Kam po motor?
Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc
Kam po motor?
Pozdravljeni!
Kupujem izvenkrmni motor 75 in se ne morem odločiti kaj in kam, zato zbiram napotila. Najverjetneje bom kupil dvotaktara novega ali pa leto dve starega. Torej, če ima kateri dobro inf, prosim lepo.
Kupujem izvenkrmni motor 75 in se ne morem odločiti kaj in kam, zato zbiram napotila. Najverjetneje bom kupil dvotaktara novega ali pa leto dve starega. Torej, če ima kateri dobro inf, prosim lepo.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
Re: Kam po motor?
mile napisal/-a:Pozdravljeni!
Mile mogoče bo kaj pomagalo
novega dvotaktnega 75 boš dobil samo pri Evinrude ali Mercury
Evinrude E-tec 75
Mercury Optimax 75
najcenje ga boš dobil v kaki akciji
probaš pri luxurymarine.si
yucca.si
pa primerjaj z Trailerpoint v ITA ali General boats v ITA pa boš hitro našel kaj te zanima
Tohatsu ima Tldi ampak 70 pol se pa 2T počas neha
janadino napisal/-a:Mercury optimax 75 je kot omara veliki, lahko ga prideš pogledat v Središče. Na Ptuju imaš zastopnika za mercury, Navigator.
Na mornarju je eden evinrude 75, star dve ali tri leta, cena okoli 5.700 EUR.
samo po 1000 urah še vedno dela
vprašanje je kaj se zgodi z e-tecom po 1000urah
-
Original-One
- Viceadmiral
MareC napisal/-a:janadino napisal/-a:Mercury optimax 75 je kot omara veliki, lahko ga prideš pogledat v Središče. Na Ptuju imaš zastopnika za mercury, Navigator.
samo po 1000 urah še vedno dela![]()
![]()
Dela, še bolje, kot novi!
Vidiš, da ima tist FICHT na obali 800 ur, pa prodajalec pravi, da bi jih še 2000 moral narest
Original-One napisal/-a:MareC napisal/-a:janadino napisal/-a:Mercury optimax 75 je kot omara veliki, lahko ga prideš pogledat v Središče. Na Ptuju imaš zastopnika za mercury, Navigator.
samo po 1000 urah še vedno dela![]()
![]()
Dela, še bolje, kot novi!
Vidiš, da ima tist FICHT na obali 800 ur, pa prodajalec pravi, da bi jih še 2000 moral narest
če jih bo še 100 potem se bo pa razletu na prafaktorje
janadino napisal/-a:Tu pa si malo zamešal, E-tec in ficht ni ista zadeva.
MareC, če optimax ne bo deloval pa itak pridem nad tebe. Informacije so same dobre, samo sprobal še ga nisem.
tu imaš prav etec in ficht kot dan pa noč
samo jaz temu aluminiju in čudnim glavam ne zaupam najbolj
sem pa malo fante povprašal na hrvaškem in imajo kar nekaj težav z eteci predvsem so začeli več olja pit, postajajo glasnejši nonstop nekaj struži po motorjih
glede optimaxa pa tak sam veš, da ga pri meni lahko vedno sprobaš in boš videl
servis je bil na mojem sedaj narejen 438ur pa na diagnostiki ni bilo nobenega problema razen prosti tek je nastavljen, sem ga pa dal sprogramirat za vleko panule(trolling) in mi bo sedaj konstantno držal 2-3 vozle
svečke so fantastične zdržijo minimum 400ur tako, da imaš kar nekaj časa mir za zamenjavo-takrat ko je pa treba je pa treba dat 30€+ddv za svečo x 6 pa smo tu
no to je sedaj vse porihtano(pa impeler, olje, napenjalec jermena)
in bo nekaj časa mir
janadino napisal/-a:Mercury optimax 75 je kot omara veliki, lahko ga prideš pogledat v Središče. Na Ptuju imaš zastopnika za mercury, Navigator.
Ta je bil pripeljan iz ITA in ga je tip malo porihtal, zdaj pa ga je baje že odpeljal nazaj v ITA, ker ima baje nekdo tam kupca. To je malo vprašljivo, če glih je cena vabljiva. Potem bi rajši kakšnega akcijskega ali pa testnega.
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
-
Original-One
- Viceadmiral
janadino napisal/-a:Tu pa si malo zamešal, E-tec in ficht ni ista zadeva.
MareC, če optimax ne bo deloval pa itak pridem nad tebe. Informacije so same dobre, samo sprobal še ga nisem.
Mi je jasno, da to ni ista zadeva. Je ETEC precej bolši. Pa vendar, sem se malce pošalil glede gumenjaka, ki sem ga nameraval kupiti
lp
Original-One napisal/-a:janadino napisal/-a:Tu pa si malo zamešal, E-tec in ficht ni ista zadeva.
Mi je jasno, da to ni ista zadeva. Je ETEC precej bolši. Pa vendar, sem se malce pošalil glede gumenjaka, ki sem ga nameraval kupiti
lp
fantje Miletu bom pokvarili post
Mile
akcijske cene bodo sigurno najboljše v ITA
Ker vsak berač svojo malho hvali, bom še jaz svojo
Evo, imam Tohatsu TLDI 115. Nič slabega o tem motorju in menda so ostali TLDI tudi ok.
Sta le dve težavi:
Ni večje moči, 115 je najmočnejši.
Tohatsu je manj razširjen kot ostali, kar pomeni, da je tudi servisov manj (po eden v Kopru, Izoli, Domžalah in se mi zdi v Mariboru). Malo več na Hrvaškem.
Odtehta pa pregovorna zanesljivost, zasnova je preizkušena, dodana je bila le elektronika. In seveda nižja cena.
Zastopnik je v Lescah, kupiti se da pri njem ali pri še vsaj pri treh prodajalcih v Sloveniji. Mislim, da so bili trije na sejmu v Ljubljani januarja.
LP Francelj
Evo, imam Tohatsu TLDI 115. Nič slabega o tem motorju in menda so ostali TLDI tudi ok.
Sta le dve težavi:
Ni večje moči, 115 je najmočnejši.
Tohatsu je manj razširjen kot ostali, kar pomeni, da je tudi servisov manj (po eden v Kopru, Izoli, Domžalah in se mi zdi v Mariboru). Malo več na Hrvaškem.
Odtehta pa pregovorna zanesljivost, zasnova je preizkušena, dodana je bila le elektronika. In seveda nižja cena.
Zastopnik je v Lescah, kupiti se da pri njem ali pri še vsaj pri treh prodajalcih v Sloveniji. Mislim, da so bili trije na sejmu v Ljubljani januarja.
LP Francelj
MareC napisal/-a:Original-One napisal/-a:janadino napisal/-a:Tu pa si malo zamešal, E-tec in ficht ni ista zadeva.
lp
fantje Miletu bom pokvarili post
Mile
akcijske cene bodo sigurno najboljše v ITA
no od tam zdaj čakam ponudbo od zastopnika iz Izolo, kjer sem tudi kupil Ranierja. MareC, malo več bi rad izvedel okrog optimaxa. Torej potrošnja, in vse ostalo. Kako pa je z montažo motorja. Ali sam , ali pa dobiti kompletno ponudbo z montažo vred. Sam sem malo praktika, samo ne vem, če se lahko tu kaj zakomplicira.
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
Janadino, kdo ti je zmontiral motor gor in kje si ga nabavil. Jaz bi se oglasil, samo par dni še moram počivati, ker sem prejšnji četrtek imel servis v Valdoltri. Gleženj so mi odprli enih 10 cm, tak imam zdaj oplemenitenega z inoxom-upam da ne ruskim. Sicer pa zdaj sovpadam z opremo na barki, edino pred nevihto se bo treba še prej skriti.
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost