Rabil bi informacijo kako je z sidranjem pred Fieso? Ta vikend sem se dobil s kolegi (Mike in kompanija)v Fiesi in sem sidral cca 50 m od obale pred hotelom Barbara (če se prav spomnim imena) na cca 10m globine. Nekje na isti oddaljenosti od obale je bilo zasidranih še kar nekaj plovil. Po kakšni urici se pripelje kapitanija in prične odganjati plovila. Ker mene ni bilo na barki so se pirpeljali do moje barke, mislim, da so slikali in šli naprej. Ko so se ustavili pri moji barki sem jih ravno videl iz bifeja na plaži tako, da nisem mogel kar skočiti na barko in se jim opravičit....
Sedaj pa me zanima v kakšnem prekršku sem bil...
Torej, sidran sem bil 50 m od obale (kot dokaz je Mike slikal), nikjer ni nobne oznake, da je prepovedano sidranje prav tako ni kopališče označeno... (moram še enkrat preverit karte ampak mislim, da ni). Prav tako omenjeno območje po mojih informacijah ne spada v zaščiteno območje kot npr bele skale....
Še vedno mi ni jasno, če bom kaj dobil v kakšnem prekršku sem bil. Morda je kje kakšen člen, ki ga ne poznam
Ok. Če sem bil v prekršku me zanima če kdo ve kakšne so kaj kazni (da začnem šparat
Kakršne koli informacije dobrodošle...
Lp Andrej