Kor je napisal Cado o zaribnju je tudi moja izksnja - zariban motor (šlo tesnilo glave in v hipu voda udarila v valje) mi ni vzgal niti za hip, tako da če tebi teče nekaj minut, najbrž ni zariban.
Google pravi, da je po oznaki, ki si jo napisal to mogoče Johnson Seahorse 4 HP- po drugi povezavi sodeč mogoče iz okrog l. 1974 ali celo 1978 (delam z manjšega zaslona kot običajno in zato tokrat ne bom niti približno našel tistega, kar običjno....
....
Sorry,dass ich habe vergessen habe den Typ anzugeben:
Johnson Seahorse 4PS
Modell: 4.BR.74R
Ser.NR. B 10480
Tam mož mislim da sprašuje za priročnik za popravila, v odgovorih pa ne vidim web naslova priročnika ampak samo navedke točno tistega, kar ostali na forumu mislijo, da rabi.
Po zadnji povezavi spodaj (mojaladja) sodeč je
4=4 hp
BR=Euro Rope Start
74=1974 mogoče - tu me zeza majhen ekran na prenosniku - sam si poglej na povezavi spodaj.
Tule pa lastnika istega tipa pošljejo po priročnik 'iboats' (pa karkoli točno že to je) v krajevno knjižnico, ki je pa jaz tudi ne dosežem čez iinternet
Tule je pa verjetno (malček več kot malček sem šibek pri Nemščini) skupek povezav za iskanje ranih rezervnih delov.
Mož, ki je napisal tisto temo, ima priporočilo, ki najbrž tudi na našem forumu ni odveč
Wenn eine Frage effektiv beantwortet werden soll, wären folgende Daten hilfreich bzw. werden benötigt:
Zum Beispiel:
Motorenhersteller: Mercruiser
Modell: 402
Antrieb: 290 DP
Leistung: 330 PS
2- oder 4-Takter: 2-Takter
Anzahl der Zylinder: 7 Zyl
Motorseriennummer bzw. Modellcode für: (Chrysler, Force, OMC, Johnson und Evinrude)
Bei Volvo Penta Motoren bitte die Specification Number angeben!
Wer Hilfe sucht, sollte mindestens obige Motordaten posten.
Es macht keinen Spaß erst nachzufragen zu müssen,
um dann antworten bzw helfen zu können.
Prevedeno
Da je mogoče učinkovito odgovoriti, pomagajo oziroma so potrebni naslednji podatki - na primer
Izdelovalec ...
Model ...
Moč motorja ...
Dvo ali štiritaktni
Število cilindrov
Serijska številka ali koda modela (za naštete izdelovalce)
Pri Volvo Penta omenja kodo specifikacije (namesto oznake tipa)
Kdor išče pomoč, naj torej napiše vsaj to, ker ga bo treba sicer po tem spraševati, kar pa temu Cyrusu ni ravno v veselje.
Kup ljudi se mu zahvaljuje za to navodilo, ampak kakšne povezave za priročnik ne najdem...
Tale (mislim da) Hrvat http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=9490.0 pa pojasni kodo modela za Johnson in Evinrude - samo tega pa ne bom navajal, ker je zadeva dolga...
Bom pa, ko bom spet pri računalniku z dvema malo večjima ekranoma, to povezavo na 'mojaladja' dal med povezave o motorjih v bazo znanja.
Pa - če ne najde kdo drug prej - mogoče takrat še enkrat pogledal, če kje najdem kaj več.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...