ventil gumenjaka pušča

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

matjaz80
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

ventil gumenjaka pušča

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » So Sep 27, 2008 18:51

Imam gumenjaka, ki je sicer letnik 90 (zodiac cherokee) in ko pokrovček od ventila dvignem slišim kako uhaja zrak. Tudi če imam pokrovček ventila pokrit se na tem delu gumenjaka v 2 dneh dokaj veliko izprazni zraka iz gume. Zanima me, če je možno ta ventil zamenjat in če se to da, me zanima kje bi dobil nov ventil oziroma kdo bi to lahko popravil (če je možno nekje na primorskem) oziroma če se da to uhajanje zraka pri ventilu nekako zaustavit
Rafter
Kapitan fregate
Kraj: Southern district of Maribor
Kontakt:

Re: ventil gumenjaka pušča

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Sep 28, 2008 17:05

matjaz80 napisal/-a:Imam gumenjaka, ki je sicer letnik 90 (zodiac cherokee) in ko pokrovček od ventila dvignem slišim kako uhaja zrak. Tudi če imam pokrovček ventila pokrit se na tem delu gumenjaka v 2 dneh dokaj veliko izprazni zraka iz gume. Zanima me, če je možno ta ventil zamenjat in če se to da, me zanima kje bi dobil nov ventil oziroma kdo bi to lahko popravil (če je možno nekje na primorskem) oziroma če se da to uhajanje zraka pri ventilu nekako zaustavit

Iz Primorske nimaš daleč do Cerknice - do Gumarja. Nam dela vse že petnajst let. Kvaliteta vrhunska, cene zmerne, čakalna doba nekaj tednov.

LP, Uroš
matjaz80
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Ne Sep 28, 2008 20:05

Cerknica zame ni daleč. Bi mi lahko napisal še kontakt te osebe...hvala
Rafter
Kapitan fregate
Kraj: Southern district of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Sep 28, 2008 20:09

matjaz80 napisal/-a:Cerknica zame ni daleč. Bi mi lahko napisal še kontakt te osebe...hvala

Šur. Karlo Bahun, direktor/glavni majster. 041670779.

Izsek materiala, zamenjava z novim ventilom (takim, ki jih uporabljamo na raftih), cena cca. 25 € po kosu (material + delo), če je ventil dostopen ter za štiri ventile naenkrat. Čoln dostaviš in čez nekaj tednov je končan.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Sep 28, 2008 20:31

a si to nabavu unega z usa registracijo? No meni na zodiacu futuri so vsi ventili pušćali zrak če niso imeli čepa gor. To je baje tako proi zodiacih da kao lahko izmeriš pritisk. Preveri da ne pušča je drugje pa misliš da je čep tudi ko je zaprt.Si probal z milnico?
LP,G
matjaz80
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Po Sep 29, 2008 14:57

v bistvu je tko, da 2 ventila dobro držita. pol za naslednja 2 pa ne vem. siguren sem da 1 pušča pr ventilu, drugi pa verjetno pušča ker je znatno spuškan čoln po par dneh. sicer pa sem šel mal okrog čolna, kjer bi lahko puščal)praske) in gor nanesel milnico z vodo pa ni blo mehurčkov. Ravnotak sem na ta dva sumljiva ventila nanesel milnico v same ventile, vendar je rezultat enak kot prej...hiter izpust zraka.

Drugače pa čoln nima USA zastave, kupil sem ga od enga z gorice
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Sep 30, 2008 16:01

Originalne Zodiacove ventile dobiš pri zastopniku v Lescah (Seawave, Alpska cesta), naslov je že bil napisan na forumu.

Meni so ventile zamenjali na mojo željo. Na čolnu so bili sprva montirani taki, ki so štrleli iz tubusov, da sem se včkrat zapel ali udaril, novi pa so ugreznjeni. Oboji so Zodiacovi. Tako prvi kot drugi so spuščali, če nisem trdno zavil pokrova. Posebej močno je pihalo, kadar se je na gumici nabrala umazanija ali sol. Očiščene sem namazal s silikonsko mastjo. Ventili sicer niso zelo dragi, vseeno pa najprej preveri kje pušča.

LP Francelj

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov