teak
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
teak
pozdravljeni
Odločil sem se za zamenjavo tika na barki. Zanima me kdo bi lahko to naredil ali pa nenazadnje bi se tudi sam tega lotil če bi kje našel prava navodila.
Odločil sem se za zamenjavo tika na barki. Zanima me kdo bi lahko to naredil ali pa nenazadnje bi se tudi sam tega lotil če bi kje našel prava navodila.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Zdravo, primusR, naš član izdeluje, kontaktiraj ga na zs
http://www.primusr.si/
http://www.primusr.si/
Ure dnevi leta tečejo....
stanec napisal/-a:elkodu napisal/-a:a nima nihče lastnih izkušenj z zamenjavo tika
To je zahtevno delo in če ne boš uspel sam,ti lahko predlagam strokovnjaka,ki bo tik po celi palubi začel prihodnji teden menjati meni,vendar je zaseden vsaj do konca maja.Je pa velik strokovnjak,cenovno sprejemljiv.
kje pa maš barko...bi prišel mogoče kaj pogledat...al mi daj pa njegov kontakt...se ne mudi....to je v planu do konca leta
-
Peter25
- Višji štabni praporščak
- Kraj: kranj - červar
Ena trgovina k prodaja les na veliko je na celovški v Ljubljani, trenutno si imena ne spomnim. Mislim, da je tram dolg cca 1.6m in stane okol 90 eur če ne več(točne podatke si boš moral sam pridobiti). Imajo baje kar kakovosten tik. Če hočeš cenovno ugodno čez to pridt boš moral vse sam narediti. Tram daš narezat na dilce debeline prib. 1.2cm širine poljubno ali pa vzam kar originalno širino). Priporočam da si prej narediš šablone in doma izrežeš dilce in na primerno površino nalepiš nato samo sestavljaš in lepiš na barki. Za lepljenje ti priporočam od Kenta Quickseal(ne rabiš primerja, je zelo obstojen, ne poka, lepiš lahko tudi na vlažne-mokre površine saj tako na njem piše). Sam merkej ko boš lepil da boš delal to z narebrenmu špohtlnam in premaži obe površini. Probaj tako da ne bo vmes nič zraka ali saj minimalno, če ne bo voda notr prihajala in ti bo dvigovalo posamezne dilce. Za razmik med dilcam lahko uporabiš kar plastične križe za polaganje ploščic in naj bo vsaj 5mm razmika med njimi (toplota krčenje raztezanje tika). Tuba Kenta 290ml stane prib. 15 eur in jih boš za 2kvadratna metra porabil vsaj 8 (kupiš lahko tudi cenejšo Kent klobaso). Uglavnem nekak računej, če boš sam delal te bo kvadratni meter prišel cca 150-200 eur.
Peter25 napisal/-a:Ena trgovina k prodaja les na veliko je na celovški v Ljubljani, trenutno si imena ne spomnim. Mislim, da je tram dolg cca 1.6m in stane okol 90 eur če ne več(točne podatke si boš moral sam pridobiti). Imajo baje kar kakovosten tik. Če hočeš cenovno ugodno čez to pridt boš moral vse sam narediti. Tram daš narezat na dilce debeline prib. 1.2cm širine poljubno ali pa vzam kar originalno širino). Priporočam da si prej narediš šablone in doma izrežeš dilce in na primerno površino nalepiš nato samo sestavljaš in lepiš na barki. Za lepljenje ti priporočam od Kenta Quickseal(ne rabiš primerja, je zelo obstojen, ne poka, lepiš lahko tudi na vlažne-mokre površine saj tako na njem piše). Sam merkej ko boš lepil da boš delal to z narebrenmu špohtlnam in premaži obe površini. Probaj tako da ne bo vmes nič zraka ali saj minimalno, če ne bo voda notr prihajala in ti bo dvigovalo posamezne dilce. Za razmik med dilcam lahko uporabiš kar plastične križe za polaganje ploščic in naj bo vsaj 5mm razmika med njimi (toplota krčenje raztezanje tika). Tuba Kenta 290ml stane prib. 15 eur in jih boš za 2kvadratna metra porabil vsaj 8 (kupiš lahko tudi cenejšo Kent klobaso). Uglavnem nekak računej, če boš sam delal te bo kvadratni meter prišel cca 150-200 eur.
hvala za informacijo...verjetno bom razmišljal v tej smeri
-
batigol134
- Poddesetnik
Sam je do lepega in kvalitetnega izdelka zelo težko priti...vsaj za večje površine
Paziti je potrebno že pri odstranjevanju...
Ka se lepila tiče; kent je dober, uporablja se predvsem za fuge pri tiku in po robovih.
Za samo montažo se uporablja lepilo na epoxy bazi, ki je veliko učinkovitejše.
V kolikor rabite pomoč pokličite 040-293-192
Poznam vsaj 5 mojstrov ki delajo z tikom...ter tudi dobitelja materiala za tropski les. Skladišče na kozini.
LP
Ka se lepila tiče; kent je dober, uporablja se predvsem za fuge pri tiku in po robovih.
Poznam vsaj 5 mojstrov ki delajo z tikom...ter tudi dobitelja materiala za tropski les. Skladišče na kozini.
LP
batigol134 napisal/-a:Sam je do lepega in kvalitetnega izdelka zelo težko priti...vsaj za večje površine
LP
hvala lepa....ampak sem se odločil za siko....upam da bo vse ok
- od kapitana zena
- Admiral
elkodu pravi:
Pri Siki je potreben primer. Vsaj za fuge. Tudi prav poceni ni. Če se že sam lotiš dela, je prav, da ga narediš 110%. Ko ga polomimo, se nase običajno bolj jezimo kot na obrtnika, četudi nam je, poleg slabo opravljenega dela, še po dnu denarnice postrgal.
hvala lepa....ampak sem se odločil za siko....upam da bo vse ok
Pri Siki je potreben primer. Vsaj za fuge. Tudi prav poceni ni. Če se že sam lotiš dela, je prav, da ga narediš 110%. Ko ga polomimo, se nase običajno bolj jezimo kot na obrtnika, četudi nam je, poleg slabo opravljenega dela, še po dnu denarnice postrgal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov