Pozdravljeni,...
Končno se je končala dvo in pol letna obnova prijateljeve jadrnice in ena od zadnjih novitet, ki bi jo z veseljem delil z vami je kot naslov pove javljalnik NE pretoka vode za hlajenje motorja.
Seveda se ne morem pohvalit, da sem se sam spomnil, ker smo idejo našli na spletu, zato tudi posredujem link in veselo novico, da se pri nas odlično obnese.
Vitalni del, ki skrbi za to da je zadeva tiho ali pa se "dere" ima v sebi kuglico, ki jo voda porine navzgor in zadeva utihna takoj ko se motor zažene, v nasprotnem primeru,... "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA"....
Razlaga se nahaja nekje proti koncu prispevka,... pa da ne bo pomote to ni prispevek o jadrnici prijatelja,... tukaj smo dobili idejo.
http://corribee.org/technical/engines/inboard-engine/
PS: sem pa na zelo podoben način, samo z reed relejem in magnetom, nameraval narediti alarem tudi za spuščeno sidro,...
LP
I.
ALAREM pretoka vode za hlajenje notranjega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
ALARM IZPUHA nadzoruje kompleten izpušni sistem in ne samo pretoka vode, kajti dostikrat se zgodi, da katera od cevi poci, se sname... in v takih primerih ta alarm ne bi zaznal nepravilnosti še posebej, ker je montiran takoj za vstopnikom. Veliko bolje bi bilo, če bi bil montiran senzor pretoka tik pred mešalcem. Pravi alarm meri temperaturo izpušnih plinov in javi napako previsoke in prenizke temperature izpuha. S takim EGT alarmom ni nobene potrebe po senzorju pretoka hladilne vode.
Pred časom je na barki mojega ribiškega prijatelja med plovbo popustila objemka na mešalcu. Opazil je šele, ko se je barka pogreznila v vodo in izgubila hitrost. Škode je bilo ogromno. Med drugim je uničilo tudi motor črpalke avtopilota motornega prostora pa mu ni uspelo očistiti in je še vedno ves sajast.
LP NT
Pred časom je na barki mojega ribiškega prijatelja med plovbo popustila objemka na mešalcu. Opazil je šele, ko se je barka pogreznila v vodo in izgubila hitrost. Škode je bilo ogromno. Med drugim je uničilo tudi motor črpalke avtopilota motornega prostora pa mu ni uspelo očistiti in je še vedno ves sajast.
LP NT
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta