Poneverba pogodbe o ari

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Bouges Nina
Admiral

Poneverba pogodbe o ari

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Ne Mar 04, 2012 11:02

Pozdravljeni morjeplovci,

zgodila se nam je kar precej neprijetna zadeva. Včeraj smo po točno enem mesecu dobili s strani prodajalca podpisano pogodbo o ari, ki pa jo je prodajalec na našo škodo "popravil" z "nadpisom". Težava je v tem, ker imamo mi "original", podpisan le z naše strani, ker v trenutku podpisa v pisarni ni bilo direktorja, podpisana z njegove strani pa je popravljena. Prav tako je odstopil od dela pogodbe, ki govori o tem, kdo nosi stroške prevoza, kar smo se mi iz obupa in želje po čolnu ter bojazni o izgubi are celo strinjali. Kako naprej?
sam1
Kapitan bojne ladje
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a sam1 » Ne Mar 04, 2012 11:09

Vaša pogodba brez njegovega podpisa...nima veljave...žal,
čeprav bi se v primeru spora preverjal tudi njegov del izvoda. Vsaka sprememba znotraj dokumenta pa se načeloma podpiše s strani obeh, kar v tem primeru sicer niste...
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » Ne Mar 04, 2012 11:10

Bojim se, da brez obojestranskega dogovora ne bo šlo.Poskušaj se umirjeno pogovoriti o nastalem problemu,saj po mojem mnenju nimaš kakšnih posebnih drugih možnosti.Če je prodajalec "normalen",se bi lahko dogovorila. :D
Veliko sreče pri urejanju zadeve.
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Mar 04, 2012 11:12

Čimprej stopi do odvetnika...
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Ne Mar 04, 2012 11:22

Včeraj smo se sicer prijazno, vndar precej resno pogovorili o tem. Prodajalcu se to ne zdi nič takega in sploh ne ve, od kdaj je to "tam gor"???? Počutimo se grdo, grdo ogoljufabe, zavedamo pa se, da naš "original" ne zdrži ničesar!
sam1
Kapitan bojne ladje
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a sam1 » Ne Mar 04, 2012 11:25

Jaz bi igral na na karto antireklame...
dober glas seže v deveto vas...slab pa še dlje...
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Ne Mar 04, 2012 11:30

Mi bi pa radi aro.... :cry:
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Ne Mar 04, 2012 11:46

Precej nerodna zadeva, ki se lahko zavleče v nedogled, da ne govorim o tem da prodajalec lahko ne da čolna dokler ne dobi celotnega plačila, ti pa seveda ne dobiš čolna. če plačaš kar "so dopisali" te čoln pride toliko več kot je bilo računano... Odvetniki bodo seveda rekli da bodo vse rešili samo kdaj..?:) Predlagam da se poskušaš dogovorit z prodajalcem da ker še sam ne ve kdaj se je tisto dopisalo, da pač on požre napisane besede in ti dostavi barko, ali pa pač da ti vrne aro. Mogoče imaš v pogodbi napisano razloge za odstop od pogodbe konkretno, kot je npr. datum primopredaje in če je datum minil narediš preklic pogodbe... Samo potem je vprašnje če ima prodajalec še denar da ti vrne aro... Tisoč in en dejavnik je tukaj, poletje pa pred vrati...:(

Skratka neugodna situacija za oba, upam da se uspešno pobotata...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Mar 04, 2012 13:00

Če so te nategnil nič prijaznosti to žal ne zaleže nič več, za kravatlc pa naj takoj izkalšla aro pa še eno klofuto za pozdrav.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Mar 04, 2012 16:28

Ah Cibro, na prvo žogo zagotovo ne gre kar s tožbami, pa "eno na gobec"...
Situacija je ZELO neugodna in prva stvar je definitivno poskus dogovora med vami in prodajalcem. To naredi ČIM PREJ!!! Če se ne uspete nič zmeniti, potem absolutno stopi do odvetnika.

Mi pa iz napisanega nekaj ni jasno... Kaj je prodajalec dopisal? Če prav razumem stroške prevoza? Še kaj? Je popravil prodajno ceno? Kdo je ta prodajalec?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Mar 04, 2012 17:22

Vi imate en izvod "original", ki je podpisan samo z vaše strani. On pa ima drugi izvod "dopolnjen", kjer sta oba podpisa. Naj pokaže še drugi izvod z obema podpisoma, če ga ima. Vsaka stranka mora imeti svoj izvod z dvema podpisoma. Ker pa obstaja samo en tak izvod, mislim, da bi se tu dalo kaj narediti.
Pošlji vprašanje na zvezo potrošnikov, ki ponavadi odgovori hitro in konkretno.
Če gre za resno firmo ima interes ostati resna. Če pa so prevaranti, potem pa uporabi vsa sredstva. :twisted:
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Ne Mar 04, 2012 17:32

Jaz se še najbolj strinjam z Adminom, pa tudi popolnoma enaka vprašanja se mi porajajo. Je pa tako, da jaz bi se vsekakor skušal najprej lepo pogovoriti in jih vprašati, zakaj so pogodbo spremenili, ali so se zmotili itd. Če bi zavohal sprenevedanje in laž, potem seveda tudi takoj veš, da z lepo besedo v tem primeru ne bo nič, kajti imajo debelo kožo.

Tisto, kar pa je Cibro napisal glede ene na gobec, pa bi jim jo jaz primazal bolj diplomatsko - vlekel bi jih na TV in spljuval na vseh forumih, ki se berejo... Pa v vse mogoče medije bi jih dal. Vse seveda odvisno od tega, kako se bodo obnašali po prvem, prijaznem poskusu.

Seveda pa je lahko biti pameten za druge, če bi sam bil v taki situaciji pa bohve, če bi res tako postopal :twisted:
Green to green or red to red, safely go ahead!
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Mar 04, 2012 18:03

Odvetniki ti znajo požreti kar nekaj denarja in na koncu vprašanje kaj boš rešila. Poskusi se pogovorit itd. če ne bo šlo se greš še ti grdo igro, do kakega nivoje se boš spustila veš pa sama najbolje. Sem imel podoben primer a ne pri navtiki in se pravno ni dalo absolutno nič rešiti, meni so mojo pogodbo ukradli svojo pa dopolnili kot pri tebi.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Mar 04, 2012 18:23

Marchi napisal/-a:Vi imate en izvod "original", ki je podpisan samo z vaše strani. On pa ima drugi izvod "dopolnjen", kjer sta oba podpisa. Naj pokaže še drugi izvod z obema podpisoma, če ga ima. Vsaka stranka mora imeti svoj izvod z dvema podpisoma. Ker pa obstaja samo en tak izvod, mislim, da bi se tu dalo kaj narediti.
Pošlji vprašanje na zvezo potrošnikov, ki ponavadi odgovori hitro in konkretno.
Če gre za resno firmo ima interes ostati resna. Če pa so prevaranti, potem pa uporabi vsa sredstva. :twisted:

Imaš prav, Marchi. Naj oni pokažejo tak izvod kot ga ima Nina, z obema podpisoma, torej nepopravljen. Ga ne bodo našli, ker ga nimajo.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Mar 04, 2012 18:28

Prokleta banda nategunska...

Tudi mene zanima kdo je kaj dopisoval in kaj...

Drugo pa? Na podlagi česa ste dali aro? Denar ste dali brez kakrsnegakoli papirja??
Če je tako, ste res... ne bom rekel, da si to naivci zasluzijo, ker si ne, ker vsi delamo za to, da imamo denar, vendar... neumni pa!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov