KAKŠNA MEŠANICA ZA MOTOR
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
pevec napisal/-a:Berem in razmišlam ,da vprašam ,katero olje pa se uporablja za mašanico jamahinih motorjev in kaj mi svetujete.
pozdravljeni!
Jaz uporabljam Yamlube, pa dela motor kot urca, karkoli drugega pa se nisem preizkusal, zato ne morem komentirat.
P.S. Pacek, ali ti morda letujes v Stinici?
LP jernej
Mi smo prvo leto delali za Yamaho 2% mešanico zaradi utekanja - tako je pisalo v navodilih - pa so se svečke rade zapackale. No, odkar je motor utečen delamo 1% mešanico in ni več problemov. Mešanico, ki ostane po sezoni pa potem še skoraj celo leto do naslednje sezone tankamo v vrtno kosilnico (ki je sicer 4T, pa ji nič ne škodi, še kadi ne nič bolj). No, zdaj smo vso staro zalogo porabili, še enkrat vse skupaj pokosim, potem pa na morje!
V bistvu me je zanimalo, v čem natančno bi tukaj lahko bil problem?
Namreč na delovanje motorja kosilnice kot kae ne vpliva negativno, saj že nekaj let tako počnemo. Pa tudi če bi, ta kosilnica je itak že bolj boga; vsake toliko odpadejo kolesa ipd... Pravzaprav edino, kar je dobro, je motor (B&S), ostalo je pa krš in ko zadeva razapde, bo konec veselja.
Problem bi mogoče lahko bil tudi z ekologijo, čeprav po sam ne vidim kako? Mešanica zgori v 2T ali pa v 4T, torej...
Problem bi mogoče lahko bil tudi z ekologijo, čeprav po sam ne vidim kako? Mešanica zgori v 2T ali pa v 4T, torej...
JT, oprosti, ker sem šele sedaj opazil tvoje vprašanje.
Stinico dobro poznam, saj sem v tem kraju, če se temu naselju lahko reče kraj, preživel precej mesecev.
Lani pa sem bil v Stinici le prek vikenda, da sem šel raziskovat Goli otok.
Imam pa letos jeseni v planu kak vikend preživeti v Stinici, da raziščem še Grgur. Ampak to bo enkrat jeseni.
Zakaj sprašuješ??
Lep pozdrav PACEK
Stinico dobro poznam, saj sem v tem kraju, če se temu naselju lahko reče kraj, preživel precej mesecev.
Lani pa sem bil v Stinici le prek vikenda, da sem šel raziskovat Goli otok.
Imam pa letos jeseni v planu kak vikend preživeti v Stinici, da raziščem še Grgur. Ampak to bo enkrat jeseni.
Zakaj sprašuješ??
Lep pozdrav PACEK
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti