OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 25, 2008 21:11
Dolf, zadeva je enostavna. Glede na to, da imaš USA zastavo na barki si pa slovenski državlajn, sta dve možnosti.
Prva: Motor vzameš ven in ga pelješ čez mejo, ga prijaviš na Cro in Slo meji, kjer ga vpišeš v Izv List. Ko greš nazaj, moraš imeti ta list pri sebi in nov motor. Za motor ne plačaš carine, lahko te Cro carinik zafrkava a ti ne more nič.
Druga: Kupiš motor v Nemčiji, pri izvozu iz Slovenije ne plačaš nič in ti ga ni potrebno prijavljati, saj imaš račun iz EU. Potem prideš na Cro mejo in plačaš njihov PDV, "kao strani državljanin". Motor vgradiš v Puli, starega NE zavržeš!!!! Pri prehodu čez Umaško kapeteanijo in carino, pokažeš star in nov motor, ter izpišeš obrazec PDV-P. Nato imaš 6 mesecev možnost za povračilo PDV.
Vendar ti želim, da boš imel več sreče kot jaz. Jaz ga nisem mogel peljati v roku 6 mesecev, zato sem PDV kar v Zadru želel pokasirat nazaj. Pa sem odšel z dolgim nosom in brez 8940 kun.
Če sem ti kaj s tem pomagal sem vesel, drugače pa verjamem, da obstaja tudi druga čna opcija.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)