Čestitam, sem prav ponosen, da imam takega sokrajana - entuziasta.
Mitja ker bom malo obnavljal - dodelal mojega fishermana za Morjeplovsko ruto 2011, te bom prosil za nekaj nasvetov.
Obnova stare lesenjače
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tako lepo obnovljene barke res ne vidiš velikokrat! Res si opravil veliko delo. Naj te potolažim, da je barka še vedno ena lepših v Šimunih za moj okus. Res, da ni precej obljudena, ni pa zanemarjena. Je pa žal še nismo uspeli videti na plovbi. Mislim, da je novi lastnik lesene dele premazal z Beltopom ali nečem podobnim (škoda). Sicer pa, če je že toliko let doživela, bo verjetno zdržala še kakšno desetletje. lp
Re: Obnova stare lesenjače
Mitja P napisal/-a:... ampak počasi postaneš suženj lesene barke.
Že večkrat sem prebral ta prispevek (vse čestitke za opravljeno delo!), pa me zanima ali lesene barke - tudi če se jih primerno zaščiti - vseeno zahtevajo bistveno več vzdrževanja kot plastične? Kaj povzroča največ dela - predvidevam, da sušenje delov lesa in ali tega ni mogoče z ustrezno zaščito spraviti na nek sprejemljiv minimum? Je bilo barko potrebno več kot 1x letno spraviti na suho?
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Marsikoga si ganil,da se spravi mal pošlatat še svoje vodno premoženje.Priden,velik dela,intuziazma in volje.Ponavadi je pa tudi tako,da ko enkrat že ne vidiš več kaj bi še počel na barki,se začneš ozirat po drugi,ki pa ima to in ono malo boljše, pa to bi še mal zrihtu pa uno in na koncu, to kar imaš prodaš in evo ti nove avanture.Sodim po sebi
Na koncu mi začne delat probleme žena.Ja pa zdej pa že nehi s temi škafi,a morš res use v to zmetat,sej je bil un dobr.
A jebi ga je pač tako.Ja a ni bol da vlagam v to kot pa u štarijo
Ah, sej je luštna ta morska

mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov