obnova čona eln GT 402
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
obnova čona eln GT 402
Živjo!!! Sem čisto nov uporabnik tega foruma in vas še enkrat vse uporabnike le tega lepo pozdravljam.Takoj na začetku pa bi vas lepo prosil za pomoč.Imam elan Gt 402 in ga obnavljam pa me zanima kakšna je konstrukcija med dvojnim dnom in kako lahko zamenjam vijake kjer so pritrjeni sedeži.Za vse informacije in navodila za zamenjavo vijakov se zahvaljujem.So že precej rjavi!!!Čao. 
Pa dobr, marcus kaj matraš človeka. Pač sej ni tolk važno, kakšne so njegove dosedanje navtične izkušnje. Vsaj to vedenje h kvaliteti foruma ne prinese kaj dosti. Važno je, da ni nekdo ki se bo logiral in prodajal nekaj.
Očitno je, da bo začel en projekt, če bo izkušnje delil to na forumu, bo to največ vredno.
Očitno je, da bo začel en projekt, če bo izkušnje delil to na forumu, bo to največ vredno.
Jaz imam tudi tak gliserček, ki smo ga pred tremi leti popolnoma obnovili.
Imeli smo tudi slabe vijake za sedeže, predvsem navoje! Tako smo potem napravili novo kovinsko ploščo z novimi šterimi vijaki. Ploščo pride pod sedeži in je privarjena na stare vijake.
Mogoče se tu malo vidi:

Imeli smo tudi slabe vijake za sedeže, predvsem navoje! Tako smo potem napravili novo kovinsko ploščo z novimi šterimi vijaki. Ploščo pride pod sedeži in je privarjena na stare vijake.
Mogoče se tu malo vidi:

Stari org vijaki so zašravfani v lesene nosilce, ki so fiksirani v dno. Če pa stari slabo držijo pa ti ne preostane drugega kot odpret čoln ojačat dno, novi nosilci in novi vijaki, kar nekaj dela pa vseeno-vsaj veš kaj imaš. Če so vijaki samo rjavi vzemi "drat piršno" ki se montira v vrtalko in z njo očisti vijake in bodo kot novi. Tu je problem, ker alu ohišje oksidira z rf in ponavadi je te vijake skoraj nemogoče odšravfat.
oj
če hočeš lepo obnovit čoln ti predlagan,da odpreš dno ker je zihr pouno vode in zamenjaš dno
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov