Za pomoč pri navigaciji uporabljam ročni Garmin Oregon 450, saj so ploterji na čarter barkah raznoraznih kakovosti in sem bolj siguren, če imam še svojo navigacijo. Pa še track imam na koncu dopusta. Dober je, ker je vodotesen in ni občutljiv kot telefon ali tablica. Trenutno imam naložene navtične karte BlueChartG2 Vision, ki pa imajo tudi 3D poglede, satelitsko sliko itd. Vse to je za moj mali Garmin neuporabno, ker satelitska slika na tako malem zaslonu ni uporabna. Problem je, da ko "odzumaš" do določene meje, se avtomatsko vklopi satelitski pogled in težko še ločiš kopno od morja. Satelitskega pogleda se v napravi ne da izklopit. Sicer dela OK.
Torej, rabil bi navadne karte BlueChartG2, ki so bolj osnovne in nimajo nepotrebnih dodatkov, ki moji napravi delajo samo težave. Sem malo gledal na Partisu in je samo nek ogromen file s kartami.
Kakšna ideja, predlog ali izkušnje?
Garmin BlueChartG2 za ročne naprave
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Garmin BlueChartG2 za ročne naprave
LP, Sodnick
Garmin je 2009 spremenil filozofijo; Prej je bil blue chart 8,5, 2008... potem pa so začeli delat naprave (kjer zaslužijo) izključno za navtiko in posledično posebne karte G2. Zadevi nista kompaktibilni, G2 karto lahko naložiš samo na "navtičnega" garmina, ki podpira G2 karte plus slike, na ostalih ne dela prav. In obratno, na navadnega ne moreš naložit G2, ker tudi ne dela prav. Pač komercialna finta da ščitijo svoje karte.
Rešitev? Če imaš starega garmina, ki ne podpira G2 (slike pristanišč, 3d) naloži zadno verzijo 2008,5, bo vse ok, vse bo gor, tistih malo sprememb nima veze.
To je kar vem, če vem narobe, naj me kdo popravi. Če pa kdo potrebuje odklenjen G2 ali 2008.5 naj mi pošlje zs.
Rešitev? Če imaš starega garmina, ki ne podpira G2 (slike pristanišč, 3d) naloži zadno verzijo 2008,5, bo vse ok, vse bo gor, tistih malo sprememb nima veze.
To je kar vem, če vem narobe, naj me kdo popravi. Če pa kdo potrebuje odklenjen G2 ali 2008.5 naj mi pošlje zs.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov