Barvanje propelerja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Barvanje propelerja
Imam bron propeler,s katerim so stalne težave,stalno čiščenje.Je kot magnet,da se nanj prime vse živo,kar je v vodi.Odločil sem se ga pobarvat,kar upam,da mi bo olajšalo vsaj čiščenje.Bral in zbiral info. po forumu, vse sorte debat okrog tega.Na koncu sem se odločil,da bi ga dal prašno barvat.Grem v firmo,ki se ukvarja s prašnim barvanjem in so me takoj razočaral.Pravijo,da ta način barvanja ni vodoodporen in,da po nekaj mesecih,ko bi bil stalno v vodi,bi začela barva počasi odstopati.Torej nič od tega.Sem pa potem zvedel za dober prajmer za barvne kovine" Hammerlite specials metals primer",ga nabavil v Bauhausu in probal.Propeler sem z vodobrusnim 220 zbrusil, osušil in kapnil kapljico.Po nekaj urah ga probam spraskat,teško, drži k šus.Tudi ko sem naredil kapljico in se je posušila,je bila trda,da sem jo moral odrezat z nožem.Je takšne nekak vijolične barve in je na vodni osnovi.Pustil sem 24 ur sušenja,potem pa kar s Phantom Black sprejem špricnil v 3eh nanosih in stvar zgleda kr gud.Ta barva je namenjena(mogoče je še kdo ne pozna)za barvanje pete Z pogona in propelerje.Uporabljam jo že leta in nimam pripomb,razen cene 22 eu.Tko,zdej se pa pustmo presenetit v naslednji sezoni 
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
A vi2 toplo vodo odkrivata ?!
No, na večjih barkah :
- nekateri propelerje "spolirajo" kolikor je mogoče,
- drugi jih "spolirajo" in namažejo z mastjo,katero je mogoče mazati tudi pod vodo...
- tretji, dajo gor primer, in čez primer Velox...
- nekateri se ne sekirajo in vse skupaj namažejo z antifolingom in mir..
Torej načinov je veliko, habibi, a nimaš ti Z pogona, kje si našel bronast propeler zanj ? Se ti z kupljenim Inox ali alu ne izide ?
lp.T
No, na večjih barkah :
- drugi jih "spolirajo" in namažejo z mastjo,katero je mogoče mazati tudi pod vodo...
Torej načinov je veliko, habibi, a nimaš ti Z pogona, kje si našel bronast propeler zanj ? Se ti z kupljenim Inox ali alu ne izide ?
lp.T

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kromiranje ne bo obradilo sadov, bo lep, samo prijemalo se bo pa nanj prav vse! Krom prop bo po izgledu enak kot polirani inox, kot ga ima veliko bark z boljšimi izvenkrmnimi motorji in pa veliko vgradnih motorjev... Vendar to nič ne nuca! Še huje, vodni kamen se nanj prime kot nor! In potem ti ga je škoda prebrusit v vodi, ker ga spraskaš...
Načelno bi na tvoji barki zdržal tudi Velox. Mislim, da je kar odporen, tako da opcija je. Poskusi! Najprej njihov primer, nato Velox antifouling...
Jaz sem ga letos imel na nogi in flapih, na propih seveda nič, ker tam bi pri meni opralo dol iz inoxa. V glavnem se je pokazal, kot najbolje do sedaj. Ni idealno, je pa kar OK. V morju sem bil nekaj dni pred 1. majem, dvignil pa sem ga včeraj. Nekako sem bil v morju 7 mesecev v paketu, noge nisem niti enkrat čistil, flape pa sem nekaj školj podrgnil stran konec septembra, vendar še to samo bočno, spodaj jih ni bilo prav nič!
Načelno bi na tvoji barki zdržal tudi Velox. Mislim, da je kar odporen, tako da opcija je. Poskusi! Najprej njihov primer, nato Velox antifouling...
Jaz sem ga letos imel na nogi in flapih, na propih seveda nič, ker tam bi pri meni opralo dol iz inoxa. V glavnem se je pokazal, kot najbolje do sedaj. Ni idealno, je pa kar OK. V morju sem bil nekaj dni pred 1. majem, dvignil pa sem ga včeraj. Nekako sem bil v morju 7 mesecev v paketu, noge nisem niti enkrat čistil, flape pa sem nekaj školj podrgnil stran konec septembra, vendar še to samo bočno, spodaj jih ni bilo prav nič!
- habibi Vll
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
admin napisal/-a:Kromiranje ne bo obradilo sadov, bo lep, samo prijemalo se bo pa nanj prav vse! Krom prop bo po izgledu enak kot polirani inox, kot ga ima veliko bark z boljšimi izvenkrmnimi motorji in pa veliko vgradnih motorjev... Vendar to nič ne nuca! Še huje, vodni kamen se nanj prime kot nor! In potem ti ga je škoda prebrusit v vodi, ker ga spraskaš...
Kje pa dobiš ta Velox
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
Proizvajalec je ta:
http://www.marlinpaint.com/en/
Pri nas pa jodobiš v:
http://www.porim.si/sl/#!/products
Vsaj tako piše na njihovi strani. Jaz jo kopujem v Marine system v Kopru.
http://www.marlinpaint.com/en/
Pri nas pa jodobiš v:
http://www.porim.si/sl/#!/products
Vsaj tako piše na njihovi strani. Jaz jo kopujem v Marine system v Kopru.
hehe, ravno sem preletel celo rubriko
Res mi ni jasno, kaj kompliciraš
formula je : Spoliraj, primer, velox ! in bo mir !
druga opcija je : namaži AF gor in bo tudi mir !
PS: drži se navodil za nanašanje...
Rešeno...
PS: obstaja pa še ena mnogo hujša zadeva, ne vem mislim da se imenuje pro prop ali nekaj takega, drago a več kot odlično... mislim, da ima gor namalano uporabnik marijachi, bere forum, a se ne oglaša...
Res mi ni jasno, kaj kompliciraš
formula je : Spoliraj, primer, velox ! in bo mir !
druga opcija je : namaži AF gor in bo tudi mir !
PS: drži se navodil za nanašanje...
Rešeno...
PS: obstaja pa še ena mnogo hujša zadeva, ne vem mislim da se imenuje pro prop ali nekaj takega, drago a več kot odlično... mislim, da ima gor namalano uporabnik marijachi, bere forum, a se ne oglaša...

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a:A vi2 toplo vodo odkrivata ?!
No, na večjih barkah :
lp.T
TEX morš met dovolj HP po motorjih pa je lahko tut namazan z fekalcem pa glisira
L.P Sundancer
- habibi Vll
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti