motor Selva

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

gnioco
Poročnik fregate

motor Selva

OdgovorNapisal/-a gnioco » Ne Nov 09, 2008 23:43

Imam motor Selva, 25KM,400cc,1976. Nikoli rabljen,hranjen v škatli v sobi. vbistvu nov. Probal sem ga vžgat in vžge.:)

Žal pa na moj gumenjak ne pride prav, ker je dolga noga.
Tako da ga imam namen prodati.

Koliko bi bila kaj njegova vrednost?

Povdarjam:motor je nov, nikoli ni videl morja, kaj šele morske obale...
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Po Nov 10, 2008 08:26

dejansko vrednost je nemogoče oceniti.

Po mojem mišljenju je vreden nekje do 1500,00 eur. Vsaj jaz bi nastavil tako ceno, v primeru nezaiteresiranosti pa bi po potrebi zniževal.

LP Klemen
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Nov 10, 2008 10:14

Tole boš težko prodal, ker gre za Selvo in ker je velika verjetnost, da ima tako star motor že korodirane dele, ker je predolgo stal. Tudi konzervacija ne zdrži neskončno dolgo... ( o, madona saj je star 32 let?!?!?)
Mast v ležajih po tako dolgem času lahko steče navzdol in zgornji del ležaja zato začne rjaveti.
Če je motor vseskozi stal je verjetno menjalnik še OK, je pa vprašanje ali je olje v menjalniku OK. Olja pač ne zdržijo neskončno dolgo in tako kot vse snovi na tem planetu sčasom začnejo razpadat oz. spreminjat svoje lastnosti. Olja , vsaj tako mislim, se spremenijo v estre, vodo in kisline.
Torej, lahko, da so načeti ležaji, stene cilindrov in še kaj...
Ali ima kdo od forumašov kak podatek kako dolgo zdrži tovarniška konzervacija?
gnioco
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gnioco » Po Nov 10, 2008 11:25

Ne vem... ma tako ohranjenega motorja še nisem videl, tudi ko sem odstranil svečko in pogledal v cilinder je bilo noter vse super. Probal sem ga vžgati...in vžgal je.
Bom res postavil začetno ceno recimo 1000, pa potem zniževal... enkrat ga bom že prodal..
Morda pa se mi res bolj splača raje kupit večji čoln, da bi koristil ta motor.
:)
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Nov 10, 2008 11:37

A pa sploh lahko tak motor (glede na to, da je nov in še ni bil na registriranem čolnu) uporabiš?
Bodo dovolili registracijo čolna z motorjem, ki je nov in ne ustreza okoljskim zaktevam?
gnioco
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gnioco » Po Nov 10, 2008 12:31

mislim da ni problem. motor je iz Italije. Imam orig. račun, kupopraodajno, libretto.
Za motorje novejše od 98 je to problem, če je 2T.
Za starejše pa ta zakon ne velja.

Naj me kdo popravi če se motim, vendar tako so mi že parkrat potrdili na kapitaniji.

Lp
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Nov 12, 2008 14:24

Pred leti sem imel v lasti motor Johnson, l. 1969. Imel sem ga štiri leta, vžigal na suho, nisem menjaval ne olja ne impelera, motor pa je samo laufo - beri nisem imel pojma o vzdrževanju, tak da po moje ni obvezno, da je motor slab, če je star.
Glede registracije pa nebi smel imeti problemov, saj je novi lastnik ta isti motor registriral s pomočjo notarsko overjene izjave. (motor še nikoli ni bil vpisan)
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov