Yamaha 40 - težave z močjo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pardon za pozen odgovor: Motor je letnik 1995 in je seveda 2t, pri mrni kaj drugega žal ne pride v poštev. Skoraj upam si trditi, da se motor ne pregreva, še manj pa, da je zariban. Zakaj? Kontorlni curek je hladen, ko začne jebat motor sploh še ni vroč (blok), da je zariban, pa tudi ni opcija, ker ko ga na roko vrtiš tečejo cilindri NESLIŠNO. Kontrolna lučka mi ni NIKOLI svetila. Priznam, da me sedajbega, kajti danes sem pobral ven svečke in dojel, da imajo vse tri svečke enako močno iskro, takrat ko pač potegnem vrvico za zagon motorja, morda pa je kaka druga težava, npr. da tuljava. ko se ogreje začne metati prešibko iskro. Ju3 bom priključil "slušalke za hlajenje (KONTROLNI CUREK JE PREKLETO MOČAN)", pustil, da se motor ogreje in potem začel s poglobitvijo v delovanje na način odklapljapljanja svečic. Če bom dojel, da se nekje delovanje motorja SPREMENI, npr. da ga strese ali kaj podobnega, bo vredu, če pa bo motor enako deloval dalje, bom posumil prav to tuljavo.
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
99% se ti pregreva - posledično ti izklopi zgornji cilinder. Identično sem imel jaz na svojem motorju, menjal impeler nato pa pri sestavljanju "polovično" naslonil cev, ki gre iz ohišja impelerja do motorja na tesnilo na ohišju impelerja... (prejšnji lastnik je skrajšal to cev za par mm iz neznanih razlogov..)
Kontrolni curek je bil (in ne vroč!), vse videti ok - ampak voda sploh ni prišla do zgornjega cilindra.
Odšraufaj dol termostat, vžgi motor in gas - če ne bo vodometa iz luknje od termostata, potem ni vode v zgornjem delu motorja. (pa ne dat gor pokrova motorja ko boš to delal).
Termo stikalo je običajno na zgornjem cilindru in če ni vode do tja, potem zelo hitro izklopi zgornjo svečko - kontrolni curek ne bo takrat še vroč (mogoče celo še topel ne)!
Kontrolni curek je bil (in ne vroč!), vse videti ok - ampak voda sploh ni prišla do zgornjega cilindra.
Odšraufaj dol termostat, vžgi motor in gas - če ne bo vodometa iz luknje od termostata, potem ni vode v zgornjem delu motorja. (pa ne dat gor pokrova motorja ko boš to delal).
Termo stikalo je običajno na zgornjem cilindru in če ni vode do tja, potem zelo hitro izklopi zgornjo svečko - kontrolni curek ne bo takrat še vroč (mogoče celo še topel ne)!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost