suzuki 2,5 ks ugaša ter še en problem
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
suzuki 2,5 ks ugaša ter še en problem
Torej imam suzuki 2,5ks, ki ga uporabljam za panulanje, torej pod minimalnim gasom. Zgodi se mi da včasih 4ure lepo plujem z njim in motorček lepo deluje. Problem je v tem,da včasih ugaša po 1,2 urah, včasih tudi takoj ko ga vžgem. Menjal sem svečko, impeler deluje ok. Sumim, da bi lahko bila kakšna smet v gorivo oz rezervoarju. Vsakršno mnenje je dobrošlo.
Drugi problem je ta, da se je ročica za "gas" sprijela na ročko, z drugimi besedami ne morem dodajat plina, ker se noče zavrteti. Problam sem tako, da sem šprical veliko wd-ja, problam tudi da sem točko potopil v mlačni vodi a brez uspeha.
Drugi problem je ta, da se je ročica za "gas" sprijela na ročko, z drugimi besedami ne morem dodajat plina, ker se noče zavrteti. Problam sem tako, da sem šprical veliko wd-ja, problam tudi da sem točko potopil v mlačni vodi a brez uspeha.
Se opravičujem moji nevednosti, vendar počasi spoznavam motorje in vplinjača pač še nisem "spoznal". Je vplinjač tale škatlica nad katero se konča zajla od gasa? Če je kaj odvijem vijake in očistim vplinjač z bencinom in spiham z zrakom? Cev iz rezervoarja snamem in tudi spiham z zrakom? Kaj pa v rezervoarju, opazil sem nekakšne črne smetke, te kar s sesalcem?
Res bi prosil za idejo kako bi lahko dobil to plastično ročko in ročice za gas dol. Probal sem z vrelo vodo, vbrizgal sem wd40, maxi brill na zadnje in ni uspeha.

Res bi prosil za idejo kako bi lahko dobil to plastično ročko in ročice za gas dol. Probal sem z vrelo vodo, vbrizgal sem wd40, maxi brill na zadnje in ni uspeha.

Najprej bi se rad zahvalil Marjan Tomkiju za obsežen privatni odgovor in spoznanje, da se moram od nekoga naučiti v kolikor želim sčistiti karburator, kar bom tudi v bližnji prihodnosti storil, ker se rad učim in spoznavam motor. Moram reči, da sem bil totalen nevednež vse kar se tiče motorjev pa sem s pomočjo prijaznega mehanika spoznal kako se menja semeringe, impeler, olje v peti, olje v motorju, anode v motorju in še par drugih malenkosti, vendar te vedno kaj novega preseneti.
Sam sem zaenkrat postoril to, da sem snel notranji rezervoar motorja, nanj nalil vrelo vodo in detergent, pošteno spral in posušil in nazaj namontiral. Videti je bilo nekakšne usedline na dnu rezervoarja in je morda tudi to vplivalo na dotok goriva v karburator. Vsekakor bo to pokazala vožnja po morju. Vendar je lahko tudi problem, da ženem motor pri minimalnih obratih (brez gasa) in to lahko vpliva na to, da ni dovolj pretoka goriva. Motor mi ni ugašal ko sem malenkostno dodal plin, vendar ker nisem mogel z ročico pognati motorja na obrate zaradi zgoraj navedenega problema, je verjetno prišlo do mojih problemov. Sedaj sem ročico, ki se je sprijela odstranil (zlomil plastični del) in naročil novo, ki stane le 8,5€.
Sam sem zaenkrat postoril to, da sem snel notranji rezervoar motorja, nanj nalil vrelo vodo in detergent, pošteno spral in posušil in nazaj namontiral. Videti je bilo nekakšne usedline na dnu rezervoarja in je morda tudi to vplivalo na dotok goriva v karburator. Vsekakor bo to pokazala vožnja po morju. Vendar je lahko tudi problem, da ženem motor pri minimalnih obratih (brez gasa) in to lahko vpliva na to, da ni dovolj pretoka goriva. Motor mi ni ugašal ko sem malenkostno dodal plin, vendar ker nisem mogel z ročico pognati motorja na obrate zaradi zgoraj navedenega problema, je verjetno prišlo do mojih problemov. Sedaj sem ročico, ki se je sprijela odstranil (zlomil plastični del) in naročil novo, ki stane le 8,5€.
Jaz imam z Yamaho 2.5 (verjetno sta podobni zasnovi) podoben problem. Motor deluje dobro nekje do pol plina. Pri polnem plinu gre nekaj minut in potem crkne. Potem potrebuje par minut, da ga lahko spet vžgem. najprej sem pomislil, da bo kaj narobe z pregrevanjem, ali morda s svečko, ki se pregreje. Jeseni ob konzervaciji sploh ni več hotel vžgati. Razstavil sem uplinjač in v posodici je bilo polno drobnega, finega peska (velikosti ostre moke
). Očitno preveliki delci, da bi jih diza prebavila. Začasno sem rešil problem, da sem lahko motor opral in konzerviral, detaljno čiščenje pa pride na vrsto pomladi.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Vplinjači (in vbrizgavanje podobno) so narejeni tako, da delajo na dovolj čist bencin. Določena pacarija kaj zalepi (staro olje v mešanici, kondenz in kakšne alge v kakšnih bio gorivih...), druga zamaši šobe (večji drobci, kot je premer šobe), prepreči, da bi igla zaprla dovod bencina v prostor s plovcem in podobno.
Da bi dobivali dovolj čisto gorivo, pa je dobro (kdo bi napisal nujno...) med rezervoar in motor namestiti filtre. Večina mašin ima verjetno to tovarniško, ampak kot vidva opisujeta ali tega ni ali pa je tudi s filtrom ali filtri kaj narobe.
In ko prvič razdiraš vplinjač ali podobne drobnarije, ne škodi, če ti čez ramo gleda kdo, ki je to že delal in se na to razume - kar je poleg nekaj povezav, kaj vplinjač počne - povzetek tistega, za kar se je zahvalil Matjaz80.
Da bi dobivali dovolj čisto gorivo, pa je dobro (kdo bi napisal nujno...) med rezervoar in motor namestiti filtre. Večina mašin ima verjetno to tovarniško, ampak kot vidva opisujeta ali tega ni ali pa je tudi s filtrom ali filtri kaj narobe.
In ko prvič razdiraš vplinjač ali podobne drobnarije, ne škodi, če ti čez ramo gleda kdo, ki je to že delal in se na to razume - kar je poleg nekaj povezav, kaj vplinjač počne - povzetek tistega, za kar se je zahvalil Matjaz80.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Jaz imam Suzuki 2.5, pa če bom utegnil, jutri preverim ali ima filter, ga imam kot rezervo, ki ni bil v funkciji še nikoli, zato tudi še nisem kdaj menjal, pa ne vem.
Problem, je ker nihče ne izpusti iz šalčke uplinjača bencin po koncu sezone, ki ostane pa se potem začepijo dize, ko zrastejo alge. Če je motor v funkciji celo leto, običajno teh problemov ni, ker alge ne utegnejo zrasti in ni za to kriv HR bencin, ker mimo tega filtra grobi delci ne pridejo, vplinjač pa je kljub temu, če dolgo stoji potrebno spihati.
Problem, je ker nihče ne izpusti iz šalčke uplinjača bencin po koncu sezone, ki ostane pa se potem začepijo dize, ko zrastejo alge. Če je motor v funkciji celo leto, običajno teh problemov ni, ker alge ne utegnejo zrasti in ni za to kriv HR bencin, ker mimo tega filtra grobi delci ne pridejo, vplinjač pa je kljub temu, če dolgo stoji potrebno spihati.
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
Gaso napisal/-a:Jaz imam Suzuki 2.5, pa če bom utegnil, jutri preverim ali ima filter, ga imam kot rezervo, ki ni bil v funkciji še nikoli, zato tudi še nisem kdaj menjal, pa ne vem.
Tako je.....najboljše je da se preden motor ugasne odkopi cev goriva da se motor sam ugasne.sprazne benzin v vplinjaču....kot že omenjeno če je motor redno čez celo leto v uporabi ponavadi teh težav ni....zaradi tega "problema" se je preklelo marsikateri tomos motor-odtrgana oz. blokirana zaganjalna vrv od živčnega užiganja
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Zlasti bio-karkoli zna biti občutljivo na to (higroskopno, užitno za mikroorganizme...)
Tako zna kje biti etanol ne le v bio dizlu, ampak tudi v bencinih -
Koliko je tega v katerih gorivih, na katera naletimo v bližini, je druga zgodba (o kateri ne vem dovolj, da bi kaj napisal).
Tako zna kje biti etanol ne le v bio dizlu, ampak tudi v bencinih -
Koliko je tega v katerih gorivih, na katera naletimo v bližini, je druga zgodba (o kateri ne vem dovolj, da bi kaj napisal).
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov