Sejem Dusseldorf 2011

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

Sejem Dusseldorf 2011

OdgovorNapisal/-a CAR » So Sep 04, 2010 16:40

Januarja, natančneje 22.1.2011 odpira svoja vrata sejem v Dusseldorfu. Glede na to da je to eden od največjih treh sejmov v Evropi ter da so v tem času nočitve izredno zasedene bo potrebno počasi razmišljati o rezervacijah. Osebno se mislim sejma udeležiti, zato sprašujem ali je še kakšen interesent, ki namerava obiskati sejm. V mislih imam dve opcije : hotel ali avtodom.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Sep 04, 2010 19:37

Car načeloma sem za vsako pizd...., zato bomo na vezi.
Bolj me zanima prva varianta, da ne bi potovali celo večnost. Je za preverit še letalsko linijo Graz - Duseldorf. Nekajkrat smo bukirali zelo ugodno. Imajo vsakodnevni let - Austrian airlines.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 04, 2010 20:18

Air Berlin leti iz Celovca v Düsseldorf za manj kot 100€ (povratna) http://www.airberlin.com. Pa tudi RyanAir leti iz Trsta in Benetk v Düsseldorf-Weeze... ravno naslednji teden letim tja in sem za dve povratni karti odštel 70€.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Sep 06, 2010 00:40

Vsako leto imam po števcu enake kilometre in časovno je enako daleč. Vedno je 10 ur vožnje tja in 10 nazaj. Če je družba še hitreje mine, hotel je pa cca 60 na noč, če nisi preveč zahteven.
Če bo zdravje, grem tudi jaz in sin, vendar greva z avtom. Bom še poln utisov iz London Boat Showa :wink:
Pa Genova je še vmes in moja že tradicionalna Barcelona :wink:
Se slišimo!

LP :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Sep 06, 2010 10:12

Letališče Weeze je v totalni "pripizdini" in naj vas ime, ki se začne z Düsseldorf ne zavede... Res je, da imajo Nemci odlične veze z vlakom, vendar je vseeno problem, če pristaneš 100 km stran od hotela...
Druga stvar je Air Berlin, ki leti na pravo letališče, ki je blizu sejma. Je pa z avionom problem, ker moraš najti ugoden hotel v bližini sejma oziroma v centru mesta... Če si z avtom je lahko to malce ugodnejše.
Vožnje je kot pravi Novinec za cca. 10 ur, 2 leti nazaj sem se vozil nazaj samo 8 ur in 20 minut, vmes pa sem skočil še na kosilo, pred tremi leti pa sem se tja vozil celih 20 ur!!! Lahko nimaš sreče, lahko fašeš sneg in si pečen, tako kot jaz pred tremi leti...

Zvečer pa obvezno na odojka k "Schweine Janes", oštarija v starem centru Altstadt, lastniki pa kdo drug kot brata Slovenca... :wink:
Nazadnje spremenil admin, dne Po Sep 06, 2010 10:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 06, 2010 10:20

admin napisal/-a:Letališče Weeze je v totalni "pripizdini" in naj vas ime, ki se začne z Düsseldorf ne zavede...

Ja res je... RyanAir pač... ampak jaz bom vzel rent-a-car, pa me bo še zmeraj prišlo ceneje kot pri ostalih letalskih prevoznikih. V bistvu tudi ceneje, kot če bi šel dol z avtom... pa še utrujajoči vožnji in kolonam se izogneš.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Sep 06, 2010 10:26

Pa si prepričan, da bo res ceneje, kot z avtom? No ja, če greš na pot sam, potem mogoče celo res, če pa gresta dva pa že zagotovo ne več.
Do tam je dobrih 1000 km, tja pridem z 90 EUR za gorivo, 90 še nazaj, pa tuneli Taureren so 2 x po 9,5 EUR, pa še vinjeta za avstrijske avtoceste je 6,5 EUR, skupaj smo torej na 200 EUR stroška... No ja, ne štejem obrabe avta, gum in podobnega...

Je pa res, da se z avionom izogneš utrujajoči vožnji, če ti to ne leži najbolj. Jaz pa se čisto rad peljem z avtom, tudi uživam v vožni in če je še nekdo s tabo, potem je avto "bingo". Sam pa res nebi šel do tja z avtom...

LP
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 06, 2010 10:34

admin napisal/-a:Pa si prepričan, da bo res ceneje, kot z avtom? No ja, če greš na pot sam, potem mogoče celo res, če pa gresta dva pa že zagotovo ne več.
Do tam je dobrih 1000 km, tja pridem z 90 EUR za gorivo, 90 še nazaj, pa tuneli Taureren so 2 x po 9,5 EUR, pa še vinjeta za avstrijske avtoceste je 6,5 EUR, skupaj smo torej na 200 EUR stroška... No ja, ne štejem obrabe avta, gum in podobnega...

Kot rečeno sem za dve povratni karti odštel 70€, rent-a-car stane 80€, pa še gorivo do Düsseldorfa (cca 160km tja in nazaj) in do Trsta, plus parkirnina na letališču... po moje je še zmeraj ceneje, da o udobju ne govorim... tudi sam sem se že z avtom cijazil 15 ur do Düsseldorfa :evil:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Sep 06, 2010 11:23

Brane spet kalkuliraš, namest ,da bi prtegnu en "private jet" oz še bolje šoferja...
Sicer pa je 1000km z avtom mala malica, ( neprecenljiv občutek, ko pohodiš stopalko za gas do kraja na nemškem autobahnu, in kazalec leti v visoke številke,(iz hladilnika vzameš oz vzame sopotnik,še bolje sopotnica, hladno pijačo,ki ti jo postreže zadaj sedeči sopotnik, ki ravno gleda kje se izklopi masaža sedežev, saj noče da bi ga med pijačo z mehurčki treslo po hrbtu) in vozilo požira enormne količine zraka, in goriva ,da se kar sliši, potem pa lepo ustaviš na črpalki, kjer ti mična prodajalka podari nasmeh in telefonsko ,ko vidi koliko si pokuril... ) Nato se vstaviš še v kaki dobri gostilni, ter družba nekaj dobrega poje,lahko se tudi zamenja šofer,saj če jih je več v vozilu, res ni fer,da uziva v vožnji le eden,tako se presedeš in drugi lahko navije bate do konca,da se jih kar sliši čez izpušno cev... hja edino,če imaš kakšno podrtijo potem je pa mučenje...

PS: še vedno pa si lahko ogledaš kvalitetno reportažo na morjeplovcu kar doma iz kavča,kjer je mučenja še najmanj, je pa res da gre kako hladno pivo...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 06, 2010 11:40

Tex napisal/-a:...hja edino,če imaš kakšno podrtijo potem je pa mučenje...

Zdej si pa že zoprn Tex :twisted: :twisted: :twisted:

"Podrtija" je stara eno leto in ima preko 300 konjev... verjemi da jo je užitek vozit :wink: , ampak kadar imam na izbiro več kot deseturno vožnjo in poldrugo uro poleta, izberem slednje.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Sep 06, 2010 11:42

In kakšna je poraba? :roll:

Pa a se vidva ne bosta naveličala, dejta se po ZSju še mal, hvala
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 06, 2010 11:57

gregor.n napisal/-a:In kakšna je poraba?

Me ne briga :wink:

Drugače se pa zmeni s Texom... jaz sem že napisal, da se umikam iz debate o porabi.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Sep 06, 2010 13:54

Rešitev.

Brane gre z letalom, mi z njegovim avtom (gor še rent a car ne bo rabu), Tex pa uživa doma ob prebiranju poročila, ki ga napišemo.

(Tex obljubim, da ti po MMS-u pošljem slike računov za benz :lol: )

P.S. Lohk gremo pa z mojem kombijem, k mam letno kartico za Tauern tunel :wink: (sam je tovorni :lol: ) Pršparamo pa celih 18 € :roll:

Če potegnemo konsekvence, grem, če grem, definitivno z letalom (Graz-Duseldorf), pol že kako. Bom pa Braneta štopu.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Sep 06, 2010 13:58

Pejte raje s tvojim kombijem, moj je samo za štiri 8)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Sep 06, 2010 14:02

Raje slike, deklet z nasmehom ,ko boste tankali ;)
Al pa če vam jaz dam enoprostorca, ta ekonomičnega :twisted:
Reportažo pa le naredite, jaz ne morem iti, šparam za nafto za čez poletje :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta