Internautica 2014

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Maj 13, 2014 22:10

gensy napisal/-a:...pa ko čekiram ljudi rad postavim kakšno vprašanje na katerega poznam odgovor, da na kratko preverim njihove kompetence..pa sem ga za hec vprašal od kje je firma Cranchi....in je začel nekaj momljat, pa govort od Gradeža, pa da ne ve, pa kaj vem kaj :D....no človek na plovilu vrednem 500.000€ + bi moral pomoje napamet znat tud številko čevljev ustanovitelja, ne sam to od kje je...

Zakaj pa bi moral vedeti iz kje je firma od Đanija ? A ni dovolj, da ve, da je iz Italije ? Takih pametnih strank imam pa jaz hitro poln kovček...
Ali pa morda tudi ti veš, dolžino penisa tvojega direktorja ?

Se pa strinjam, da bi morali vedeli mnogo več, kot vedo !
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
gensy
Kapitan

OdgovorNapisal/-a gensy » To Maj 13, 2014 22:41

Tex napisal/-a:Zakaj pa bi moral vedeti iz kje je firma od Đanija ? A ni dovolj, da ve, da je iz Italije ? Takih pametnih strank imam pa jaz hitro poln kovček...
Ali pa morda tudi ti veš, dolžino penisa tvojega direktorja ?

Nekdo ki na sejmu nekoga zastopa bi moral videti vsaj osnove o podjetju, če že ne datajlov...
Za dolžino penisa mojga direktorja ne vem, ker Tex, meni so všeč ženske veš...
Če so ti stranke ki postavijo dve vprašanji v 15 minutah "preveč pametne" potem ne vem kako se pogovarjaš šele z ljudmi, ki ti kaj razlagajo, v kaj prepričujejo...no pa zadrži za sebe, ne želim vedeti, vzemi to kot retorično vprašanje....
No saj ne glede na to ali se ti strinjaš ali ne, te nisem prosil za dovoljenje o razmišljanju, sem samo opisal svoje videnje sejma-ponudnika.
MOJE VIDENJE IN MOJE MNENJE TEX, NE TVOJE :D ... Ti pa povej kaj si ti videl na sejmu, če pa nimaš kaj napisati pa tudi ne bo šel svet k vragu :D
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Maj 13, 2014 23:46

Tex pa 15 ojru vstopnine, NO GO, rajš lukno u kolen, oba kolena :lol:
https://medisken.si
gensy
Kapitan

OdgovorNapisal/-a gensy » To Maj 13, 2014 23:56

gregor.n napisal/-a:Tex pa 15 ojru vstopnine, NO GO, rajš lukno u kolen, oba kolena :lol:

Hja vsak po svoje :D ... pa za spodbudo za naslednje leto...vstopnica je bila 10 eur (družinska 16)...tako da do 15 po osebi ostane dnarja še za dve pivi :D
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Maj 14, 2014 10:42

@blaz777
    Hvala, da si se potrudil - in če bi ti bilo pravočasno dostopno več podatkov, domnevam da bi vedel več.

Pri izbiranju osebja za sejme imaš dve možnosti - ljudi, ki veliko vedo, pa so tega že naveličani, in ljudi, ki še ne vedo veliko, so pa zagnani. Razstavljalec velikokrat išče ravnovesje med tema dvema.

Pravijo, da se nihče ne rodi učen... In tako - če bo čas in bo kakšen 'naslednjič' - boš tudi ti naslednjič vedel več, upam pa da boš še ostal pripravljen potruditi se.

In mislim, da je tudi gensy pravzaprav mislil tako, saj piše, da kljub pripombam namerava priti pogledat tudi na naslednji sejem.

@gensy
    Tex-ovo omenjanje dolžino direktorjevega penisa je samo provokacija. Še toliko bolj, ker včasih gnjavi že zaradi 'prostih spisov'...

O filozofiji poznavanja dolžine direktorjevega penisa bi lahko napisal monografijo, ne le prosti spis - ne da sploh kaj izmerim, če bi mislil, da to komu kaj koristi.
      Eregiran ali sproščen ali povprečen ali... Pa še eregiran isti nima dvakrat čisto enakih mer...
      Pa če je direktorica: nekoč je Metka Janezku na 'Jaz imam lulčka, ti pa ne' odgovorila 'To je sicer zdaj res, ampak ko bom velika, jih bom mogoče lahko imela več!'
      Pa kaj če je 'board of directors'?
      Pa...

Mislim, da bi Teks malček trznil ob takem odgovoru na svojo provokacijo.

Ampak v tem primeru info o dimenzijah penisa direktorja ne koristi nič, ker po eni plati ne poveča verjetnosti, da se kaj proda, po drugi pa ne vednosti o tem, ali je zadevo vredno kupiti.

Koristi pa za odločitev o nakupu lahko info o tem, ali je firmo kupil kdo, ki namerava znamko ugasniti in bodo potem kasneje lahko težave z rezervnimi deli in garancijo, ali pa so to zagnanci, ki bi razvijali nove koncepte - pa jim mogoče za to lahko zmanjka financ - in tako naprej - in imam občutek, da je tak tip info zanimal gensy-ja.

@Tex
Tex napisal/-a:...

O izbiri med izkušenimi in mladimi in zagnanimi sem že zgoraj, ampak Tex, tudi ti najbrž prej 'padeš' na mlado hosteso, kot starejšo gospo, ki je preplula ocean. In razstavljalci na sejmu vedo, da je takih med možnimi kupci veliko, in tudi zato je mladih in privlačnih med osebjem več, kot starejših in izkušenih.

In da torej mladi in zagnani lahko vedo več, bi bilo treba, da ali imajo tudi izkušnje, ali pa da jih nekdo nauči.

Kar se sicer učijo zdaj 'strokovnjaki za reklame' je bolj, kako pasti v oči in biti prepričljiv, kot poznati predmet, ki ga reklamirajo, vsaj trend je tak (in podobno je s PR osebjem).

In da bi kljub takemu trendu mladi - in novi v navtiki - na sejmu vseeno lahko znali več tudi o navtiki, bi morali imeti možnost dobiti vsaj nekaj izkušenj (razstavljalci bi verjetno rekli, da je to predrago, ampak mogoče bi se kdo, ki ga zanima, recimo lahko k komu 'prilimal' za na ruto) - ali pa vsaj prebrati nekaj prostih spisov 'ki nikomur ne koristijo' o tem.

'Šimfati', da kaj ni dobro, je lažje, kot narediti kaj, da se to spremeni...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
blaz777
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a blaz777 » Sr Maj 14, 2014 15:25

gensy napisal/-a:...sem bil tudi sam na Internautici....in tudi na ogledu Cranchijev, ki so mi drugače zelo simpatična plovila...

Glede tega...sem bil letos kar razočaran kar se tiče Cranchija in kakovosti. Obliko imajo tapravo, notranjo razporeditev tudi, kar se pa tiče detajlov.... Vsi modeli letos so bili pripeljani iz Cranchijeve ladjedelnice (popolnoma novi) in na primer na modelu Endurance 33 je spodaj pri roll baru na debelo gledal ven silikon :!: To še ni vse, vsi modeli so bili podrgnjeni in jih nismo mogli očistit z navadnim čistilom. Resn nevem kaj delajo v Cranchijevi ladjedelnici ampak ne moreš na sejem poslat podrgnjenega plovila in to popolnoma novega. Če gremo malo naprej.... pri modelu 54 Fly notri v kuhinji ven gleda neko lepilo! Če gremo še naprej, pri modelu 64 HT res je da je na sejmih že 2 leti ampak dvakrat odpreš stranska okna /so električna) in ne dela več. In to na plovilu za 2miliona! Smo rabili 10min da smo okna spet stežka zaprli. Njihova plovila so res dobra, tudi oblika ni slaba ampak res mislim da bi se morali posvetiti tem detajlom ali pa vsaj ne povsod podrgniti čolna še preden pride na sejem! Osebno sem tudi spoznal Cranchijevega lastnika (šefa), vendar ga letos ni bilo in ga nisem mogel nič vprašat. Kaj vi mislite, "gensy" si ti opazil takšne napake? Po mojem mnenju je Bayliner bolje zgrajen od nekaterih Cranchijevih modelov. Je pa res da so take "napake" samo pri večjih modelih ( od 17m) izjema je bil endurance 33
Nazadnje spremenil blaz777, dne Sr Maj 14, 2014 15:34, skupaj popravljeno 1 krat.
blaz777
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a blaz777 » Sr Maj 14, 2014 15:32

Kar se pa tiče fantov, so bili prvič na internautici tako da so malo upravičeni do tega da niso znali odlično s strankami. So bili tudi boljši, kot tisti, ki jih je Gensy opisal.
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Maj 14, 2014 16:21

(Je pa res, da se ti to s odnosom prodajalcev lahko zgodi kjerkoli. Letos sem bil na London Boat Showu in me na nekaterih plovilih tudi niso kaj dost jeb*** - sploh pri vecjih proizvajalcih, recimo najbolj oholi so bili na Jenneau.

So so pa recimo pri Southerlyju zame osebno vzeli veliko casa, vse pokazali, se vsedli v miru, ponudili kavo itd. In kljub temu, da sem jim ze dokaj na zacetku povedal, da o tem zaenkrat lahko bolj kot ne sanjam in da niti pod razno cenovno ne sezem tja. Na koncu so me prijazno povabili na ogled proizvodnje in jadranje. Sem si mislil takrat "ja ja ja". Od takrat so me ze 3x kontaktirali (e-mail in 1x telefonsko), da povabilo na jadranje se vedno velja in naj le javim kak teden prej - na morju naj bi bili vsak vikend.

Eni pac znajo.)
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Sr Maj 14, 2014 17:36

blaz777 napisal/-a:
gensy napisal/-a:...sem bil tudi sam na Internautici....in tudi na ogledu Cranchijev, ki so mi drugače zelo simpatična plovila...

Glede tega...sem bil letos kar razočaran kar se tiče Cranchija in kakovosti. Obliko imajo tapravo, notranjo razporeditev tudi, kar se pa tiče detajlov.... Vsi modeli letos so bili pripeljani iz Cranchijeve ladjedelnice (popolnoma novi) in na primer na modelu Endurance 33 je spodaj pri roll baru na debelo gledal ven silikon :!: To še ni vse, vsi modeli so bili podrgnjeni in jih nismo mogli očistit z navadnim čistilom. Resn nevem kaj delajo v Cranchijevi ladjedelnici ampak ne moreš na sejem poslat podrgnjenega plovila in to popolnoma novega. Če gremo malo naprej.... pri modelu 54 Fly notri v kuhinji ven gleda neko lepilo! Če gremo še naprej, pri modelu 64 HT res je da je na sejmih že 2 leti ampak dvakrat odpreš stranska okna /so električna) in ne dela več. In to na plovilu za 2miliona! Smo rabili 10min da smo okna spet stežka zaprli. Njihova plovila so res dobra, tudi oblika ni slaba ampak res mislim da bi se morali posvetiti tem detajlom ali pa vsaj ne povsod podrgniti čolna še preden pride na sejem! Osebno sem tudi spoznal Cranchijevega lastnika (šefa), vendar ga letos ni bilo in ga nisem mogel nič vprašat. Kaj vi mislite, "gensy" si ti opazil takšne napake? Po mojem mnenju je Bayliner bolje zgrajen od nekaterih Cranchijevih modelov. Je pa res da so take "napake" samo pri večjih modelih ( od 17m) izjema je bil endurance 33

....rečejo Hrvati,da rđavom kurcu i dlaka smeta.... :lol:
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Sr Maj 14, 2014 21:26

blaz777 napisal/-a:

Tudi sam sem v Zagrebu letos na enem (ne spomnim se katera znamka), sicer majhnem plovilu opazil podobno. Na krmi sem izvlekel zložljive inox stopnice, ki potem niso več hotele nazaj na svoje mesto. Bile so brez kake prave obdelave, saj so bile tako ostro odrezane, da bi se komot porezal na njih. Zgleda je to pogosto v navtiki. Šlamparija za velike pare.
gensy
Kapitan

OdgovorNapisal/-a gensy » Sr Maj 14, 2014 22:11

No če smem malo kratke obrazložitve...cranchija nisem kupoval sem si pa dva ogledal, ker so mi kot sem že prej opisal vizualno všeč...ja videl sem marsikatero napako ampak tega mislim, da mi ne bomo izboljšali, če bojo, bojo italijani....dal sem opazko na znanje naših slovenskih fantov, ker kot sem napisal cenim delo ljudi, ki se trudijo s sejmom in mislim, da fantje o katerih sem pisal niso bili dorasli nivoju sejma, čeprav roko na srce je precej nizek. Mislim, da ta naš forum prebira tudi še kdo, ki ima roke pri delu na sejmu in morda take opazke lahko tudi pripomorejo k njegovi kvaliteti...no zaradi tega sem komentiral, nisem pa želel nikakor nikogar kritizirati, še manj, pa žaliti, če je kdo tako razumel...
Jaz sem bil že par let na sejmu in tudi še bom, čeprav je nivo nizek, ampak bi rad tudi s prisotnostjo in morebitnim nakupom kakšne malenkosti pripomogel k temu, da se nivo Internautike v prihodnje dvigne.
Kar se tiče pa tega, da koga dvigne, ko dobi kaj nazaj servirao lahko rečem pa samo to...če streljaš po množici, ne moreš pričakovati, da se bodo vsi skrili po rovih, pričakovati moraš, da bo tudi kdo ustrelil nazaj...če nisi pripravljen na to, potem je morda boljše ne streljati...

No dajmo se zdaj počasi zment kaj bo z letošnjo ruto :D..seveda v pravi temi :D
Uporabniški avatar
Rochus
Poročnik korvete
Kraj: Hvar

OdgovorNapisal/-a Rochus » Če Maj 15, 2014 19:53

blaz777 napisal/-a:

Kar se mojih izkušenj s Cranchiji tiče, so zelo lepa plovila, ampak izdelava je pa slaba. Morda so takšna le sejemska plovila, ampak pred kakšnim letom sem si na portoroškem sejmu ogledoval Cranchi Mediterranee 43 in je imel kar nekaj napak. Glasno škripanje tal v kuhinji podpalubju, tepihi na tleh odrezani postrani, da je bilo videti na daleč, lesene letvice v omaricah nad glavo (ojačitve), tako grobo obdelane, da z lahkoto dobiš trsko roko, ko kaj vzameš iz omarice, tikova miza v kokpitu popolnoma groba na otip ... In tako naprej.

Odgovor razstavljalca na škripanje tal je bil, da je plovilo že eno leto staro. Ja, torej to pomeni, d,a če kupim novega, bo moje tudi čez eno leto škripalo ob vsakem koraku? Kakšno bo potem čez 10 let :roll: Je preveč konkurence, da bi se ukvarjal s takimi plovili. Nekatere znamke posvetijo več pozornosti detajlom, druge manj, tretje nič. Včasih se ob ogledu določenega plovila res čudiš kako nekdo toliko plača za to, spet drugi so glede končne obdelave na zelo visokem nivoju. Se pa z razvojem tudi to področje izboljšuje.

No pa še kakšna beseda o razstavljalcih, ko smo ravno v temi o sejmih. Lansko leto sem si ogledoval Cranchija 64 za milijon in pol evrov, ko sem prišel v salon, sem gospodično vprašal po znamki in tipu pogonskih agregatov in pogona na jahti, pa je odgovorila, da ne ve, ker so jo najeli samo za ta vikend in se sicer ne ukvarja s tem. Vedela ni niti dolžine jahte, samo okvirno ceno. Ponudila je samo vizitko nekoga, ki ga lahko pokličem in povprašam, na sami jahti ali v bližini pa ni nikogar, ki bi mi znal odgovoriti na vprašanja, mi podrobneje predstaviti jahto in me pravzaprav navdušiti nad njo.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 15, 2014 22:48

Rochus napisal/-a:na sami jahti ali v bližini pa ni nikogar, ki bi mi znal odgovoriti na vprašanja, mi podrobneje predstaviti jahto in me pravzaprav navdušiti nad njo.

Najbrž se zavedajo, da ni dovolj navdušenih Slovencev, ki bi odšteli milijon in pol evrov za jahto.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Maj 15, 2014 22:56

Pa kaj se čudite površni izdelavi italijanskih bark, saj tud avti niso nič boljši. Jaz od Italijana kupim sam špagete, pa še te samo Barilla :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 15, 2014 23:06

gregor.n napisal/-a: pa še te samo Barilla :lol:

Ki so zdaj itak ameriški :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost