Internautica 2014

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Maj 12, 2014 10:05

grestr napisal/-a:Nono, men jebil sejem vsec, smo prodali pet plovil dolžine med 10 in 12 eno se je takoj naselilo na B pomol in navdušili veliko število mimoidočih firbcev, kateri pred tem niti niso vedeli da potrebujejo plovilo. :-)

Privoščim - in verjetno ste bili ena od izjem, ki so jih omenjali zgoraj.

Da bi vas še kdo posnemal...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Po Maj 12, 2014 15:20

sem videl sejem,15€ na osebo,to sem si najbolj zapomnil
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Maj 12, 2014 16:22

jeb...vas toliko vas je videlo sejem, da bi pa kdo dve ali pa tri hostese pritisnil, to pa ne ?!

Poglejte z druge strani, ( ko ste jamrali,kako presrano in vzvišeno se obnašajo prodajalci plovil )pa boste lažje živeli... za 15Eu ste videli toliko opic na plovilih, kot jih ne v živalskem vrtu !

Mi je kar žal, da nisem šel...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Po Maj 12, 2014 19:26

sem videl sejem,15€ na osebo,to sem si najbolj zapomnil
Jan007
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Jan007 » Po Maj 12, 2014 19:35

No, pa da ne bomo samo negativni - tole se mi je zdela dobra pogruntavščina:

www.easy-catch.de

Lep pozdrav.
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Maj 12, 2014 22:05

Jan007 napisal/-a:No, pa da ne bomo samo negativni - tole se mi je zdela dobra pogruntavščina:

www.easy-catch.de

Lep pozdrav.

Sem jo pred leti kupil in me zena se sedaj preklinja. 90% boj na hrvaskem ima premajhno uho in se ne da uporabiti tega pripomocka.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Maj 12, 2014 22:29

hehe samo je pa "izi keč"
SlikaSlika

andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » To Maj 13, 2014 16:02

Tex napisal/-a:hehe samo je pa "izi keč"

Saj če ima boja normalno uho, deluje odlično.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Maj 13, 2014 17:15

ČE ga pa nima, pa ne deluje :D
SlikaSlika

blaz777
Višji vodnik

Internautica 2014

OdgovorNapisal/-a blaz777 » To Maj 13, 2014 17:28

Kot vsako leto sem bil tudi letos na sejmu (pri Cranchiju). Meni se je zdel sejem še kar vredu, res da še nisem bil na dosti drugih sejmih. Letos smo predstavili 6 novih modelov in 2, ki sta na sejmih že 2 leti. Skoraj polovica plovil v vodi če ne štejemo jadrnic je bila od Cranchija. Se mi zdi da je bil kar boljši sejem letos, kot prejšnja leta (nastop z yeti, predstavitev električnih avtomobilov, raznorazna prevozna sredstva in podobno). Res pa je da ni bilo predstavljenih dosti različnih plovil, bili so Greenline, Cranchi, Bavaria, FourWinns....še vedno manjka ogromno znamk, ki bi lahko bile predstavljene. Če koga zanima kaj več o kateremkoli modelu od Cranchija naj napiše in bom poskusil najbolje odgovorit. Vsako leto sem pa na sejmu, ker obožujem navtiko in mi je zelo vredu že samo da sem tam, ni važno koliko boljši so sejmi v tujini. Kar se pa tiče obiskovalcev je pa groza :x
Imaš ljudi v podpalubju in jim razkazuješ barko, pred plovilom pa tablico, ki ti jasno pove da ne hodi na plovilo brez spremstva. Seveda ko prideš spet iz podpalubja imaš na barki 3 skupine ljudi, ki hodijo okoli (po možnosti imajo še otroke) in raziskujejo...Seveda si ti kriv če potem kaj zmanjka, kar se je že zgodilo. Oprostite ampak to se ne spodobi. Seveda so gor sami od sebe hodili samo slovenci, tujci so vedno počakali in vljudno vprašali če si lahko malce več pogledajo, in jim povem in razkažem barko brez problema.
SR 290
Admiral

Re: Internautica 2014

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Maj 13, 2014 18:14

blaz777 napisal/-a:Če koga zanima kaj več o kateremkoli modelu od Cranchija naj napiše in bom poskusil najbolje odgovorit.

Na kak način so izdelani, je uporabljen poliester ali vinilester in kake vrste tkanine so not (Multiaksialne ali roving tkanina z mato)? Je zraven tudi kaj polnil?
Iz kakih materialov je pohištvo?:D
blaz777
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a blaz777 » To Maj 13, 2014 18:24

To na kak način so izdelani in tkanine ti ne znam odgovoriti. Mislil sem bolj na tehnične podatke, moč in izbira motorjev, prostornina tankov za gorivo itd. Les je pa po izbiri oziroma odvisno od modela. Pohištvo pa je večinoma iz lesa, pri večjih modelih nekje oblečeno v blago. Imaš tudi kamen in plastiko. Odvisno kaj želiš imeti ko naročiš model :)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Maj 13, 2014 20:11

Mar način izdelave in vgrajeni materiali niso tehnična vprašanja? :wink:

Seveda neprimerljivo, ampak v mislih sem imel na podoben način podane tehnične podatke, ali vsaj link do njih. http://www.p1superstock.com/BoatSpecs.ink

Vseno hvala za odgovor in lepo, da vam je predstavitev uspela! :D

Aja, morda kaka pogruntavščina za manjšo porabo?
blaz777
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a blaz777 » To Maj 13, 2014 20:42

Za manjšo porabo....najprej da izbereš opcijo dizelskih motorjev, potem pa ne na polno tiščat :D To je vse kar ti lahko za porabo svetujem. Odvisno od modela.
Vem da je bilo tehnično vprašanje samo se res ne spoznam na materiale.
gensy
Kapitan

OdgovorNapisal/-a gensy » To Maj 13, 2014 21:17

...sem bil tudi sam na Internautici....in tudi na ogledu Cranchijev, ki so mi drugače zelo simpatična plovila....ampak brez zamere fantje ki ste bili na plovilih (govorim od dveh plovilih, ker na ostalih nisem bil) niso imeli pojma o plovilih, ki jih predstavljajo....prvi je vse kar je znal povedat je bilo, da so dobro narejena, kolko konjev imata motorja in da porabita pol manj, ker sta najnovejša modela...ostalo tema...pa ko čekiram ljudi rad postavim kakšno vprašanje na katerega poznam odgovor, da na kratko preverim njihove kompetence..pa sem ga za hec vprašal od kje je firma Cranchi....in je začel nekaj momljat, pa govort od Gradeža, pa da ne ve, pa kaj vem kaj :D....no človek na plovilu vrednem 500.000€ + bi moral pomoje napamet znat tud številko čevljev ustanovitelja, ne sam to od kje je...:D... no pol na drugem plovilu pa je bil občutek malo boljši...ko pa smo prišli do cene, pa mi je blo spet jasno da nima pojma tudi ta fantina....namreč na vprašanje o ceni je pribil, da za plovilo od 10 metrov začne cena od 450.000 naprej...pa mi je blo hitro jasno da nima pojma kaj govori, še manj, pa da vsaj malo malo pozna dejansko svet plovil....ampak dobro, tudi jaz sem no v navtiki...pa kar ne veš ne govoriš...je pa res, da pol bi bli ti fantje več al manj tiho :D ... no v glavnem po ogledu kataloga smo pršli na 180.000 se mi zdi :D... in pol je še reku, ja no mal sm se zmotu...ma vsaj tiho bi bil, da se je "MAL" zmotu :D....no to je pač nivo naše internautice...seveda pa smo si za ta nivo tudi malo sami krivi, kajti večja prisotnost, kakšn manjši nakup in pa predvsem pozitivne kritike bi morda celo pomagale razstavljalcem, da bi naredili kakšen majhen korakec naprej...ampak to je že druga tema, pa morda ne za na forumu ampak ob kakšnem litrčku v mirnem zalivu....
Že par let zapored smo na Internautici, in tudi naslednje leto si jo bomo šli ogledat, ker podpiramo ljudi, ki vsaj poizkusijo delati...in najbrž bi bilo dobro za vse, če bi znali tudi mi obiskovalci bolj ceniti delo nekoga, tudi če ni idelano...no zdaj me pa spluvajte :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta