zglisiranje

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

uros2001
Poddesetnik

zglisiranje

OdgovorNapisal/-a uros2001 » Ne Jul 27, 2008 13:33

Pozdravljeni sedaj imam čoln HELLWIG TRITON Dolg 4m. Zraven je Tohatsu 40letnik 2000 in plopeler 48 73136 A40 13P, Čoln mi ne zglisira tako kot bi moral-
Prej sem imel enak čoln in motor Yohnson 40. Plopeler ne vem kakšen je bil vendar je čoln lepo zglisiral.

Doma imam še en večji plopeler ki gre lepo na ripne (vodila) vendar če dam pred plopeler podložko, se mi plopeler zaleti v kobilico cink anodo.
Če dam brez podložke pa spredsaj drgne. Ali se podložke da kupiti po različnih širinah in

ALI JE OZNAKA PLOPELERJA OK
KAKŠEN PLOPELER BI BIL NAJPRIMERNEJŠI ZA TAK MOTOR IN ČOLN.

Hvala Lp Uroš
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jul 29, 2008 08:38

Kakšen propeler je nemogoče povedati kar tako preko foruma... Je pa tako, da če ti že sedaj težko izglisira in na polnem gasu ne doseže maximalno predpisanih vrtljajev, potem potrebuješ manjši propeler. In to ne po premeru, ta naj ostane enak, temveč propeler z manjšim korakom...

Glede tega, da se ti zaleti v cink anodo, je možno, zato se uporabljajo različne oblike anod. Podložka spredaj pa mora biti, tukaj ni dileme. Lahko da propeler ni pravi za ta motor, ali pa je samo drugače konstruiran in potrebuješ zanj malo drugačno anodo... Lep primer tega so noge Alpha, kjer imaš 4 različne cinkove anode...

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti