VOLVO PENTA

Seznam trgovin, kjer lahko kupimo vse kar je povezano z navtiko. Vključeni so slovenski in ostali svetovni trgovci ter tudi navtične internetne trgovine.

Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc

Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

VOLVO PENTA

OdgovorNapisal/-a Lipi » Sr Apr 29, 2009 10:03

še kakšen meter več ...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Apr 29, 2009 20:11

Lipi, hvala! To sploh ni slabo, če grem na servis, vsaj vidim koliko deli stanejo, ne pa da me "ocepi" tako na oko, kako zgledaš in kakšne cote nosiš!

LP
:lol:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Če Apr 30, 2009 08:21

Se splača malo pogledat kataloške številke, pa malo naokoli povprašat po cenah - boš presenečen kakšne so razlike :evil:
še kakšen meter več ...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Apr 30, 2009 08:58

LP
Nazadnje spremenil atilone, dne Ne Apr 18, 2010 02:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Če Apr 30, 2009 15:57

atilone napisal/-a:Tale je tudi zanimiv. Pri njih sem kupil vijak za anodo , anodo, impeler komplet za VP MD 21 in kar je najvažnejše, poštnina je bila 6.90 €.
Samo za primer naj povem da bi me poštnina za obratomer ( samo rabljeni instrument ) prišla 19.90 €. Imajo ugodne cene in poštnino, česar pa nimajo , nabavijo.
http://www.derbootshop.de/
LP

So to originalni deli od Volvo Pente?
Cene so izredno dobre, zato pa vprasam. :wink:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Apr 30, 2009 16:10

Ja, original deli. Nekateri so tovarniško popravljeni, ampak je zraven opis, ali je novo ali gen. popravljeno. Če nič ne piše je novo.
LP
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

Re: VOLVO PENTA

OdgovorNapisal/-a DR.E » Če Apr 30, 2009 17:30

Lipi napisal/-a:mogoče pride kateremu prav ...

http://www.marinepartseurope.com/en/vol ... parts.aspx

Še najbolj prav pa pride ko kaj narazen vzameš, da vidiš, kaj ti manjka pa kako pride skupaj ?!?...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Apr 30, 2009 19:33

Še najbolje pa je imet navodila o popravilu in vzdrževanju. Se da preko stranpoti vse dobit.
Marine Parts, pa sem izbrisal iz "imenika" zaradi cen, katere so res vrhunske.
Smidt & Seifert iz Hamburga imajo tudi rez. dele , najmanj tretjino cenejše.
Član D foruma ima tudi prodajo delov in ima za člane poseben popust.
Zaradi cen , in samo radi tega, sem dodal še drugi naslov za dele.
LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » Pe Maj 01, 2009 22:18

atilone napisal/-a:Ja, original deli. Nekateri so tovarniško popravljeni, ampak je zraven opis, ali je novo ali gen. popravljeno. Če nič ne piše je novo.
LP

Sem vprasal lasnika in odgovor za impeler je:
"The impeller is not original Volvo Penta, but the product is good quality."
Se mi je zdelo da je prevec poceni za original. 8)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Maj 02, 2009 10:09

Višina cene, še nikoli ni bila garancija za kvalitetnejšo robo. Ko so še bile Zastave in drugi aktualne, smo na veliko kupovali v Italiji avto dele. Za polovično ceno. Če pa je bil znak od VW ali Opla gor, in dupla cena pa smo zvižgajoče odložili nazaj na polico.
Do tega naslova sem prišel na D forumu in zaenkrat se še ni nihče pritoževal nad tem prodajalcem in kvaliteti stvari katere prodaja, pa dosti kupujejo pri njem. Kot sem že pisal , Nemci gledajo zelo veliko na njihovo dobro ime in raje dajo boljšo robo malo ceneje, kot pa imitacijo drago prodajo, kot je navada v nekaterih drugih deželah. Impelerji in kakšni čistilci ( filtri) morske vode seveda niso original, ker ne bi dosti tega prodal.
Jo pa lastnik tudi sam sproba preden jo proda. Je tudi lastnik plovila in sam precej pluje. Sedaj pa dosti "reklame".
Poceni originala ne boš dobil, to veš ti in vem jaz. In jaz če bi hotel kupit original , bi ga kupil pa naj stane kar hoče in ne bi iskal naokoli za poceni originali :wink: .
LP
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a opus » Po Maj 04, 2009 16:50

Za druge stvari mi ni pomembno kaksne so, ampak za impeler imam slabe iskusnje. Sem ze v jugi kupoval v motomarine u Trstu original in neoriginal, pa je razlika bila veckratna od cene tako da mi se splaca kupiti original.
Razlika od 20 eur za impeler katerega ne bi menjal vsako sezono mi ni pomebna.
Zaradi mojih iskusnji ne kupujem vec neoriginalne impelere. Ce je kvaliteta priskusena, se bom pokusil.

P.S.
Napisal je se :
"I have several customers in Slovenia." ;)
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Maj 04, 2009 21:31

Sploh ne razumem, da obstajajo ljudje, ki bi radi privarčevali na impelerju 20€ in bi kupovali ne-originalne. Popolna neumnost.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Maj 04, 2009 21:54

opus napisal/-a:Za druge stvari mi ni pomembno kaksne so, ampak za impeler imam slabe iskusnje. Sem ze v jugi kupoval v motomarine u Trstu original in neoriginal, pa je razlika bila veckratna od cene tako da mi se splaca kupiti original.
Razlika od 20 eur za impeler katerega ne bi menjal vsako sezono mi ni pomebna.
Zaradi mojih iskusnji ne kupujem vec neoriginalne impelere. Ce je kvaliteta priskusena, se bom pokusil.

P.S.
Napisal je se :
"I have several customers in Slovenia." ;)

Cenejšo varianto impelerja, je iskal ravno ta, kateri sedaj govori , da ne bi nikoli montiral neoriginal. Ja Opus , to gre na tebe. Na koncu pa jaz izpadem budala, ker hočem privarčevat 20 € na impelerju. Naslov te trgovine sem dal gor zaradi cenejših delov, kateri niso ponaredki ( impelerji ) , niso pa original.
Na mojem motorju imam zamenjan impeler v 7 min. in imam namen tega vsako leto menjat. Torej bo mene v končni fazi prišlo dražje.
Lahko pa kupiš imp. pri firmi v okolici MB, kjer enak stane 64 €, pa mi ne bo nihče rekel, da če moj izdrži dve leti, da garantirano oni zdrži 6 let.
Sicer pa ne mislim več odgovarjat na vprašanja; Kje bi dobil to ceneje ?
Kupujte pri najdražjem prodajalcu in se pustite izkoriščat, boste imeli vsaj občutek , da je vgrajena najboljša kvaliteta :) .
Opus, ti pa si me itak že parkrat nasral, ko si me prosil za shemo elektronapeljave. Sem ti poslal, pa ni bila ta prava. Ti mi pošlješ neko svojo, vprašaš kaj bi bila tista škatla ( št. 21 ), ker sam nisem vedel, sem se včlanil v drugi forum ( Avtoelektrika ), tam mi fantje objasnijo kaj bi to bilo, ti odpišem, ti pa meni odpišeš ; Pa vem jaz kaj je to, sem že porihtal.
Nikoli več.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Maj 05, 2009 10:11

Pozdravljen Atilone

se strinjam s teboj,marsikdo tukaj javka ,kako bi ceneje na koncu pa se mi vseeno zdi ,da niso srečni če ne kupijo v navtični trgovini po 5x ceni.Kako pa veš kaj je original in kaj ponaredek?.Če sam ne delaš servisa na motorju nikoli n eveš kaj so ti vstavili ali nalili.Sem delal na servisu v Avstriji,na metre smo kupovali gumice za brisalce ,računali pa pravo bmw ceno,Olje je bilo v 200 litrskih esso sodih, račun pa za najdražji castrol kaj se ga je dalo dobiti.Važno da je bil račun pravi.Na vseh mobitelih piše "made in china"
original ali ponaredek ,to je vprašanje.
lp
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Maj 05, 2009 11:43

Hja Val, imamo take. Na HR forumu, kjer sodelujeta tako Gaso kot Opus, imaš kaj za prebrat. Glavna njihova trgovina je "Chipoteka" :lol: , kaj pomeni Chip v Ang. jeziku vemo ( poceni ). Gaso je kupil ledice od Helle , znana in priznana firma in draga, pa so mu v eni sezoni pocrkale. Poleg dvoletne garancije :) :roll: . Sedaj je vgradil neke XY in delujejo dobro, pa še poceni so bile :?: . Vsaki drugi post od Opusa , pa je,; Gdje se to dobije jeftinije. In to za vse od A do Ž.
Vidiš , take pametnjakoviče, ko na koncu mene kritizirajo, da kupujem poceni robo, samo radi tega ker sem obesil naslov ugodne trgovine, takih ne prenesem.
In Gaso, zakaj te je njihov moderator (Rapter ) zasmehoval in zajebaval glede prenove pasare. Nekaj o teoriji, drugo pa se v praksi pokaže ?
Jaz bi samo predlagal, naj vsak ostane na svoji strani in stoji za tem kaj misli in reče in ne kot veter , enkrat jugo, drugič burja.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost