KAMM doo-LJ

Seznam trgovin, kjer lahko kupimo vse kar je povezano z navtiko. Vključeni so slovenski in ostali svetovni trgovci ter tudi navtične internetne trgovine.

Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc

Uporabniški avatar
sslavc
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

Re: KAMM doo-LJ

OdgovorNapisal/-a sslavc » Pe Jun 14, 2024 22:48

Napiši še ostalo:

Trgovine nimajo, pošljejo po pošti.

S poštnino te vijak pride 7.23€
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Jun 14, 2024 22:56

Zadne čase niso normalni. Prav lupijo.

Zanimivo da nimajo trgovine, pol sem bil jaz danes v twilight zone.

Ne sam da majo trgovino, še prijazni so in si čas vzamejo, za tole sem dal 20e. Zanč sem v kamu kupil 4 vijake, 4 matice in 8 podložk za en drug čoln pa je blo skor 30€, poleg tega sploh nimajo teh matic s prirobnicami,ki so masivne v primerjavi z navadnimi. Skratka za vijake so mene zgubl. Še bedak sem bil da sem do sedaj tam vijake kupoval.

Pest vijakov kot bi šel na 3 hodno večerjo.

Slika

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Jun 14, 2024 23:46

Osebno sovražim kupovat vijake preko neta. Nimam časa kupovat tri vijake cel teden. Naročiš enega pa bi bilo bolje malo daljšega... pa malo drugačnega... Pri vijakih mi je bolj kot cena pomembno, da imam dovolj izbire in to takoj, ko nekaj delam ne pa da čakam na pošto.

Grem v Kamm izberem in hitro rešim zadeve.
Še dobro, da imamo KAMM iti po vijake! :D :D
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Jun 15, 2024 00:08

Ja ta vijak trgovina je na viču. In je 2x cenejša.

Kam je bil ok sam zdej se jim je s cenami skegljalo.

Za en vijak je skoraj vseeno, če jih vzameš 100 je pa 130 al pa 250 razlika, ki ne igra vloge... Če si na lotu zadel pred kratkim.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jun 15, 2024 08:28

Če potrebujem večje količine ali celo 1000 in več vijakov jih naročam v Kammu v Šenčurju ali v Črnučah v Metalopremi. Razlike v veleprodajni ceni vijakov so tam minuimalne!

KAMM v BTC pa je maloprodajna trgovina. Specializirani so za veliko izbiro in ne količino, zato je logično, da je vse malce dražje pa zopet ne tako, da bi bilo kaj strašnega. Čeprav je v BTC nekaj dražje raje kupujem majhne količine pri njih, ker si vijake lahhko naberem sam, si jih ogledam in ocenim, če bodo zame ustrezni. Zaposlenih je ravno prav, da se pokrijejo, če kdo zboli preživeti pa je potrebno tudi pozimi, ko navtikov ni kaj dosti naokoli. To ni javna uprava, kjer so plače garantirane. V gospodarstvu je realnost kruta, potrebno je zaslužit in ustvarit RVC, da se plače pokrijejo in tega se definitivno ne da, če delaš zastonj. Nikakor pa se mi ne zdi, da bi pretiravali.
Ne rabiš zato pljuvat po njih, samo preživeti želijo in jaz kot navtik ne bi rad izgubil še edine možnosti za normalno nakupovanje vijakov, če bi vsi poslušali tvoj nasvet in nehali kupovat v Kammu.
Aegir ti nimaš pojma kaj je pomenilo v osemdesetih graditi barko. Nisi dobil enega inox vijaka. Kolega je prosil na Soči, da so mu odstopili vijake s katerimi so vijačili kosti ponesrečencev. Dvakrat je moral samo po vijake z avtom v Anglijo pa še tam ni vsega dobil. Cenovno pa ga je to stalo vsakič več kot dve takratni plači, pa ni imel slabe.

Osebno bi rad čestital kolektivu Kamma, saj se vedno od prvega do zadnjega potrudijo in zadnje čase, ko že slabše vidim tudi z veseljem pomagajo pri nakupu. :D :D
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Jun 15, 2024 09:34

Nisem čist prepričan, da je +100% cenovna politika nekaj kar bi toleriral ker so mel v 80tih vijake. Nostalgija je fajn, 20% ok. X2 cene za identičen vijak istega proizvajalca pa hvala lepa, jaz tudi moram delat za dnar.

Sicer so čist ok ekipa in vse samo s cenami so pa podivjali.

Btw pri meni dobite alpsko mleko 3.5 ljubljanskih mlekarn po 20€ liter. Sem ga pil v 80tih. :mrgreen:

A4 varovalna matica M12

Slika

Slika
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Ne Jun 16, 2024 06:44

Kakor koli, drag je pa ni, dobiš vse na enem mestu in to je kar meni šteje.

Za večje količine 50+ pa me tam ne vidijo, pa so mi v Šenčurju spotoma
mirno morje
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Jun 16, 2024 09:09

Jas imam za motor na banjo pršraufat 8 vijakov M12. Zanemarimo podložke, samo 8 M12 vijakov in matic.

kamm: 25€
Vijaki.net: 13€

Verjamem, da to marsikomu nič ni in z lahkoto na trivialnih stvareh meče v smeti denar. Jaz grem raje na kosilo za teh 12€.

Pa recimo kapca za štango tende 22 je letos kar 12€. Lan je bla pol manj. Za eno klasično tendo rabiš 6 kapic, to je 72€ samo za kapice, kje so še panti in vse ostalo.

Tudi jaz cenim da je vse na enem koncu sam tole postaja absurdno.

Morda ni v kamu problem ampak na splošno, ne vem.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Jun 16, 2024 18:48

Manjše količine vijakov kupim v Kamm-u. Kljub malo višji ceni mi je bolj ugodno, da jih poklikam v spletni trgovini in hitro dobim z dostavo domov, kot pa da bi izgubil 2 uri in naredil 150km. Ko sem delal novo pritrditev za pripone, sem rabil nekaj vijačnega materiala za navtiko, med drugim napenjalce M12 in M16. Ker Kamm ni imel zaloge, sem jih našel v Pegnitz schrauben.
Sicer pa naročam vijake v Tehnocom. Nimajo spletne trgovine, tako da pošlješ mail ali pokličeš in naslednji dan dobiš.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta