Kako pripraviti svežega lignja
Moderatorji: moderator2, moderator
Kako pripraviti svežega lignja
Sveže vlovljenega lignja daš v teflonsko posodo z malo olivnega olja. Pokriješ in pečeš na vročem, ko je na eni strani lepo rjav, obrneš in popopečeš še na drugi strani.
Daš ga na krožnik, samo poliješ z olivnim oljem, ga razrežeš in ješ.
Ko sem sam to videl prvič, sem bil skeptičen, ker ni bil očiščen. A ko sem probal je res dober!
Pozor: to lahko narediš samo z res svežim, ravnokar vlovljenim lignjem.
Dober tek!
Daš ga na krožnik, samo poliješ z olivnim oljem, ga razrežeš in ješ.
Ko sem sam to videl prvič, sem bil skeptičen, ker ni bil očiščen. A ko sem probal je res dober!
Pozor: to lahko narediš samo z res svežim, ravnokar vlovljenim lignjem.
Dober tek!
Lahko pa ga z levo roko primeš za konce lovk, z desno roko za konec trupa, nategneš in sprožiš v šipo.
OK danes mi gre na fjake.
Kaj pa nastane s črnilom?? Kaj tisto se potem tudi je'?
Kaj pa nastane s črnilom?? Kaj tisto se potem tudi je'?
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Pr nas pa to nardimo tkole:
Lignju odstranim samo vrečko z rjavo vsebino,ostalo vse pustim s črnilom vred.Obvezno jih minimalno splaknem.V ponev jih položim na hladno olje,dodam poper v zrnu in kak strok česna.Vse pokrijem s pokrovko,ki ima reže,da sopara uhaja.En krat obrnem in na koncu odkrijem,da malo voda izpari.Zraven ponudim šurlice ali druge testenine.
Še en nasvet za gurmane: Šurlice ali testenine stresi na koncu v omako z lignji in vse skupaj na rahlem ognju prepraži.Poleg serviraj ohlajeno zlatno vrbničko žlahtino.
Lignju odstranim samo vrečko z rjavo vsebino,ostalo vse pustim s črnilom vred.Obvezno jih minimalno splaknem.V ponev jih položim na hladno olje,dodam poper v zrnu in kak strok česna.Vse pokrijem s pokrovko,ki ima reže,da sopara uhaja.En krat obrnem in na koncu odkrijem,da malo voda izpari.Zraven ponudim šurlice ali druge testenine.
Še en nasvet za gurmane: Šurlice ali testenine stresi na koncu v omako z lignji in vse skupaj na rahlem ognju prepraži.Poleg serviraj ohlajeno zlatno vrbničko žlahtino.
Pozdrav iz Srca Slovenije!
jest napisal/-a:Pr nas pa to nardimo tkole:
Jest, od celega recepta mi bo v spominu ostal žal le zadnji stavek. Na zdravje.
Ker si v Šilu, bi moral natančno vedeti kaj so šurlice, ne pa jih poimenovati "tele" šurlice.
Za nas, ki smo integrirani v krčke Bodule so šurlice sveta stvar! To je edino, kar je na otoku res pristno in ne najdeš nikjer drugje na svetu!
Vrhunske šurlice boš pa lahko pojedel na vašem koncu v Dobrinju, oštarija Zora, v samem centru, kar je praktično prva oštarija na otoku, ki je pred davnimi leti začela šurlice ponujati bolj komercialno... Lastnik je spet moj prijatelj in pa tudi stric od mojega ta boljš kolega.
BTW, prave šurlice so samo z golažem, drugo so pa izpeljanke.
Za nas, ki smo integrirani v krčke Bodule so šurlice sveta stvar! To je edino, kar je na otoku res pristno in ne najdeš nikjer drugje na svetu!
Vrhunske šurlice boš pa lahko pojedel na vašem koncu v Dobrinju, oštarija Zora, v samem centru, kar je praktično prva oštarija na otoku, ki je pred davnimi leti začela šurlice ponujati bolj komercialno... Lastnik je spet moj prijatelj in pa tudi stric od mojega ta boljš kolega.
BTW, prave šurlice so samo z golažem, drugo so pa izpeljanke.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta