GEOSET, zastopstvo Garmin, Šenčur

Seznam trgovin, kjer lahko kupimo vse kar je povezano z navtiko. Vključeni so slovenski in ostali svetovni trgovci ter tudi navtične internetne trgovine.

Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc

Kaj mi je storiti?

Glasovanje se je zaključilo dne Pe Apr 15, 2011 16:13

Daj jim še eno priložnost, ker so imeli slab dan.
0
Brez glasov
Obrni se na konkurenco.
18
90%
Ne jamraj, tako pač je, stranka ni car!
2
10%

Skupaj glasov: 20
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

GEOSET, zastopstvo Garmin, Šenčur

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Mar 16, 2011 15:13

"A v Ameriki ste kupili GPS, a 5 let je star, kakšen konektor pravite, da je za zamenjat? Hmm..........Žal vam ne moremo nuditi podpore........................ in zaradi tega nimamo prav nič slabe vesti, ker če bi bil kupljen pri nas....." S pogledom so mi nakazali vrata in sem šel. :cry:
Šokiran, da bi sploh kaj odreagiral. Da bi jim npr. razložil, da je GPS res star 5 let, vendar mi je do sedaj služil, da so mi pred 3 leti že prodali podatkovni kabel za ta isti GPS. Da si verjetno zaradi starosti zasluži zamenjavo za modernejšega in bi še naprej služil kot backup. Da bi jim razložil, da so preslišali, da sem lastnik plovila in predvidevam, njihova ciljna stranka. Zagotovo bom 3x premislil, kateri bo moj naslednji GPS, AIS, radar... Garmin, ne hvala, razen ......... razen če mi ga pripeljejo domov, si vzamejo eno uro časa za odgovore na moja vprašanja, potem mogoče še razmislim!

Prodajalka žemljic v sosednjem Merkatorju ima profesionalnejši pristop kot tile "Nüvijevci" od Geoset d.o.o.-ja. :roll:
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Mar 16, 2011 17:04

Meni so konektor na Garminu krasno zrihtali na firmi Uscom. Pa pred časom so mi pri enem starem ročnem GPS (tudi od Garmina) še eno stikalce zamenjali. Mmorda bi ti pa znal tudi Nikola Tesla oziroma na Harpoon pomagati. Edicno, če nimajo kakšne ekskluzivne pogodbe, da ne smejo servisirati Garmina.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Mar 16, 2011 19:04

Aja, pozabil sem jim razložiti, da se morjeplovci med sabo pogovarjamo, celo na forumu :wink:

bouton
Hvala za nasvet, bom res verjetno tako naredil.
V bistvu sploh ni tako nujno. Polomljen konektor (5 ali 6 pinski) smo nekoč na hitro zamenjali s 3 pinskim, ki je bil pri roki, tako da GPS dela in karte so tudi naložene, vendar nima komunikacije nmea, da bi lahko iz računalnika naložil waypointe ipd. tako da bomo že nekako sčarali zadevo.

Garmin GPSMAP 162
Ali ima kdo pri roki Power/Data Cable (Bare Wires) in žensko različico za na GPS?
Rabim tudi pokrovček antene, ki je delno počil.

Kompatibilne naprave
Fishfinder 320C
GBR 21
GPS 120
GPS 120XL
GPS 125™ Sounder
GPS 126™
GPS 128™
GPS 152™
GPS 152H™
GPSMAP® 130
GPSMAP® 135 Sounder
GPSMAP® 162
GPSMAP® 175
GPSMAP® 180
GPSMAP® 182/182C
GPSMAP® 192C
GPSMAP® 205
GPSMAP® 210
GPSMAP® 215
GPSMAP® 220
GPSMAP® 225
GPSMAP® 230
GPSMAP® 232
GPSMAP® 235 Sounder
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Mar 16, 2011 19:22

Jaz sem dobil "klon" konektorja za Garmina tule: http://www.pfranc.com/
Original se mi je zdel za moje eksperimentiranje predrag.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Mar 29, 2011 11:05

Včeraj sem se resneje lotil konektorjev na mojem GPSMAP 162 in sem zadevo odprl, ter po dveh urah, ko stvar ni in ni delovala ugotovil, da so žice drugačnih barv in drugačnega razporeda, kot piše v navodilih :evil: :evil: :evil: . Vse skupaj sem povezal z žičkami v DATA/POWER kabel in .... PC je prepoznal GPS, tako da sem lahko prenesel karte in waypointe, ki sem jih pred leti v temnih zimskih večerih prepisoval iz vodiča 888. Nekaj več kot 400 wpjev :lol:. Ker pa mi je nek švaba vse WPje v GPSu zbrisal, sem moral zdaj čarati in na novo povezovati in prenašati zadeve.

Kot zanimivost naj povem, da ima GPSMAP 162, ki ga v Sloveniji sploh ni bilo na trgu, samo 2,5 Mb spomina, kar pomeni, da današnje Bluechart karte ne grejo vanj, ampak nekaj verzij prej, ko zraven vektorskih kart še ni bilo vseh "nepotrebnih" podatkov in je bila kilaža zato manjša. Tako sem v Mapsource-u izbral samo karte Jadrana, kar je naneslo 2,4Mb in jih uspešno prenesel. Skratka, zadeva je bila za tiste čase poceni, dela pa zelo spodobno in natančno. Hitrost pa je na nivoju današnjih 420, 520 ipd. Želel bi si hitrejši GPS npr. 720ko, ki ima drugačen in hitrejši software, tako da je pregledovanje kart precej manj utrujajoče. Maybe one day.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost