Seveda je moral biti jutranji "špritn" iz Devina v Ankaran in popoldan nazaj posebna izkušnja. Sploh prvi del. Alesju in vsem kapo dol za to. Mi smo štartali v Izoli okrog 8-ih in je bilo pošteno mraz
Moram priznati, da sem bolj malo spremljal forum in tako izpustil to nit. Je pa bilo kar veliko ljudi tam, vsi v polni jadralski obleki in te nisem videl. Mi smo bili kar zgodnji v Ankaranu in smo tudi malo prej šli na priprave za štart.
Zgodba pa je taka: v ekipi, s katero hodimo jadrat jeseni, sta se dve punci ravnokar opravili izpit za voditelja čolna. En kolega pa se je v preteklosti redno udeleževal omenjene regate. Tako smo se odločili, da združimo vse skupaj v paket in smo najeli barko v Izoli od petka do nedelje. Obvezno jih moram peljati še v Bohinj.
Glede jadranja pa itak bi si želel več

Ampak so tudi druge obveznosti. Sem pa lani peljal družino na vikedn paket jadranje - Monfalcone - Muggia - Strunjan - Monfalcone. Izredo lepa izkušnja za vse, tudi za tiste, ki se bojijo valov

Ostalo pa Grčija spomladi in Hrvaška jesni po 1 teden. Vmes pa še kaka priložnost za eno ali dvo dnevno jadranje. Sem pa poleti 2023 peljal jadrnico iz Starega Grada do Monfalcona non-stop na jadra (se je pokvaril motor). Zelo zanimiva in lepa izkušnja - predvsem plovba ponoči.