Da objasnim zadevo. Do lanskega leta sem imel motor Suzuki 40 2T. Konzerviral sem ga tako, da sem v uplinjač vbrizgal spraj ( na sliki je prikazan na levi strani ), nato pa ko se je začelo kaditi še nekaj časa šprical in nato motor ugasnil sam. Nikoli mi ni uspelo da bi se motor ko sem šprical ugasnil sam, je pa močno kadil. Nato sem odvil še svečke in isti spraj vbrizgal še v valje, ter nato na roke privil svečke. Ko je bilo vse to končano, sem z desnim sprejem pošprical še vse dele pod pokrovom motorja. Zadeva je bila za mene končana, spomladi samo obrnil ključ in to je to. Če je postopek pravilen ne vem, lahko samo rečem da so me tako naučili
Od letos naprej imam nov motor Mercury 60 EFI 4T. Ko berem podobne teme, enostavne ne vem več kje sem.
Zanima me, ali je postopek ki ga bom opisal pravilen ali ne.
Iz glavnega rezervoarja bom snel cev za gorivo in jo vtaknil v litrsko plastenko kjer bo notri bencin. Motor zaženem in ko mi začne sesati gorivo, počasi dolivam olje v to gorivo, nato ko začne motor kaditi, cev za gorivo odstranim in počakam, da v cevi zmanjka goriva in motor ugasne.
Nato odvijem svečke in s prejem ki sem ga uporabljal že pri 2 T našpricam še v valje.
Ali mi lahko kdo objasni ali je postopek pravilen ali ne? Potrebujem konkreten odgovor da zadevo uredim.
Za pomoč prilagam še nekatere fotografije za lažjo predstavo.
Hvala lepa za pomoč.
Bine