Johnson 70 nima moci
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
hvala marcel da si me popravil ,res sem mislil tako kot si napisal, kar pa se tiče nastavitve uplinjača , je potrebno na prostem teku nastaviti vse uplinjače na enak podtlak in sicer na vrednost kot sem že napisal zgoraj,prej pa ne bo špilal kot je treba, sem sam na podobnem motorju skoraj diplomiral ,ko smo nastavljali uplinjače na posluh, potem pa je en možakar prinesel urco in nastavil vsak uplinjač posebej, pol je pa motor z srcem zalaufal.
mogoče pa bo ratal komu na posluh ,nastavit uplinjače, sam jaz se ne bi igral ,ker lahko en cilinder mal zaliva ,drugi dobi premalo mešanice, in pride do obrabe, pregretja in po 20 urah delovanja puf zariba.
to je moje mnenje.
lp
mogoče pa bo ratal komu na posluh ,nastavit uplinjače, sam jaz se ne bi igral ,ker lahko en cilinder mal zaliva ,drugi dobi premalo mešanice, in pride do obrabe, pregretja in po 20 urah delovanja puf zariba.
to je moje mnenje.
lp
žjohny napisal/-a: Ko sem snel zgornjo se ni zgodilo nič, se je pa jasno videlo, da iskra je, saj je močno "švasalo", ko pa sem snel srednjega in spodnjega pa so precej padli obrati in je ravno tako "švasalo" :
če si samo vzel kabl dol, ki je metal iskro, še ni rečeno, da jo meče tudi svečka ...
menjaj svečke 1 za tretjo in probaj če se bo enako dogajalo, ko boš snel kapo iz tretjega cilindra.. potem je problem v svečki.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tema o nastavitvah oziroma sinhronizaciji več vplinjačev
Svečko je za gotovo tudi za pogledat, če je še ni; jaz sem mislil, da jo že je...
Na forumu je že bila - mislim da zanimiva - tema o nastavitvah oziroma sinhronizaciji več vplinjačev in o tem s čim in kako.
Tam je tudi kar precej o simptomih in ka je bilo pri kom vzrok zanje. Enemu 'samograditelju' instrumenta ta ni uspel (piše, da mu je podtlak potegnil tekočino iz cevi); naslednjih poročil pa ni več v tisti temi.
johny napisal/-a:ima kdo kakšen kontakt od koga na obali, ki ima to urico?
Na forumu je že bila - mislim da zanimiva - tema o nastavitvah oziroma sinhronizaciji več vplinjačev in o tem s čim in kako.
Tam je tudi kar precej o simptomih in ka je bilo pri kom vzrok zanje. Enemu 'samograditelju' instrumenta ta ni uspel (piše, da mu je podtlak potegnil tekočino iz cevi); naslednjih poročil pa ni več v tisti temi.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Cado1990..karburatorjev še nisem snel da bi poizkusil tvojo teorijo....bom pa preveril tudi tvoj predlog...
Kar se tiče teme o natsvitvi karburatorjev, sem jo prebral že...jo znam že skoraj na pamet, toda še zmeraj iščem kontakt od koga iz obale z merilno urico ali cevkami za nastavitev karburatorjev...Jure1 mi morda lahko pomagaš s kontaktom?
Lp
Kar se tiče teme o natsvitvi karburatorjev, sem jo prebral že...jo znam že skoraj na pamet, toda še zmeraj iščem kontakt od koga iz obale z merilno urico ali cevkami za nastavitev karburatorjev...Jure1 mi morda lahko pomagaš s kontaktom?
Lp
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tam, kjer smo imeli v mislih 'pogledal svečke', vsaj nekateri nismo imeli v mislih samo zamenjave z novimi, ampak tudi če si pogledal, kakšna je bila kakšna svečka takoj po vožnji, ko se je pokazal problem.
Je bila kakšna mokra, kakšna črna... karkoli neobičajnega...
google spark plug colour reading
Tole je slika 'normalne' svečke oziroma take, ki je v cilindru, ki dela OK.
Pod sliko je povezava na več - torej tudi svečke, ki odražajo probleme.
Če si pogledal, OK; samo če si, nam nisi nič napisal, kaj si našel.
Je bila kakšna mokra, kakšna črna... karkoli neobičajnega...
google spark plug colour reading
Tole je slika 'normalne' svečke oziroma take, ki je v cilindru, ki dela OK.
Pod sliko je povezava na več - torej tudi svečke, ki odražajo probleme.
Če si pogledal, OK; samo če si, nam nisi nič napisal, kaj si našel.
Correct me if I am wrong, please.
Pozdravljen Johny. Ti še jaz napišem eno varjanto. Če se ne motim imajo ti uplinjači okrog glavne šobe neko gumico katera izgleda kakor da bi bila narezana iz sredine navzven. Če je le ta slaba se dogaja točno to kar si ti opisal. Imel sem isti slučaj in sem dolgo gruntal preden sem poštimal. Če nisi namontiral novih tesnil je mogoče prav ta vzrok. Poglej in javi.
lp sea ray
lp sea ray
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov