SERVIS MERCRUISER
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
SERVIS MERCRUISER
Zdravo!
Pozna morda kdo kakšnega dobrega serviserja-mehanika! Sem iz Ptuja.
Do sedaj sem imel g.Maxa,ki ga na žalost ni več med nami!
lp.
Darin
lp.
Darin
.
evo vprašte tegale G. Dejan 031822297
Kad se jede - jedem, kad se pije - pijem, kad se uživa - uživam, kad se radi - ne smetam.
Re: SERVIS MERCRUISER
BAYLINER napisal/-a:Zdravo!
lp.
Darin
A ga ni več? Bil je včasih sicer malce čuden, ampak, če si imel korekten odnos do njega, je bil eden boljših serviserjev.
Ja res je... G. Frangeža ni več, jaz sem z njim delal skupaj dobrih 8 let... Možakar je bil malce ekscentričen, ampak kot strokovnjaka pa ga težko kdo prekaša... Predvsem zato, ker drugega kot navtike v življenju ni imel (niti familije)!
Njegova familija smo bili ljudje, ki jih je poznal preko šraufanja bark. Ker sem bil verjetno njemu najbližji, sem "podedoval" vso njegovo orodje; upam da bo naprej služilo tako kot njemu...
Alkohol in cigareti so bili verjetno eden izmed vzrokov da ga danes ni več med vami! Jaz bom poskušal nadaljevati njegovo (in moje) delo, serviser pa je oz. bo mlajši kolega, prav tako Dejan iz Lenarta, če koga interesira:
041 522 284, Škrlec Dejan
LP
SS
Njegova familija smo bili ljudje, ki jih je poznal preko šraufanja bark. Ker sem bil verjetno njemu najbližji, sem "podedoval" vso njegovo orodje; upam da bo naprej služilo tako kot njemu...
Alkohol in cigareti so bili verjetno eden izmed vzrokov da ga danes ni več med vami! Jaz bom poskušal nadaljevati njegovo (in moje) delo, serviser pa je oz. bo mlajši kolega, prav tako Dejan iz Lenarta, če koga interesira:
041 522 284, Škrlec Dejan
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
roman v napisal/-a:Matejc, hvala za reklamo. Naslednjič ko se srečava ti bom v eni minuti povedal vsaj 100 stvari ki jih delam na Krku rajši kot "šraufam". Če pa me kdo potrebuje pa rad vedno pomagam.
Roman v jarh lej dober glas seže v deveto vas... Ni reklama sam pač zadovoljna stranka pa povem dalje...l
Drgač pa misl da mamo vsi morjeplovci raj 10009 stvari kokr da se šraufa
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
sem pred odločitvijo za nakup čolna z notranjim 3.0l mercruiserjem z vplinjačem!
Čoln je na oko dobro ohranjen l 2005 z 200urami,ni pa še bil menjan kolektor in rizer.Naj omenim da je bil po sezoni redno konzerviran med sezono pa po tri tedne v vodi potem izpran in zunaj na suhem in tako čež celo sezono maj-september!
Zanima me,če je bil samo izpran in ne konzerviran verjetno to povzroča korozijo in kakšna je nevarnost,da prerjavi blok motorja(če se to dogaja)!
Motor je na zunaj kot nov,noter ga pa na žalost ne vidim!
Kaj bi naj še prekontroliral,da sem koliko toliko ziher?
Lp.
Čoln je na oko dobro ohranjen l 2005 z 200urami,ni pa še bil menjan kolektor in rizer.Naj omenim da je bil po sezoni redno konzerviran med sezono pa po tri tedne v vodi potem izpran in zunaj na suhem in tako čež celo sezono maj-september!
Zanima me,če je bil samo izpran in ne konzerviran verjetno to povzroča korozijo in kakšna je nevarnost,da prerjavi blok motorja(če se to dogaja)!
Motor je na zunaj kot nov,noter ga pa na žalost ne vidim!
Kaj bi naj še prekontroliral,da sem koliko toliko ziher?
Lp.
3.0 kolektor je izpušno/sesalni... Zaradi tega zdrži bistveno dlje kot izpušni na 4.3, 5.0, 5.7, 7.4 ali 8.2... Vseeno pa je koleno šibka točka... Potrebno bi bilo demontirati izp. koleno in ga temeljito pregledati, sčistiti in po potrebi zamenjati... Ko demontiraš koleno lahko tudi oceniš stanje kolektorja!
Zelo pomembno je, kako je bil konzerviran... Če je bil samo spran in ven spuščena voda potem to ravno ni najbolje... Če je bil noter čez zimo antifriz potem ni skrbi
Pa brez skrbi, blok bo prej eksplodiral ali pa motor zaribal preden bi ti prerjavel haha
LP
SS
Zelo pomembno je, kako je bil konzerviran... Če je bil samo spran in ven spuščena voda potem to ravno ni najbolje... Če je bil noter čez zimo antifriz potem ni skrbi
Pa brez skrbi, blok bo prej eksplodiral ali pa motor zaribal preden bi ti prerjavel haha
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov