše dihal" in seveda pazi, da bo okrog dovolj prostora, da ne bo čoln butal v kakšnega drugega. Je pa okrog teh reči tam okoli povsod podobna situacija.
Uporabniški avatar
marko_pu
Višji vodnik
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a marko_pu » Po Jul 11, 2011 14:24

naredite corpo morto, ali betonski blok in pustite ga nasred vale na strani Vinkurana! stran proti Banjole se plaća
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Po Jul 11, 2011 15:59

Na Krku, sicer v Čižičih sem tudi sam pred časom spraševal in so mi razložili, da se tuja zastava plačuje po veljavnem ceniku, to je 15kun/meter dnevno. Komu, ne vem.
Nazadnje ko sem bil tam, se stvari v praksi še niso uredile in je zaenkrat še veliko tujih zastav na komunalcih. Prepričan pa sem, da je samo še vprašanje časa in organizacije občine, kdaj bodo začeli plačevat oz., se bodo morali umaknit. Enako naj bi veljalo tudi za Klimno in Šilo.
Mam doma razpis, ki govori o tem, pa ga ne znam pripet v sporočilo. :oops:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jul 11, 2011 16:13

Kaj pa je z marino v zalivu Banjol, tam kjer je nov hotel, in neko novo naselje ? Tam bi ti pa takle čolniček, že lahko kam stisnil za pametno ceno...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Hobofob
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Hobofob » To Jul 12, 2011 18:36

No, jaz sem tole zadevo izjemno elegantno rešil v vinkuranskem zalivu. Letos so namreč odprli novo športno luko in je večina domačinov dobila tam privez, meni pa je prijazni znanec odstopil corpo morto nekaj metrov stran, na področju izven koncesije.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti