motor lombardini
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
motor lombardini
Dragi morjeplovci...
Zanimam se za nakup motorja; moj Volvo Md 17C je že mal v letih in je treba misliti na bodočnost...
V mislih sem imel Lombardini LDW 1003 ali 1004.
Kakšne so vaše izkušnje z takšnimi motorji, kašen drug enakovreden agregat???
Zanimam se za nakup motorja; moj Volvo Md 17C je že mal v letih in je treba misliti na bodočnost...
V mislih sem imel Lombardini LDW 1003 ali 1004.
Kakšne so vaše izkušnje z takšnimi motorji, kašen drug enakovreden agregat???
Moj fotr je imel v jadrnici motor Lombardini. Bila je neka tovarniško marinizirana varijanta traktorskega motorja. Kupl smo ga ker je bil poceni in še nikoli zmontiran. Sami problemi. Motor kot tak je sicer delal in skoraj vedno vžgal a smo ga najmanj šestkrat v 10ih letih potegnil na suho. Največ problemov je imela skolopka in menjalnik. Enkrat se spomnim smo v neurju motoriral na varno, se sidral, privezal, ugasnl motor, štartal ponovno in probal če je vse ok z mašino in ugotovil, ko sem razdru pokrov menjalnika, da so lamele sklopke popadale dol. Svašta!
Samo moja zgodba o Lombardiju.
Samo moja zgodba o Lombardiju.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
kar piše tomi nima neke veze z lombardinijem, če ni bil tudi menjalnik in sklopka od lombardinija, kar pa malce dvomim.
sicer pa so bili stari lombardinijevi motorji sinonim za neuničljivost in zanesljivo delovanje. sploh enovaljni dizli. strošek vzdrževanja dobesedno nič. dela pa 40 let z menjavo olja vsake toliko.
sicer pa so bili stari lombardinijevi motorji sinonim za neuničljivost in zanesljivo delovanje. sploh enovaljni dizli. strošek vzdrževanja dobesedno nič. dela pa 40 let z menjavo olja vsake toliko.
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
primerjava
Glej za novejše volvote ne vem , z yanmarjem pa lambordini lahko primerjaš, samo če je to kompletno italijanski izdelek in ne srbska marinizirana kopija na en cilinder z 14 KM.
lombardini sem imel v eni foerocementni jadrnici ,pa za motor nisi vedel da ga imaš.
Yanmar pa imam v zdajšnji barki. Motor je letnik 2006-dva cilindra, pri tem motorju zdrži vodna pumpa točno dve leti, pa je vseeno če samo zamenjaš semeringe in impeler ali pa kupiš komplet novo. To sicer ni zelo huda napaka me pa jezi ko začne kapljati iz nje.
Lp Tomaž
lombardini sem imel v eni foerocementni jadrnici ,pa za motor nisi vedel da ga imaš.
Yanmar pa imam v zdajšnji barki. Motor je letnik 2006-dva cilindra, pri tem motorju zdrži vodna pumpa točno dve leti, pa je vseeno če samo zamenjaš semeringe in impeler ali pa kupiš komplet novo. To sicer ni zelo huda napaka me pa jezi ko začne kapljati iz nje.
Lp Tomaž
Ja imam eno malo starejšo devet metrsko jadrnico, z privezom na Krku. Zato me zanimajo stvari o vzdrževanju jadrnic in podobno.
Lombardini so vrhunski motorji, ki tečejo v mnogo manjših bagerjev, bakr, traktorjev, gradbenih strojev... Motorji čeprav so iz apeninskega polotoka ne zaostajajo za Perkinsom in Kuboto. Vse ostalo pa so itak samo marinizacije omenjenih... Ko omenjate Volvo Penta, motorja D1 in D2 sta navaden Perkins, Made in England, samo pobarvana sta zeleno!
lombardini
Vsem se prav iz srca zahvaljujem za nasvet....
Lombardini mi je osebno svetoval človek, ki zastopa tudi Volvo in Yanmar.
Vseeno je človeku mal lažje, če dobi pozitivno povratno informacijo..
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: lombardini
sergio napisal/-a:Vsem se prav iz srca zahvaljujem za nasvet....
L.p.Tudi jaz sem imel Lombardini mod.1404m starega 10let z njim sem naredil 1420ur B.P.Sedaj sem kupil novega 2204m imam ga drugo sezono in izgledi po prvi sezoni B.P.Prejšnega sem prodal na Hvar možakar ga uporablja za taxi boot,govorila sva jeseni(lani)pravi da ni bilo nobenih težav.Saj ne da bi navijal ravno za te motorje,dejansko saj slabega motorja skoraj ni,slabi so lastniki ki jih zanemarjajo,od njih pa zahtevajo brezhibnost.Veliko uspeha pri nakupu.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov