Dva tanka za gorivo

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

urosknez
Višji štabni vodnik
Kraj: Boštanj

Dva tanka za gorivo

OdgovorNapisal/-a urosknez » Po Avg 06, 2012 14:27

Lep pozdrav, prebral sem že cel forum in pridobil ogromno koristnih informacij. Letos sem zmontiral dodaten tank za gorivo tako da imam sedaj 2x 54litrov ki sta povezana skupaj tako da je enojni pritok ko tankam in cevi ki so napeljane za dotok goriva do motorja sem združil z Y konektorjem.
Zanima me ali sem to naredil dobro da bo vleklo gorivo iz obeh tankov. Gre za 40 hp izvenkrvmni motor. Hvala za kakšen odgovor in komentar.[/b]
knez
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 06, 2012 15:24

Nisi naredil dobro!!! Pri plovbi bodo absolutno problemi, saj ti bo iz enega tanka zagotovo prej povleklo vse, potem pa bo potegnilo zrak in končano!!!
Na sesalni del cevi moraš dodati 2 pipici še bolje pa kar eno 3 potno in umakneš Y konektor! Potem pač preklopiš tank 1 in tank 2...
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Avg 06, 2012 21:09

Tole si kupi, če hočeš imeti mir http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=1 ... j=1&a=1733
Ure dnevi leta tečejo....
urosknez
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a urosknez » To Avg 07, 2012 11:16

Hvala bom nabavil dve pipci in jih zmontiral na sesalno cev za vsak tank posebej da ne bo problemov na morju. lep morski pozdrav
knez
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 07, 2012 11:35

To s temi pipcami je vedno sranje pol pa zmanjka ko je najmanj treba pa panika pa ne veš v tistem trenutku kaj je odprto in kaj zaprto pa ne mi zdaj da si butl če ne veš, ko je mirno morje in časa na pretek ni panike, ko je pa kažin gre vse narobe, valovi butajo, veter piha benca je zmankal itak misliš da ti je motor crknu babe zaćnejo paniko zganjat, že gledaš kje je orodje, pol ti kapne da je benca zmankal, preklopiš pa ne vžge takoj spet panika, drkaš pipce pa je takoj vse zmešano.
jaz imam tudi 2 tanka.
Ko enega zmanjka, izklopim cev, nabijem na polnega pumpeš dvakrat in gremo dalje.
Imam pa 2 tanka pod zicem oba imata isti priklop. Sem že dobil tohatsu in suzuki imata enako in paše drugače pa na cev ki gre iz motorja daš tole

http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=1 ... &j=1&a=322

Priključek M na rezervarja pa F na vsakega in samo odkonektaš kop nakokonektaš na polnega in greš dalje. ručno i stručno, tam pa zašteka pipca pa si odj...
urosknez
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a urosknez » To Avg 07, 2012 12:19

Zdravo imaš prav in če jst dobr razumem dam M priključek na oba rezervarja in F na dovodno cev do motorja. Pa se da M priključek pršravfat na rezervar. hvala
knez
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Avg 07, 2012 13:28

Tudi jaz imam dva rezervarja, bencin pa preklapljam z hitro spojko, ki je že zdraven na cevi (ženski), na rezervarju pa nastavek (moški). Se mi zdi brez veze strošek in kompliciranje z nabavo česar koli drugega.
mirno morje
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 07, 2012 13:35

kontra,
m na cev ki pride iz motorja f na rezervar. imeli so tudi takšne ki so se dali našraufati na rezervar, pojdi v lotosa in bo pokazal kaj ima.
Z romanom se strinjam 100%
LP
urosknez
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a urosknez » To Avg 07, 2012 14:11

Ok upam da imajo tudi take konektorje v Delta team yamaha krško ker mi je na poti iz službe, bom sel pogledat po sluzbi drugače bo pa potrebno do ljubljane skočit. hvala za koristno informacijo.,,,
knez
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Avg 07, 2012 14:41

Fanta iz lotosa ti tudi po pošti pomoje pošljeta bo ceneje, deltičarji se mi zdijo nekam naviti.
LP
Uporabniški avatar
blazsonc
Poročnik fregate
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a blazsonc » Sr Avg 08, 2012 10:30

cibro napisal/-a:kontra,
m na cev ki pride iz motorja f na rezervar. imeli so tudi takšne ki so se dali našraufati na rezervar, pojdi v lotosa in bo pokazal kaj ima.
Z romanom se strinjam 100%
LP

Mislim, da se motiš! Jaz imam enako dva tanka in imam M priključek na obeh tankih, F pa na cevi, ki pride iz motorja!
Pa fajn je da imaš skoz en tank poln, če se nekam pelaš, pa ti zmanjka bencina, zamenjaš tank pa lahko prideš še nazaj! :-)))
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Avg 08, 2012 10:51

Ja uni ki so za navijačit na tank so M, če jih pa na cev nabijaš eMe je pa bolje d ajih daš na cev ki pride iz rezervarja, sicer je vseeno ko je konektano je konektano, samo ko nosiš kanto okoli je bolje da ti un oilček ne štrli ven ko binglja na cevi ker če se ima kaj za zataknit ali zlomit se sigurno bo na čolnu pa 100% :lol:
urosknez
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a urosknez » Sr Avg 08, 2012 11:58

Zdravo, evo jst sem rešil problem sem v Delta team Yamaha v Krškem dobil ventil za dva rezervarja sem samo cevi konektal gori in zadeva funkcionira tako da imam sedaj 2x 54 litrov + 40 rezerve. Venti je bil 25 evrov je pa tak masiven z močno ročico v obliki puščice tako da vedno veš na kateri tank si priključen. Še 3 dni potem pa pičimo proti Biogradu in morski odklop do 10 septembra ............
knez
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Avg 08, 2012 13:00

Pa ti imaš bencina za dva dopusta. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
urosknez
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a urosknez » Sr Avg 08, 2012 13:54

Ja kaj naj rečem Selva ki jo nekateri tako šimfajo meni služi in 100 litro pokurim v slabem tednu pa ne da toliko spije ampak se toliko prevozimo med kornatskimi otočki, in nama je luštno da ni treba vsake 3 dni na tankšteli stat in filat tank....
knez

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost