Vračilo PDV
Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc
Dogovor med HR in SLO carino obstaja. Da naši npr. na Jelšanah javijo kolegom HR 100 metrov nižje je limit 500 €. Temu se pri kosovnem blagu da izogniti z več manjšimi računi. Ne vem pa, če isto velja za obratno smer. Vem pa, da se to 100% nikoli ne izvaja. Če si cariniku "simpatičen" (beri če ima tudi on kaj od tega) enostavno pozabi javiti na drugo stran. In potem je vse O.K.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:Dogovor med HR in SLO carino obstaja. Da naši npr. na Jelšanah javijo kolegom HR 100 metrov nižje je limit 500 €. Temu se pri kosovnem blagu da izogniti z več manjšimi računi. Ne vem pa, če isto velja za obratno smer. Vem pa, da se to 100% nikoli ne izvaja. Če si cariniku "simpatičen" (beri če ima tudi on kaj od tega) enostavno pozabi javiti na drugo stran. In potem je vse O.K.
Ne bo držalo! To spada pod uredbo EU!
O tem se Janez in Ivek nimata kaj klicat.
Tisti,ki želi povračilo davka mora na carini potrdit izvozne dokumente-račune. Ena kopija ostane na carini. Ko se zbere dovolj prijav ali enkrat na teden , pa gre po pošti na urad druge države.
Med seboj so komunicirali še v bivši YU, sedaj pa v takih primerih nič več. Vem, ker sem živel v maloobmejnem območju in se je več tehničnih stvari "vnosilo" , kot uvozilo. Tako, malo čez hrib. Johan z ene strani , Janez pa z druge. Tam v hribovski koči so pa videorekorderji, stereo naprave, avtoakustika, "bormašine", in tako dalje, šli iz enega nahrbtnika v drugega. Ja "unost" se je reklo, ne pa uvozit.
Pa veliki brat nas nadzoruje, kaj vam ni jasno?
Poznam nekaj primerov, ko je po določenem času prišla pošta domov o uvoženem fotoaparatu, mobitelu, ženskem plašču, rezervnih delih za traktor ......, da je bil storjen prekršek po tem in tem členu zakona o carinskem postopku za kar je tralala in hopsasa tolko treba še nakazat cesarju.
.
pa imel jaz problem pred leti ko sem se privoščil v dobrih JUGO časih malo boljšo uro z vračilom DDV na Ljubelju, sem pa dobil domov iz carinske uprave lep listek o kazni in carini ter DDV. Takrat sem videl
Naš član primusr je tudi imel tako izkušnjo.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
S hrvaškimi mejnimi organi se po moje ni dobro igrat, saj imajo zdaj en nov sistem (ki ga delavci - hrvaški policaji sicer ne marajo), s katerim ti fotografirajo registrsko tablico vozila, nato pa na to registracijo poskenirajo potne liste ali osebne vseh potnikov v avtu. Nekaj tednov nazaj sem med delavnikom čakal 20 minut na meji, da so to opravili. In potem enak postopek, ko sem zapuščal Hrvaško.
Skratka, ker imam namen še veliko svojega prostega časa preživeti na hrvaškem jadranu, si pač ne želim, da mi na meji dajo kakšno črno piko.
Skratka, ker imam namen še veliko svojega prostega časa preživeti na hrvaškem jadranu, si pač ne želim, da mi na meji dajo kakšno črno piko.
Slovenci lahko do nekega limita (mislim da 350 euro) brez carine uvozimo, PDV pa dobimo vrnjen za blago nad 500kun. Znotraj tega je stvar legalna in lahko na meji pokažeš.
Slovenska carina obvešča hrvaške oblasti, kadar hr. državljan potrdi račun nad 500 euro, pod tem zneskom pa ne. To vem, ker je prijatelj iz Krka kupil 4 zimska kolesa. Naš carinik ga je opozoril naj račun "razbije" račun na dva dela, da ne bo presegal 500e, sicer mora to sporočit hrvatom. Pa je kr en storniral in napisaldva nova računa in je bilo ok.
Slovenska carina obvešča hrvaške oblasti, kadar hr. državljan potrdi račun nad 500 euro, pod tem zneskom pa ne. To vem, ker je prijatelj iz Krka kupil 4 zimska kolesa. Naš carinik ga je opozoril naj račun "razbije" račun na dva dela, da ne bo presegal 500e, sicer mora to sporočit hrvatom. Pa je kr en storniral in napisaldva nova računa in je bilo ok.
mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost