Kam po motor?

Seznam trgovin, kjer lahko kupimo vse kar je povezano z navtiko. Vključeni so slovenski in ostali svetovni trgovci ter tudi navtične internetne trgovine.

Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Apr 01, 2010 13:22

Ne, kupil sem komplet gumenjaka z optimaxom 75, že rabljeno, samo še ga ne morem sprobati. Na Ptuju se odpre Ranca šele prvega maja, za morje pa mi bo verjetno zmanjkalo časa. Sem mislil če te malo zanima kako je videti vse skupaj, lahko prideš gledat. Je pa res, da na mojem zgleda kot bi hladilnik vlačil sabo. Če bo še tako letelo pa bo res super.
Mare, na smučanju sem te spraševal o teh motorjih. Pravkar sem naredil kompleten servis na motorju in če mi ne bo laufal si mi dolžan pivo, raje dve. :D
Svečke pa so res drage, saj je jermen tudi, no olje pa .......NAVTIKA :lol:

Kaj za vraga pa si z nogo delal?
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Apr 01, 2010 13:33

janadino napisal/-a:Ne, kupil sem komplet gumenjaka z optimaxom 75, že rabljeno, samo še ga ne morem sprobati. Na Ptuju se odpre Ranca šele prvega maja, za morje pa mi bo verjetno zmanjkalo časa. Sem mislil če te malo zanima kako je videti vse skupaj, lahko prideš gledat. Je pa res, da na mojem zgleda kot bi hladilnik vlačil sabo. Če bo še tako letelo pa bo res super.
Mare, na smučanju sem te spraševal o teh motorjih. Pravkar sem naredil kompleten servis na motorju in če mi ne bo laufal si mi dolžan pivo, raje dve. :D

nogo??
ej če ne bo laufalo daj levo jajčko vkraj :wink:
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Če Apr 01, 2010 15:19

MareC napisal/-a:
janadino napisal/-a:Ne, kupil sem komplet gumenjaka z optimaxom 75, že rabljeno, samo še ga ne morem sprobati. Na Ptuju se odpre Ranca šele prvega maja, za morje pa mi bo verjetno zmanjkalo časa. Sem mislil če te malo zanima kako je videti vse skupaj, lahko prideš gledat. Je pa res, da na mojem zgleda kot bi hladilnik vlačil sabo. Če bo še tako letelo pa bo res super.

nogo??
ej če ne bo laufalo daj levo jajčko vkraj :wink:

MareC, še vedno čakam na tvoje ocene optimaxa 75, oz vse kaj mi lahko dobrega poveš o tem.

Glede noge pa je bilo namenjeno meni.

Lansko leto 13. februara, pa še petek je bil, sem na gorenjskem prečil v mraku nepoznano dvorišče in glej ga zlomka, pot mi je preko čela zaprla žica, ki se v mraku ni videla. Posledica močno zlomljen gleženj. Na kliničnem so mi urgentno, po dveh urah in pol čakanja, dali nogo v mavec in čao proti Prlekiji. Zdravljenje je trajalo skoraj do konca junija in po vseh moledovanjih da me boli, so strokovnjaki v MS rekli, tak to je in bo boljše. Evo v decembru sem reskiral točno 500 € in s MR slikami sem prišel do Valdoltre,kjer so mi kosti prejšnji teden ponovno razžagali, ojačali s ploščicami in vijaki, kožo zaklanfali in sedaj jovo na novo.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
bostjan9
Admiral

MERCURY

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Pe Apr 02, 2010 22:55

Mile-Muzičar.....

Evo imam opcijo zate, če iščeš izvenkrmni motor...kot si navedel.

Spoznal sem človeka, ki izdeluje pištole za kitanje z industrijsko pur-peno.
Nekaj tudi kompenzira in ima na zalogi kar nekaj izvenkrmnih motorjev
Mercury....2 taktne, 4 taktne......

Cenovno pa je zelo ugoden.

Če te zanima mi piši na ZS in bom poiskal lanskoletni račun in ti poslal
telefonsko številko mojstra iz IGA pri LJ.

l.p.

Ervin 041470 360
muzičar iz Dravograda....
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: MERCURY

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Apr 02, 2010 23:19

bostjan9 napisal/-a:Mile-Muzičar.....

Evo imam opcijo zate, če iščeš izvenkrmni motor...kot si navedel.

Spoznal sem človeka, ki izdeluje pištole za kitanje z industrijsko pur-peno.
Nekaj tudi kompenzira in ima na zalogi kar nekaj izvenkrmnih motorjev
Mercury....2 taktne, 4 taktne......

Cenovno pa je zelo ugoden.

Če te zanima mi piši na ZS in bom poiskal lanskoletni račun in ti poslal
telefonsko številko mojstra iz IGA pri LJ.

l.p.

Ervin 041470 360
muzičar iz Dravograda....

Miha, ki ima firmo na Igu je moj prijatelj, sodelujeva poslovno, zraven pa je še CAR-jev sosed... Če te kaj zanima o dizelske izvenkrmniku kar vprašaj.

LP
mile
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » So Apr 03, 2010 21:05

Admin, o dieselskem izvenkrmniku pa res ne vem kaj dosti, sicer pa bostjan9 pise o dvotaktarih na bencin kot sem razumel. Torej vsaka inf. o moji aktualni temi je dobrodošla, pa tudi kak nasvet od katerega, ki je že te dvotaktare z direktnim vbrizgom sprobal. Torej Merc- Optimax ali Evinrude E-Tec.
V vsakem primeru je najbolj važno da pridobim na moči, torej 40 je bilo na 5m Ranierju absolutno premalo, vendar poraba tudi ni zanemarljiva. In ta podatek, koliko bo ta Optimax 75 trošil zdaj od prilike, mi je v tem trentku precej iskan.

lepe praznike
mile

muzičar iz Prlekije

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 05, 2010 20:22

To kar je govora o inovatorju iz Iga... Miha to dela ljubiteljsko in je razvil kombinacijo dizelskega motorja najprej na nogi od Mercury 25, sedaj pa nekaj na kitajskem Sail... Zanimivo za videt, vendar vse skupaj v prototipni fazi, moč okrog 10 KM, zelo primerno za pasare...

Takšen motor, kot pa zanima tebe Mile, pa v dizelski izvedbi žal ne obstaja, sploh pa ne na Igu.

Poraba Optimaxa 75 bo zelo primerljiva s 4T motorjem moči 75 KM na enakem plovilu. Mogoče Optimax popapca kakšen % več, absolutno pa ne veliko več...

LP
mile
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » To Apr 06, 2010 17:48

Danes sem bil v redni akciji in zdaj sem na koncu ugotovil, da sem čisto zmeden. Vsak hvali svojega konja, sicer pa sem tipal med serviserji in prodajalci. Malo sem zamudil pri Tohatsu motorjih lanskega letnika-cena ful ugodna, ampak ga v slo ni več za dobiti in baje letos ne bo modela, ker drugo leto pride model 75.
Zdaj so me kar nekaj časa in precej prepričljivo zasipali s podatki ptujčani z novim SUZUKI-jem DF ATL 70. Njim v prid govorita predvsem dva parametra-mala poraba (16 ventilski motor), veriga namesto jermena, ki je trajna, pa tudi bližina servisa. Cenovno je tu nekje, tak zdaj moram malo prespat. Sicer je moj Johnson 40 itak Suzuki z drugimi nalepkami in ni bilo nobenega problema.
mile

muzičar iz Prlekije

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 07, 2010 08:00

Ne vem sicer zakaj si se v prvi vrsti odločil, da bi rad imel dvotakni motor, vendar mislim da bi z 70KM Suzukijem tudi dobro letelo, ne bo tako eksploziven, vendar bo čisto zadosti glede na težo in dolžino tvojega čolna. Ti motorji so sigurno zelo zanesljivi. Ne vem koliko maš garancije ampak v tem času moraš imeti servis pri njih. Kar pa se potem tiče naslednjih rednih servisov pa ni tak strošek. Veliki servis Suzukija 60(ki ima zobati jermen) stane okoli 250 EUR z materialom plus sixpack :lol: in to recimo na pet let, ker ur tak ne dosežeš.
Guma je guma, zaenkrat.
mile
Admiral
Kontakt:

Suzuki 70 in 80

OdgovorNapisal/-a mile » Po Apr 12, 2010 15:29

En lep deževen pozdrav iz Prlekije.

Evo zdaj sem skristaliziral nakup motorja. Imam dve ponudbi in sicer Suzuki 80 in 70. Razlika v ceni 290 €-torej ni kaj misliti.

Ker zelo spoštujem mnenja izkušenejših in ker to ni malo denarja, bom še malo zagnjavil.

V tej ponudbi imam 7% popust in montažo+nulti zagon komplet gratis. Mislim, da bi še lahko sposloval kakšen procent popusta in vas prosim za nasvete glede drugih zastopnikov SUZUKIJA.
mile

muzičar iz Prlekije

mile
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » So Maj 29, 2010 09:39

Hvala. Sem že nabavil motor. Zdaj ga grem testirat naslednji teden na DRavo. Suzuki 70. Dobil sem ga ugodno, je pa ta spletna trgovina zanimiva in mislim da tudi z dobrimi cenami.
mile

muzičar iz Prlekije

Windy1
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Windy1 » Sr Feb 09, 2011 15:49

Pozdravljeni!
Kupujem izvenkrmni motor moči med 60 in 75 konjev in imam podoben problem kot ga je pred časom imel mile.
Torej pozna kdo kje kakšno ugodno varjanto ali trgovino, kjer bi se dalo takšen motor(4t) kupiti(lahko tudi v tujini).
Če sem prav videl je boštjan9 govoril o človeku, ki se ukvarja z preprodajo izvenkrmih motorjev.Mogoče ve še kdo kaj več o tem?
Lp.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Feb 09, 2011 16:18

Na mornarju prodaja Srečko Ferš rabljene motorje iz Italije uvožene. Cene so ugodne, možakar fer in motorji v dobrem stanju glede na ceno. Malo preglej ponudbo. Tudi Cibro ima dobre izkušnje z njim.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » To Avg 30, 2011 12:46

Pozdrav!

Bom si kar to temo sposodil, pa vprašal, katere so italijanske ali hrvaške strani, kjer prodajajo izvenkrmne motorje, v stilu našega mornarja.

Vem, da sem to nekje na forumu že zasledil, vendar ne morem najt kje in bi prosil za malo pomoči.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti