NUJNA POMOČ: URSP - Izola

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Hobofob
Višji štabni praporščak

NUJNA POMOČ: URSP - Izola

OdgovorNapisal/-a Hobofob » Če Maj 19, 2011 20:08

Pozdravljeni,

Danes sem opravil registracijo novega (manjšega) plovila, ki ga je uredil kar prodajalec - registracijo je opravil gspo Miran Lotrič iz URSP - izpostave Izola. Za jutri imam organizirano vse potrebno za prevoz plovila po kopnem na Hrvaško, pred kako uro sem pa prejel klic prodajalca, ki me je obvestil, da bodo prejeli vpisni list šele v torek ...

Na vas se obračam s prošnjo - ali kdo pozna gospoda Lotriča? Ali je kakršnakoli možnost, da bi mi vpisni list izdal jutri (petek)? Ali je vpisni list nujen dokument za prečkanje HR meje, če je čoln na prikolici (imam račune, zavarovanja, skratka vse)?

Hvala lepa za pomoč!

PS Če ima kdo kakšno idejo, me lahko lepo prosim kontaktira tudi na 041-351-390
uroš.r
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a uroš.r » Če Maj 19, 2011 22:25

Ne vozi brez vpisnega lista, ker boš imel probleme na carini, če te preverijo. Zjutraj pokliči na kapetanijo, pa se dogovori, da ga prideš iskat sam. Ko sem svojega registriral, sem dobil papirje na kapetaniji isti dan pol pa gasa na vodo.
LP Uroš
Uporabniški avatar
Poko
Poročnik korvete
Kraj: Il. Bistrica, Koper

OdgovorNapisal/-a Poko » Pe Maj 20, 2011 08:24

Jaz sem imel enak problem v februarju - tudi v Izoli. Vpisni list naj bi mi poslali po pošti in naj bi ga dobil čez tri dni (vmes je bil praznik). Na mojo prošnjo, da bi imel vpisni list še isti dan so odgovorili pozitivno, le počakati sem moral kake tri ure. Sem pa moral osebno ponj. Dokumentov niso hoteli izročiti niti ženi, ker ni imela overjenega pooblastila. (Zato , me malo čudi, da ti je lahko prodajalec vse uredil.)
Skratka, moje izkušnje z izolsko izpostavo so zelo pozitivne in ni vrag da lepa beseda ne najde lepega mesta.
Kdor hoče - najde način, kdor noče - najde izgovor!
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Pe Maj 20, 2011 09:38

lahko drug naredi ce napises pooblastilo mu
--Bodybanger--
Hobofob
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Hobofob » Po Maj 23, 2011 09:20

Hvala za nasvete.

Prodajalec mi je uredil vse, ker je imel od mene pooblastilo. V petek zjutraj sem klical gospoda Lotriča, ki je bil zelo prijazen in je še dopoldne uredil vpisni list.

Šla ga je iskat žena, ki sem ji napisal pooblastilo na roke in ga je dvignila brez problema.

Seveda sem šel čez mejo kot keks, niso gledali niti enega dokumenta. Če pa ne bi imel urejenih dokumentov, bi verjetno šli preverjat do zadnjega papirčka ...

Ampak, tako je to, zgodba je srečno končana in čoln v vodi.

Hvala za pomoč in LP.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov