Vgradnja avtomobilskega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
BMW 3.0d, ki je originalno mariniziran obstaja v dveh variantah in sicer z 220 in 260 konji. Kakor vidiš je Yanmar motorje še dodatno privil, kar pomeni krajšo življensko dobo, je pa res da na morju motor ne doživlja neprestanega spreminjanja režima delovanja, kar mu zagotovo koristi.
Podobno je tudi pri VW Audi, ki motorje marinizira sam. Tam je 3.0 TDI na voljo z 225 ali 270 konji...
Podobno je tudi pri VW Audi, ki motorje marinizira sam. Tam je 3.0 TDI na voljo z 225 ali 270 konji...
NE VEM UROŠ ČE SPRAŠUJEŠ MENE, PA VENDAR, MOTOR JE NADOMESTNI ZA MERC. IMENUJE SE INDMAR MARIN. SO DOBRI MOTORJI , VELIKO CENEJŠI. LAHKO IZBIRAŠ V RAZLIČNI DODELANOSTI. JAZ NAPRIMER SEM ZADEVO NABAVILA BREZ IZPUHOV, KER SEM JIH KUPILA PRED TEM IN SO ŠE BILI SKORAJ NOVI. PA BREZ ELEKTRIKE, SEM UPORABILA STARO. BILO JE KAR NEKAJ PREDELAV.
NE VEM, KAKO JE SICER Z AVTOMOBILSKIMI MOTORJI, NAJBRŽ NISO TAKO ZAŠČITENI PRED KOROZIJO IN IMAJO MORDA ZATO KRAJŠO ŽIVLJENSKO DOBO. SI PA POMAGAŠ Z HLAJENJEM S SLATKO VODO.
VSE PA JE RULETA KAR KOLI POČNEŠ, KAR NI ORIGINAL.
NE VEM, KAKO JE SICER Z AVTOMOBILSKIMI MOTORJI, NAJBRŽ NISO TAKO ZAŠČITENI PRED KOROZIJO IN IMAJO MORDA ZATO KRAJŠO ŽIVLJENSKO DOBO. SI PA POMAGAŠ Z HLAJENJEM S SLATKO VODO.
VSE PA JE RULETA KAR KOLI POČNEŠ, KAR NI ORIGINAL.
Sam bi se raje lotil kompletnega avtomobilskega motorja kot pa enega ki je delan sicer za v vodo, vendar ni kompleten (elektronika od drugega, drugi izpuhi,..) . Mislim da je s tem večji križ kot pa "predelati" avto motor. Korozija ni noben problem za moje pojme, pač 2 krožni sistem je danež že tako bolj kot ne stalnica.
Sej pravim glede navijanja ni noben problem pač se dvigne tlak predpolnjenja turbine in prilagodi mape delovanja (čip).
Sej pravim glede navijanja ni noben problem pač se dvigne tlak predpolnjenja turbine in prilagodi mape delovanja (čip).
Seveda se dviguje tlak v turbini, vendar pa po mojem mnenju to ne koristi motorju. Zadeva deluje, nikakor pa ne bo dočakala nekaj tisoč delovnih ur, ki pa bi jih diesel-i morali brez večjih težav. Klasičen motor, mogoče celo brez turbine, je včasih deloval 10.000 ur. Koliko pa bo recimo zdržal Yanmarjev BY, pa bo pokazal čas. Po mojem mnenju precej manj kot stari LH, pa čeprav je novi celo Made in Germany...
Se strinjam da glede vzdržljivosti so najboljši "trotl ziher" motroji kjer je čim manj komponent katere lahko zatajijo. Vendar menim da tudi pri novejših vzdržljivost ni kritična. Če gledamo kaj morajo takšni stroji "prenašati" v avtomobilih, katerih je tudi veliko službenih in delajo z njimi vse prej kot lepo. Pri barki pa laufa 70% časa na konstantnih obratih recimo.
Bi blo zanimivo probati en takšen bmw v enem Donatu 800. Mogoče pa celo kdaj z mano na krovu
Bi blo zanimivo probati en takšen bmw v enem Donatu 800. Mogoče pa celo kdaj z mano na krovu
-
Rafter
- Kapitan fregate
- Kraj: Southern district of Maribor
- Kontakt:
c220cdi napisal/-a:u-r-o-s napisal/-a:Kako je pa potem s prenosi pri takšnem motorju? Na kakšen način izbereš menjalnik in kje zadevo sploh dobiti, se s tem ukvarja kdo pri nas mogoče?
Tudi mene zanima kako je s prenosi in menjalnikom, a mogoce kdo kaj ve o tem ?
Moje čisto laično mnenje: Če izbereš motor iz avtomobila z zadnjim pogonom (se pravi ne z dvema polosovinama, ampak z enim kardanom), lahko menjalnik celo pustiš (če te seveda ne moti cca 40kg dodatne teže).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta