12 V Kompresor
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
12 V Kompresor
Pozdravljeni. Ali mi zna kdo svetovat, kje bi lahko najbolj ugodno nabavil 12V kompresor za hladilnik, lahko tudi rabljen, vendar izpraven.
Re: 12 V Kompresor
Dario napisal/-a:Pozdravljeni. Ali mi zna kdo svetovat, kje bi lahko najbolj ugodno nabavil 12V kompresor za hladilnik, lahko tudi rabljen, vendar izpraven.
Jaz imam komplet za hladilink (termostat mi se zdi da ne dela). Kupil sem novega ker mi se skatla raspadla.
Ce si zainteresiran, ti poslikam in posaljem specifikacije, za ceno se zmenimo ker tudi ne vem koliko sploh to kosta.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Nak Marjan. Visol ni pravi naslov za sestavne dele hladilne tehnike. Prva roka in specializirani za hladilno tehniko so v Emporju. Imajo tudi 12V kompresorje BD35 in BD50. So namreč največji grosist hladilne tehnike v Sloveniji. Cene so dosti nižje kot drugje. Osebno sem vse nabavil tam.
PS: Če bi še enkrat delal hladilnik bi vzel klasičen kompresor 230V in zračni kondenzator. Uparilnik (čim večji) pa bi izbral glede na velikost hladilnega prostora.
Še nekaj trikov je potrebno vedeti in narediš lahko cenen in odličen hladilnik veliko boljši od kateregakoli za navtiko.
LP NT
PS: Če bi še enkrat delal hladilnik bi vzel klasičen kompresor 230V in zračni kondenzator. Uparilnik (čim večji) pa bi izbral glede na velikost hladilnega prostora.
Še nekaj trikov je potrebno vedeti in narediš lahko cenen in odličen hladilnik veliko boljši od kateregakoli za navtiko.
LP NT
Nikola Tesla napisal/-a:PS: Če bi še enkrat delal hladilnik bi vzel klasičen kompresor 230V in zračni kondenzator. Uparilnik (čim večji) pa bi izbral glede na velikost hladilnega prostora.
Če bi torej kupil 230V kompresor bi potreboval še inverter. Zanima me, kateri inverter bi bil primeren, če bi ga namenil zgolj za delovanje hladilnika (menjati moram kompresor Danfoss ND35-ORV)? Bi potreboval sinusni inverter ali je morda že primeren kateri od cenejših:
- AC Master 12/300 switch mode
- AC Master 12/500 switch mode
Rad bi torej takega, ki ga je mogoče za povezati direktno s termostatom za vklapljanje.
Ja saj to je normalno, ker kompresor rabi velik zagonski tok, ko enkrat deluje pa porablja tiste watte, drugače ga samo trese in ga ne zažene.
Rabi pa vsak induktivni porabnik sinusni inverter, se pravi sinus za kompresor, cenejši so dobri le za kakšne polnilce raznih mobilnikov in laptopov oziroma usmernike DC naprav .....
Rabi pa vsak induktivni porabnik sinusni inverter, se pravi sinus za kompresor, cenejši so dobri le za kakšne polnilce raznih mobilnikov in laptopov oziroma usmernike DC naprav .....
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Najvecja napaka je storjena, ce je izbrani inverter premocan, kajti poraba bo zaradi tega visja povsem po nepotrebnem. Pomembno je predvsem, da se inverter vklopi le ko termostat preklopi ter, da je inverter dovolj mocan za zagon. Pozor zagonski tok je odvisen od kolicine plina-tlaka. Vezava preko St.By. vhoda v mirovanju kuri prevec energije zato se vklopi inverter le po potrebi.
LP NT
LP NT
Problem pri priključitvi inverterja, je lahko pretanek vodnik do cigaretne vtičnice. Vkolikor ni bila predvidena za večji tok, stvar ne bo delovala. Če priključimo na inverter 100W porabnik, "povleče" na 12V skoraj 10A. Če upoštevamo še razdaljo med akumulatorjem in vtičnico, ne bo kabel s presekom 4 kvadratne mm, nič predebel.
Jadranje je odklop
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 11 gostov