predelava pasare

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

rogi74
Desetnik

OdgovorNapisal/-a rogi74 » Sr Sep 14, 2011 17:12

jonyyy napisal/-a:a tomos 10 ki je zaribal prodaš za dele ? potreboval bi namreč še eno peto, ali pa kar cel motor ..

Ko bomo skompletirali 18 se lahko zmenima.
Kje bi lahko dobil eliso 225/225 mam eno viška 225/250.
l.p.
Igor
rogi74
Desetnik

OdgovorNapisal/-a rogi74 » Sr Sep 14, 2011 17:20

glens napisal/-a:Kobilico bom tudi jaz rezal, predvidoma čez kak mesec. Na stabilnost to bistveno ne vpliva, saj bom imel spojler in s tem posledično še boljšo stabilnost. Če pa imaš kakšno sliko, kako naj bi se odrezalo kobilico, pa jo hitro prilepi na fotum :D .

Mam probleme kako dat gor slike!
Če imaš e-mail ti jo skeniram in pošlem.Drugače pa piše da od zadnjega dela najnižja točka čolna ne kobilice.Odrežeš z 10 procentnim naklonom.To pride cirka slab meter kobilice vstran.
Povej mi če so kobilice polne ali prazne in kako jo je najbolje zapreti,da ne bi prišla kakšna voda notri.In katere stvari uporabit za izdelavo.
Nagibam se tudi dabi naresil zadaj spojler.Samo imam v mislih kovinskega,ki bi sproti služil kot stopnica.Kako mora biti naklon in dimenzija da kaj ne zaj.
l.P.
Igor
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Sr Sep 14, 2011 21:39

sem videl si komentiral moj posnetek na youtube , vsaj mislim da si bil ti .. http://www.youtube.com/watch?v=LcXxWTqI ... re=related čoln se mi nahaja v piranu . ampak trenutno nimam 2 motorjev gor , ko bosta 2 motorja gor se brez problema srečamo .. :D
kaj več o čolnu lahko prebereš tukaj http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=6118
milanm22
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a milanm22 » Sr Sep 14, 2011 22:07

TUdi jaz nameravam predelati svojo dalmatinko 6 m!!!

Sedaj imam notranji dizelski motor, katerega pa nameravam zamenjati z novim 15 konjskim bencincem..... Prav tako mislim čoln nadgraditi s spojlerjem..... mojster , ki je za te zadeve kao bog i batina mi pravi, da bi z spojlerji in močnejšim motorjem lahko prišel do 12 vozlov......

Me zanima, če je to res ???? kaj menite ostali !!!???
rogi74
Desetnik

OdgovorNapisal/-a rogi74 » Sr Sep 14, 2011 22:28

jonyyy napisal/-a:sem videl si komentiral moj posnetek na youtube , vsaj mislim da si bil ti .. http://www.youtube.com/watch?v=LcXxWTqI ... re=related čoln se mi nahaja v piranu . ampak trenutno nimam 2 motorjev gor , ko bosta 2 motorja gor se brez problema srečamo .. :D
kaj več o čolnu lahko prebereš tukaj http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=6118

A mi lahko poveš če ima tvoja barka enako dno kot moja in če mi lahko daš števike od tomos trgovine,aja mogoče veš kje bi lahko dobil plašč za tomosa saj je novi skoraj 100e.
A pa še to koliko ti gre in Ja jas sem komentiral.
L.p.
Igor
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Sep 14, 2011 22:31

rogi74, kobilica je tovarniško napolnjena z betonom. Odrezan del pa zlaminiraš s steklenimi vlakni in poliestrom. Kakšen je ta postopek, pa pobrskaj malo po forumu, je kar veliko tega napisanega. Mail pa sem ti poslal na zs.

Drugače pa jaz oblikujem vse iz posebne pene, ki je poliester ne topi, peno pa oblečem v poliester. Je zelo dober način, saj lahko narediš praktično kakršnokoli obliko.

LP
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Če Sep 15, 2011 08:30

ne, barki nimata enakega dna .. moja barka je gliser 495f z doma narejeno kabino.. Slika kadar je barka prazna pridemo tja do 40 kmh ... številko tomosove trgovine ti dam popoldne ko najdem račune ...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Sep 15, 2011 09:02

rogi74 napisal/-a:
jonyyy napisal/-a:sem videl si komentiral moj posnetek na youtube , vsaj mislim da si bil ti .. http://www.youtube.com/watch?v=LcXxWTqI ... re=related čoln se mi nahaja v piranu . ampak trenutno nimam 2 motorjev gor , ko bosta 2 motorja gor se brez problema srečamo .. :D

A mi lahko poveš če ima tvoja barka enako dno kot moja in če mi lahko daš števike od tomos trgovine,aja mogoče veš kje bi lahko dobil plašč za tomosa saj je novi skoraj 100e.
A pa še to koliko ti gre in Ja jas sem komentiral.
L.p.
Igor

Verjetno si pod "plašč" misli "škorenj". Na Hrvaškem (Autousluga ,Reka) je "škorenj" 400 kun, kar je dobrih 50 evrov. Mislim, da je original.
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Če Sep 15, 2011 09:37

škornja na tomos koper neboš dobil. Autosluga ga ima. Segrej ga z toplo vodo in neboš imel problemov pri menjavi.
milanm22
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a milanm22 » So Sep 17, 2011 08:44

TUdi jaz nameravam predelati svojo dalmatinko 6 m!!!

Sedaj imam notranji dizelski motor, katerega pa nameravam zamenjati z novim 15 konjskim bencincem..... Prav tako mislim čoln nadgraditi s spojlerjem..... mojster , ki je za te zadeve kao bog i batina mi pravi, da bi z spojlerji in močnejšim motorjem lahko prišel do 12 vozlov......

Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » So Sep 17, 2011 21:42

6m, 15KM, 12vozlov, mislim da ni mogoče. Je preslab motor.
rogi74
Desetnik

OdgovorNapisal/-a rogi74 » Po Okt 10, 2011 16:13

glens napisal/-a:6m, 15KM, 12vozlov, mislim da ni mogoče. Je preslab motor.

Ja zasledil se tudi jaz .Vendar mislim da z pasaro 500 in z 18 motorjem,ter z zadnim spojlerjem in odrezano kobilico z polnim gasom bo mogoče 10 vozlov.
Ja pa še nekaj odločil sem se ,da bom naredil zadni spojler iz inox pločevine,ki bo tudi stopnica.In me zanima kje bi lahko dobil dobro pločevino za tapravi denar.
Če ima gdo kakšno idejo naj mi jo pove ali da gor sliko in kaj naj pazim.Razmišljam o dolžini 40 do 45 cm.
batana
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a batana » To Okt 11, 2011 14:45

rogi74 napisal/-a:
glens napisal/-a:6m, 15KM, 12vozlov, mislim da ni mogoče. Je preslab motor.

Ja zasledil se tudi jaz .Vendar mislim da z pasaro 500 in z 18 motorjem,ter z zadnim spojlerjem in odrezano kobilico z polnim gasom bo mogoče 10 vozlov.
Ja pa še nekaj odločil sem se ,da bom naredil zadni spojler iz inox pločevine,ki bo tudi stopnica.In me zanima kje bi lahko dobil dobro pločevino za tapravi denar.
Če ima gdo kakšno idejo naj mi jo pove ali da gor sliko in kaj naj pazim.Razmišljam o dolžini 40 do 45 cm.

Bar-Metal Izola

http://www.barmetal.si/

Imajo vse barvne kovine... pošiljajo tudi pošiljke na dom, možnost plačila po povzetju... cene ugodne...

lp
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Okt 12, 2011 08:36

milanm22 napisal/-a:TUdi jaz nameravam predelati svojo dalmatinko 6 m!!!

Moja dalmatinka (6m + honda 15 4T).....pride do 7 vozlov

L.P. Klemen

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta