Nekaj malega smo že govorili o tem v raznih temah, kopiram komentarje. Npr.
luna napisal/-a:Pozdravljeni,po dolgem času imam spet eno vprašanje .Če mi lahko kedo svetuje ,glede menbrane na pogonu ,ki ločuje motorni del pred morsko vodo.Ali je to potrbno menjati na določeno časovno obdobje ail ko se na kak način da ugotoviti.moja menbrana je bila motirana leta 2003. Sicer drugače nima kakih težav z kakšnim zamakanjem
Marchi napisal/-a:Za volvo saildrive piše, da je potrebno menjati na vsakih 7 let. Med tem pa običajna kontrola materiala oz. "razpokanosti". Mene tudi zanima, kdo zna to zamenjat, ker ni najbolj preprosto. Je pa moje tesnilo po 7 letih povsem ok in se mi zdi da je menjava po 7 letih bolj servisni nateg.
CAR napisal/-a:Jaz sem jo imel 10 let pa je bila še kot nova. Paziti moraš, da se na njej ne zadržuje olje, maščoba (kot na zgornji sliki) ali kakšni trdi delci. Vsekakor je pametno reden letni pregled, da vidiš, če je kje načeta.
dinksi napisal/-a:Že nekaj gum menjanih. So pa po sedmih letih še OK. Menjana tudi po 10-tih letih in tudi ni bila videt slaba.
Je pa to kot zobati jermen. Fabrike predpisujejo menjavo po 100.000km in včasih je še vedno kot nov in nič popokan. Ga pa vseeno menjaš preventivno.