Sidranje pred Fieso

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Sidranje pred Fieso

OdgovorNapisal/-a evovii » To Avg 16, 2011 08:04

Pozdravljeni,

Rabil bi informacijo kako je z sidranjem pred Fieso? Ta vikend sem se dobil s kolegi (Mike in kompanija)v Fiesi in sem sidral cca 50 m od obale pred hotelom Barbara (če se prav spomnim imena) na cca 10m globine. Nekje na isti oddaljenosti od obale je bilo zasidranih še kar nekaj plovil. Po kakšni urici se pripelje kapitanija in prične odganjati plovila. Ker mene ni bilo na barki so se pirpeljali do moje barke, mislim, da so slikali in šli naprej. Ko so se ustavili pri moji barki sem jih ravno videl iz bifeja na plaži tako, da nisem mogel kar skočiti na barko in se jim opravičit.... :?
Sedaj pa me zanima v kakšnem prekršku sem bil...
Torej, sidran sem bil 50 m od obale (kot dokaz je Mike slikal), nikjer ni nobne oznake, da je prepovedano sidranje prav tako ni kopališče označeno... (moram še enkrat preverit karte ampak mislim, da ni). Prav tako omenjeno območje po mojih informacijah ne spada v zaščiteno območje kot npr bele skale....
Še vedno mi ni jasno, če bom kaj dobil v kakšnem prekršku sem bil. Morda je kje kakšen člen, ki ga ne poznam :? :?

Ok. Če sem bil v prekršku me zanima če kdo ve kakšne so kaj kazni (da začnem šparat :D )

Kakršne koli informacije dobrodošle...

Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Sidranje pred Fieso

OdgovorNapisal/-a kr en » To Avg 16, 2011 09:55

evovii napisal/-a:Ok. Če sem bil v prekršku me zanima če kdo ve kakšne so kaj kazni (da začnem šparat :D )

Uhuhuuuu €€€€ .
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 16, 2011 12:06

To jim je bila samo barka tako všeč, da so jo slikal...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Avg 16, 2011 15:29

Ta mesec Kapetanije izvajajo poostren nadzor zaradi spremembe zakonodaje, ki v 77. členu iz nekdanjih 50m sedaj PREPOVEDUJE VES PROMET v razdalji 200m od obale za VSA PLOVILA razen za plovila z vesli !!!
Torej niso prepovedali sidranja ampak celoten promet!!!
Predpisana Kazen za prekršek je 400-800€.

Me prav zanima kateri kreten je to sprejel in podpisal? (Politiki, ne se čuditi, ko nam bo vsem zavrelo. Takrat bo prepozno.) Se bom vzdržal vseh nadaljnih komentarjev, ker takega idiotizma od države, ki se misli iti turizem nisem pričakoval. Najebemo pa zopet samo pošteni tisti, ki imamo plačan davek in plačujemo predrage slovenske marine, ter izdatno polnimo proračun skozi oderuško takso in izredno drage storitve od gostinstva dalje.
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Avg 16, 2011 15:57

Tole pa nevem če je kdo vedel ali pa če kdo ve. Hvala za info.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » To Avg 16, 2011 16:02

Fantje vsi si nabavimo vesla! :D :D :D
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Avg 16, 2011 16:04

Kaj pa če na 200m ustaviš in greš na 50m od obale z vesli? :?

200m od obale, z nekaterimi banjami sploh ne smeš toliko od obale, zaradi varnosti.

Upam samo, da ne bodo še naši sosedje posnemali naših pametnjakovičev.
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » To Avg 16, 2011 16:05

Torej po Piranskem zalivu se bo že kar problem voziti Levo državna meja Desno obala(plaža).Da ne govorimo da bi bilo nekaj plovil vzporedno!
Ja to pa je banda!!
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Avg 16, 2011 16:08

kocka napisal/-a:Kaj pa če na 200m ustaviš in greš na 50m od obale z vesli? :?

Po vpisnem listu si še vedno plovilo na motorni pogon.

Malo dlje bo treba plavat na pivo v obalni bife.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Avg 16, 2011 16:36

Tudi meni je tole dvignilo pritisk in sem poklical na kontaktno št. za pomorsko inšpekcijo, pa so žal potrdili to, kar je napisal NT.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Avg 16, 2011 17:19

Hudiča... kaj pa če prideš na jadra? Tole je pa že čisto mimo :evil: :evil: :evil: A zdej bo treba sidrat na 20+ metrih globine???? Pa na sredini zaliva???
Ali morda prvi mesec samo opozarjajo???? Upam.... Kakšno je kaj vaše mnenje? Ali se splača pritožit ali je bolje plačati pa biti tiho??? Morda bo treba še poklicat na kapitanijo pa vprašat če je za prvič opozorilo??? Ali imajo tudi polovičko? :oops:
Predvidevam, da Fijesa spada pod Izolsko kapitanijo. Ali bi bilo dobro, da poklilem tja pa vprašam kaj bom pokasiral ali mislite, da je že prepozno?

Mater sem kar mal jezen... najboljš da si barko postavim pred hišo na stojal pa si vsake tolk časa špricnem mal v faco.... sej je isto sranje kot pa če bom dol na obali pa še kazni mi ne morejo napisat... Pa z porabo pa štromom ne bom mel problemov :D :D :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 16, 2011 17:20

A sedaj vam pa pritisk dviguje, ker morate plavat 200m namesto 50 :lol:

Prodam tender na vesla...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Avg 16, 2011 17:25

Meni so "off-the-record" rekli, da imajo res nova navodila, da sidrajoče "podijo", da pa se izogibajo temu, da izrekajo kazni.

Evovii, pokliči za več informacij, da ti povedo konkretno zaradi tvojega primera:

Pomorska inšpekcija
Vodja inšpekcije : kap. Ivo Maraspin
Telefon : 05 6632 100
Nazadnje spremenil Grega295, dne To Avg 16, 2011 17:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Avg 16, 2011 17:27

Aja pa pozabu sem povedat, da bom najbrž ta mesec dobil še eno kazen za napačno parkiranje v Izoli :shock: :shock: Dobim dobim 3 letno parkirno kartico za center izole in jaz budalo že prvi dan ves vesel parkiram, na parkingu v središču Izole. Saj imam kartico :? Pridem čez kakšno uro nazaj pa obvestilo redarstva na avtu.... :roll: :roll: kaj pa je sedaj to????? Ustavim prvega redarja in vprašam, kje je fora.... pa pravi, da lahko parkiram samo na označenih mestih za dovolilnico...... mater.... lahko bi kdo kaj reku kje lahko in kje ne smeš parkirat, ko dobiš dovolilnico :roll: :roll:
Me je kar melo, da bi uporabu malo japonskih veščin pa .....
Mislim, da bo treb delat v tej naši državici sam še za kazni....vsaj tako kaže???

Študiram, da bom napisal pritožbo, ker imam na isti dan tudi izdano dovolilnico, tako da morda bo kaj efekta....
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Avg 16, 2011 17:32

Graf, ki kaže rast prihodkov države iz naslova kazni: https://static.slo-tech.com/stuff/20let ... i/inf/#712

Kazni so očitno postale biznis.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov