Volansko upravljanje

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

Volansko upravljanje

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Ne Nov 23, 2008 20:47

Imam možnost ugodno dobiti motor Tomos 18.Motor ima za upravljanje samo ročko.Jaz bi motor montiral na kličeka pa me zanima ali se tak motor lahko predela na upravljanje z volanom za razumno ceno?
LP Zoran
Bojan
Višji štabni praporščak
Kraj: Fram

OdgovorNapisal/-a Bojan » Ne Nov 23, 2008 21:31

Lep pozdrav. Načeloma se da motor tomos 18 upravljati z komandami le da bi v tvojem primeru moral sneti pokrov motorja in videti če ima v notranjosti pripravljeno za komande. To je na levi strani ravno nasproti ročke kjer so odprtine za pletenice. Ena pletenica je za menjalnik druga za plin. V notranjosti motorja pa je verjetno že povezano.Poglej tudi če ima zaganječ, Če je v motorju pripravljeno potem potrebuješ samo komande in pletenice. Pri nakupu komand pazi ,da bo pletenica za plin ob dodajanju plina vlekla k sebi ne pa odrivala. Nekatere komande imajo možnost to obrnit nekatere pa ne. Problem nastane pri nekaterih enoročnih komandah.
Pa smo spet na začetku
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Nov 23, 2008 21:43

Lep pozdrav. Sam sem imel Tomos 18 na gumenjaku. Obstaja vsa instalacija pletenic, ki jih samo priključiš v notranjost motorja. Če se odločiš za takšen podvig lahko pogledam če se mi še kje valjajo kompletne komande. Motor sem namreč že prodal. Lp
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Ne Nov 23, 2008 22:21

Pri meni lahko dobiš komplet enoročne komande original Tomos in pletenice komplet z nastavki dolžine 10 ft, kar je ravno prav za tvoj čoln. Več na ZS.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov