nov kamin in prva peka

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

nov kamin in prva peka

OdgovorNapisal/-a pale » Če Jul 04, 2013 22:39

no pa mi je uspelo pozidat kamin in speči prve ribe.Za začetek malo trilj potem pa malo bolj zahtevno postrev
Slika
Slika tirilje in barbuni
Slika
Slika postrev

Slika
Slika
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jul 04, 2013 23:21

PRIDEN, pale, zdaj pa se morva zment, enkrat peka pr tebi, drugič pr meni 8) :lol: :lol: pa še kakšenga morjeplovca moramo povabit :wink:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jul 04, 2013 23:26

Postrv se ti je malo prijela na mrežo, a ne :wink: no važno , da je bla okusna :)
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Jul 05, 2013 07:19

nisem jo osušil ker se je mudil pa počas sem jo pekel in je bila sočna in zelo dobra kljub izgledu :wink:
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Jul 05, 2013 13:31

Lepo,lepo..........si pa dobr reku: da je nisi posušil, ker se ti je mudilo jo počasi pečt :D ......hec
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jul 11, 2013 20:49

Bravo, Pale!
Naj se na njem velikokrart peče.......pa sosedu(El kapitanu) ga pokaž.......mogoče priplava kakšen košček tune....
mirno morje
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Jul 30, 2013 20:51

Bravo!

Ob tem bi js mel eno vprašanje...

Mam pr bajti en električen grill, neko 20 let staro miele komponento, katerega mam vgrajenega v mizo, tako da lahko zadevo peljem na teraso in lepo v senčki pečem...

Uglavnem, ta zadeva krasno špila, pleske, filejčki hrenovke, kremenatlčki (uglavnem ploščate zadeve) se zlo lepo spečejo in so meni zelo dobrega okusa. Ni premočne arome po dimu, ki me pri pravih grilih včasih moti...

Zadnjič sem se na tej zadevi lotu pečt 2 oradi, vsaka dobrih 600 gramov, se prav ne glih majhne ribe (za moje razmere). Fejst sem se namuču, tolk napreklinjal se nisem že dolg časa, končen rezultat je bil sicer zelo dobrega okusa, izgled pa obupen... vso kožo mi je poluplo dol in še riba je mal razpadla na konc. Dobro, vendar na pogled obupno.

Nimam možnosi met zidanega grila zaenkrat, rad pa pečem (v 24 dneh dopusta sem 20krat) in me zanima, kaj narest da bi tudi ribe lahk pekel...

LP
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » To Jul 30, 2013 21:00

kasaudio

Kaj imaš ploščo ali rešetko??
Jaz pečem na plošči in pred tem ribo osušim s kuhinjskim papirjem in po plošči potresem grobo sol , da riba ni v direktnem kontaktu s ploščo. Plošča more bit vroča, ko položim ribo gor.
Prijatelj pa peče na rešetki. Ribo pred tem tudi osuši s papirjem in jo rahlo namaže z olivnim oljem. Med peko jo vsakih par minut rahlo privzdiguje. Malo levo, desno, dokler kožica ne zakrkne.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Jul 30, 2013 21:06

Grill ma rešetko, vendar dam vmes aluminijaste pladenjčke (ki so narebreni in perforirani po vrhu reber) da nimam tolk za pucat (pečem res skor vsak dan dopusta). Plošče nimam če rabim plato bom zrihtal.
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » To Jul 30, 2013 21:46

Verjetno daš ribo najprej na alu. pladenj in potem na ogenj. Poskusi dobro osušit ribo, rahlo namaz z oljem in položit na vroč pladenj.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Jul 31, 2013 12:35

Hvala za info. Bom poskusil.
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Sr Jul 31, 2013 16:01

- ribo popolnoma osuši s papirnato brisačo,
- posoli jo samo odznotraj, kjer je bila drobovina,
- vročina mora biti takšna, da lahko nad njo držiš roko 3-4 sekunde, na
takšni višini seveda, kot se bo pekla riba,
- položi ribo na hladno rešetko in daj pečt,
- ne smeš bit nestrpen, zato je ne poskušaj obrniti prej, preden ne bo sama
odstopila od rešetke, kar pomeni, da je na tisti strani pečena, vmes lahko
samo malo poskusiš, če je že spustila, če ni samo pusti in čakaj,
- obrneš in popečeš še na drugi strani,
- daš na krožnik, preliješ malo z olivnim oljem in poješ.

Pa dober tek!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Jul 31, 2013 16:05

Hvala PeterV!!

Bom sem ravno hotu vprašat kako posušit ribo...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Avg 26, 2013 11:55

Ne gelede na to, da je poletja konec, doma pripravljene ribe še zmeraj radi jemo. Žal je v bloku edina možnost priprava v pečici. Ampak to sploh ni tako slaba varianta.

Torej nabavil sem ribe, orade, tri po 500g. Dal lepo na krožnik v hladilnik. Eno uro pred peko sem jih malo polil z oljčnim oljem, malo še nasolil. Malo več soli sem dal tja kjer je bila drobovina. Ribe sem položil v stekleno posodo, pred tem sem dal na dno posode peki papir, še malo prelil z olivnim in za kakšno urico v hladilnik.

Pol ure pred peko sem pečico zakurblal na 240 st. C da se je res dobro segrela. (Žar). Ribe not, gledal da so bile s strani lepo zapečene, vmes sem vročno malo zmanjšal. Po zaslugi peki pairja se niso popolnoma 0 prijele in sem jih obrnil in še malo zapekel z druge strani. Okus zelo dober, izgled še boljši.

Krompir, blitva, tržaška, in vino bilo je super in zelo preprosto za naredit (tudi relativno poceni).
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Po Avg 26, 2013 13:55

evo ena lepa
Slika[/url]
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti