27. TRADICIONALNO SREČANJE.. - ANKARAN

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

27. TRADICIONALNO SREČANJE.. - ANKARAN

OdgovorNapisal/-a NASA » So Jan 04, 2025 19:58

Gre kdo od članov na regato?

jaz letos ne morem :(

https://www.wada.si/27-tradicionalno-an ... -jadranja/
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

Re: 27. TRADICIONALNO SREČANJE.. - ANKARAN

OdgovorNapisal/-a Lure » Ne Jan 05, 2025 09:13

Pridemo.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jan 05, 2025 11:33

Tudi jaz, itak pridem :wink: 8) se bom potrudil za mesto, pošteno zadnji, enkrat mi je uspelo :D ni pa enostavno če imaš par jadralcev blizu tega naslova :lol: :lol:
jurko123
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jurko123 » Če Jan 09, 2025 20:26

Pridemo 8)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jan 10, 2025 17:52

A bomo tradicionalno spet dobili kazni za parkiranje? Se je organizator zmenil za kakšna parkirišča? Izven sezone to ne bi smel biti problem. Pokličeš na občino se zmeniš za sponzorstvo in udeležencem razdeliš neke poštempljane listke, da nas inkasanti pustijo pri miru. A je tolk težko? Veliko članov posadk se vkrca na pomolu v Valdoltri, tako da ne gre samo za avto ali dva.
A kdo pozna kakšen free parking?
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Jan 10, 2025 21:44

@Marchi prideš z barko in ni problema s parkiranjem. Privez na Valdoltri pa je tudi zastonj. :D
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jan 10, 2025 22:04

Lure napisal/-a:@Marchi prideš z barko in ni problema s parkiranjem. Privez na Valdoltri pa je tudi zastonj. :D

Kdaj štartaš iz Izole? Pridem k tebi parkirat, pa še peljal me boš lahko čez zaliv :P
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Jan 10, 2025 22:22

Mi štartamo verjetno okoli 9-9:30 iz Izole.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jan 11, 2025 20:33

Odpluli 8) Ta večja regata pa je bila zjutro od devina do ankarana in popoldan leteča Ankaran - Devin kot raketa je šlo :D tako danes cca 8 ur jadranja, najhujše hitrosti pa v bonaci v koperskem zalivu :lol: jebiga taka ti je štorija jadralska :lol: :lol: l.p. vsem jadralcem
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jan 12, 2025 16:17

Nitniziv
Štabni vodnik
Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a Nitniziv » Po Jan 13, 2025 09:15

Živjo,

bil na regati. Odlična izvedba. Meni je bilo res odlično. Najprej pogostitev, naelektreno vzdušje ob štartu (jaz sem se držal v tretji vrsti), bonaca do prve boje. Ko je burja le zapihala, pa meni izredna uživancija v jadranju. Zaključek zvečer pa si tudi zasluži svoje poglavje.

Priporočam.

Alesjo - prehodni pokal "Pošteno zadnji" bom letos jaz čuval :)

Marchi - tvoj komentar bom posredoval društvu v upanju, da se lahko stvari izboljšajo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jan 13, 2025 10:28

Bravo Tine! Alesjo je obupal v bitki za "pošteno zadnji" tako da imaš srečo. Je pa verjetno prejadral tisti dan rekordno milj iz Ribiške vasi do Ankarana in nazaj in še regato. Kapo dol, sploh za jutranje ledeno jadranje.

Regata pa zelo ok in vreme je sodelovalo. Organizacija itak super in pohvale vsem, ki se trudijo okrog tega. Malo moram tarnat glede parkinga, sem potem odkril, da je nad bolnico neko parkirišče za obiskovalnce (rampa je vsaj med vikendi dvignjena ;) )
Nič se nismo srečali, škoda. Zvečer me pa ni bilo na žurki, sem jo že oddurhal na smučanje :)
A to maš svojo barko, redno jadraš?

A bodo kakšne fotke regate?
Nitniziv
Štabni vodnik
Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a Nitniziv » Po Jan 13, 2025 10:55

Seveda je moral biti jutranji "špritn" iz Devina v Ankaran in popoldan nazaj posebna izkušnja. Sploh prvi del. Alesju in vsem kapo dol za to. Mi smo štartali v Izoli okrog 8-ih in je bilo pošteno mraz :)

Moram priznati, da sem bolj malo spremljal forum in tako izpustil to nit. Je pa bilo kar veliko ljudi tam, vsi v polni jadralski obleki in te nisem videl. Mi smo bili kar zgodnji v Ankaranu in smo tudi malo prej šli na priprave za štart.

Zgodba pa je taka: v ekipi, s katero hodimo jadrat jeseni, sta se dve punci ravnokar opravili izpit za voditelja čolna. En kolega pa se je v preteklosti redno udeleževal omenjene regate. Tako smo se odločili, da združimo vse skupaj v paket in smo najeli barko v Izoli od petka do nedelje. Obvezno jih moram peljati še v Bohinj.

Glede jadranja pa itak bi si želel več :) Ampak so tudi druge obveznosti. Sem pa lani peljal družino na vikedn paket jadranje - Monfalcone - Muggia - Strunjan - Monfalcone. Izredo lepa izkušnja za vse, tudi za tiste, ki se bojijo valov ;) Ostalo pa Grčija spomladi in Hrvaška jesni po 1 teden. Vmes pa še kaka priložnost za eno ali dvo dnevno jadranje. Sem pa poleti 2023 peljal jadrnico iz Starega Grada do Monfalcona non-stop na jadra (se je pokvaril motor). Zelo zanimiva in lepa izkušnja - predvsem plovba ponoči.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jan 13, 2025 11:51

Wauu, lepo slišat, da si tako aktiven in da si suveren skipper!
Še dobro, da nas na regati nisi prehitel! To se pa ne bi spodobilo. :lol: :lol: :P :P
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Jan 13, 2025 11:55

Letošnja je bila ok, ampak 2017 je bila zame tahujša, z prejšnjo Aleseo 6,5m, opasna burja,- 7c sem prišel v Ankaran z 2cm ledu na barki, sem se bal da se bo genova zlomila, ker so se z nje stalno lomili ledeni kapniki :) no, potem pa švoh veter na štartu. l.p.alesjo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost