Končno sem splovil novo plovilo in lahko rečem, da sem več kot zadovoljen. Imam pa manjši problem, ki lahko nastane velik. Doma, ko sem laufal motor na slušalke je le ta delal brez težav. Ko pa sem dal čoln v vodo je motor takoj po zagonu začel nihati (obrati in zvok). Pokadil se je tudi gost siv dim, ki pa se prej ni nikoli. Pokadil je takoj na začetku, ko sem dodal plin na mestu a le enkrat nato ne več. Motor včasih celo ugasne a vžge brez težav. Med vožnjo ni nobenih težav in deluje normalno sliši se le neko brenčanje, ki pa ga doma spet nisem slišal. Sliši se le pod gasom. Neprijetno je pri pristajanju saj nikoli ne vem kdaj bo crknil saj se motor zaganja oz. cel čoln cuka, ko grem proti privezu. Mislim, da sem potegnil preklumpane smeti iz tanka, če ne še kakšne sluzi kot sem tudi že prebral na forumu. Naslednjič, ko grem dol zamenjam filtre goriva dogradil bi pa še separator saj ga sedaj očitno ni. Sedaj sta nameščena dva filtra en za drugim. Sedaj bi namestil prvo separatoe nato še filter. Zato me zanima kakšen separator priporočate in kje ga najhitreje dobim? Vzel bi nekaj srednjega saj ne bi rad dajal celega premoženja za separator.
Motor je Alfa Romeo 3.0 V6.
V rezervoar bi dal še aditiv. Glede na to, da je rezervoar 140 l koliko aditiva gre na to litražo.
Kakšen separator? Trokiranje in nihanje obratov.
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kakšen separator? Trokiranje in nihanje obratov.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne To Jul 30, 2013 20:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Separator za vodo ločevat.
Glede aditiva kar sem zasledil tu na forumu sem pa tudi že nekaj našel.
Se ga dobi v večini trgovin z avto deli in dodatki od 10€ naprej.
Čisti in razkraja umazanijo v sesalnem sistemu nekateri pa tudi usedline in sluz v tanku. Ni mi sicer jasno kako gra ta svinjarija ven pa čeprav razgrajena, če je ne spraviš fizično. Menda pomaga in ne škoduje motorju. Opozorilo pa je, da umazanije v celoti ne odpravi. Se še dodatno pozanimam in morda probam. Prvo zmontiram separator. Če ne bo nič drugače fizično predčasno očistim rezervoar.
Kot sem že napisal drugih težav nimam razen v prostem teku.
Čisti in razkraja umazanijo v sesalnem sistemu nekateri pa tudi usedline in sluz v tanku. Ni mi sicer jasno kako gra ta svinjarija ven pa čeprav razgrajena, če je ne spraviš fizično. Menda pomaga in ne škoduje motorju. Opozorilo pa je, da umazanije v celoti ne odpravi. Se še dodatno pozanimam in morda probam. Prvo zmontiram separator. Če ne bo nič drugače fizično predčasno očistim rezervoar.
Pozejdon,
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Pozejdon napisal/-a:...
Čisti in razkraja umazanijo v sesalnem sistemu nekateri pa tudi usedline in sluz v tanku. Ni mi sicer jasno kako gra ta svinjarija ven pa čeprav razgrajena, če je ne spraviš fizično.
Odvisno od tipa, znamke in namena aditiva, kaj lahko kateri aditiv naredi.
Aditiv za preprečevanje rasti alg v gorivu je strup, ki naj bi z gorivom zgorel v neškodljive reči (večinoma CP2 in H2O).
Kateri proces razgraditve sluzi lahko povzroči ta ali oni aditiv pa je tudi odvisno od znamke in tipa (če daš podatek, verjetno lahko najdem opis procesa). In če razgradi, to lahko motor 'pokuri'.
Pozejdon napisal/-a:...
Opozorilo pa je, da umazanije v celoti ne odpravi. Se še dodatno pozanimam in morda probam.
Svinjarije od prahu, rje, drobcev od razpadlih starih tesnil in podobnega to ne razgrajuje. Če je podobne specifične mase in gre sproti z nafto, se taka svinjarija tudi sproti polovi v filtre in ko jih občasno menjaš, to polovljeno takrat sproti odstraniš.
Če je svinjarija težja od nafte, se pa lahko dalj časa nabira na dnu, lahko tudi v večji količini - dokler tega ne dvigne kakšno nemirno morje in zadeva ravno takrat zamaši filter in motor potem ravno takrat obstane.
Pozejdon napisal/-a:Prvo zmontiram separator. Če ne bo nič drugače fizično predčasno očistim rezervoar.
V http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#178664 zapišeš, da je Alfa Romeo 3.0 16V, ampak j
To ne spominja na zamašitve - jaz pri zamašitvah (in pri vlečenju zraka skozi poškodovano cev za gorivo) pomnim večje probleme pri večjih vrtljajih in manjše ali nič v prostem teku (razen zgodba s starimi vplinjači in zamašeno šobo za prosti tek - ampak tu mislim, da je sodoben stroj).
Zadeva, ki je vplivala različno odvisno od števila vrtljajev je lahko bila tudi točka vžiga odvisno od vrtljajev (kasneje pri nižjih, prej pri višjih vrtljajih). Če je to sodoben stroj, lahko 'zajebava' kak senzor ali povezava z njim.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Ni noben sodoben sodoben stroj saj je letnik 1991. Je pa računalniško voden.
Motor je od Alfe 164.
Slika je sposojena motor je pa identičen.
Še svečke prekontroliram.
Ravno študiram, da sem snel en kabel od svečke in ga nataknil nazaj. Od takrat težave. Preverim še to če kabel slučajno ni dobro sedel na svečko. Preverim naslednji vikend a videti je bilo vse OK.
Motor je od Alfe 164.
Slika je sposojena motor je pa identičen.
Še svečke prekontroliram.
Ravno študiram, da sem snel en kabel od svečke in ga nataknil nazaj. Od takrat težave. Preverim še to če kabel slučajno ni dobro sedel na svečko. Preverim naslednji vikend a videti je bilo vse OK.
Pozejdon,
Separator sem nabavil 10 micronski aluminijasto ohišje ravno zaradi varnosti saj bo v prostoru kjer je motor. Prav tako imam tudi filtre v aluminijastem ohišju.
Po pogovoru z serviserjem za Alfo zna bit slab kontakt na svečki. Glede na to, da je sedaj delalo brez težav dokler nisem šaril okoli ene svečke je možno da je slabo nataknjen pokrov saj je svečka skrita globoko v motorju. To je bil lahko tudi vzrok, da je prvič pokadilo pri vžigu potem pa ne več. Je pa bil tudi kasneje malenkost zadimljen prostor a le ob vžigu.
Probam in vidim. To je za sedaj še najceneje. Sumljivo mi je le brenčanje ob strani motorja v okolici pumpe pri višjem plinu. Upam, da kje ne vleče zrak. Čudno mi je ker vleče in ne nagaja pri visokih obratih.
Po pogovoru z serviserjem za Alfo zna bit slab kontakt na svečki. Glede na to, da je sedaj delalo brez težav dokler nisem šaril okoli ene svečke je možno da je slabo nataknjen pokrov saj je svečka skrita globoko v motorju. To je bil lahko tudi vzrok, da je prvič pokadilo pri vžigu potem pa ne več. Je pa bil tudi kasneje malenkost zadimljen prostor a le ob vžigu.
Probam in vidim. To je za sedaj še najceneje. Sumljivo mi je le brenčanje ob strani motorja v okolici pumpe pri višjem plinu. Upam, da kje ne vleče zrak. Čudno mi je ker vleče in ne nagaja pri visokih obratih.
Pozejdon,
Evo napaka odkrita in že odpravljena.
Krivec je bil snet konektor za uravnavanje količine vbrizganega goriva glede na temperaturo motorja. Ohišje je počeno in se je med tresljaji transporta očitno iztaknil.
Krivec bi bil lahko tudi LMM senzor kar pa se je kasneje izkazalo, da ni je bil pa tudi že potreben čiščenja.
Tako sedaj imam vse BP in celo separator, ki ga prej ni bilo.
Brenčanje, ki mi je bilo sumljivo je pa zvok zunanje črpalke goriva.
Se pa priporočam, če kdo ve kje bi lahko konec sezone vakumsko potegnil ven olje.
Glede na to da je v čolnu motor od avta je čep na dnu.
Krivec je bil snet konektor za uravnavanje količine vbrizganega goriva glede na temperaturo motorja. Ohišje je počeno in se je med tresljaji transporta očitno iztaknil.
Krivec bi bil lahko tudi LMM senzor kar pa se je kasneje izkazalo, da ni je bil pa tudi že potreben čiščenja.
Tako sedaj imam vse BP in celo separator, ki ga prej ni bilo.
Brenčanje, ki mi je bilo sumljivo je pa zvok zunanje črpalke goriva.
Se pa priporočam, če kdo ve kje bi lahko konec sezone vakumsko potegnil ven olje.
Glede na to da je v čolnu motor od avta je čep na dnu.
Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov