Pomoč pri gradnji čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
klemzi napisal/-a:Z Elan T401 in tomos 18 zglisiraš s tremi odraslimi osebami, če pa imaš še kaj prtljage zraven pa nič več.
To kombinacijo sem imel jaz, vendar za moje pojme je optimalno za tak čoln 25KM.
LP Klemen
Trije odrasli 3x70kg=210kg
Trije odrasli 2x105+1x115=325kg > 4x70kg
p.s. pišite raje v kg
tlemut napisal/-a:klemzi napisal/-a:Z Elan T401 in tomos 18 zglisiraš s tremi odraslimi osebami, če pa imaš še kaj prtljage zraven pa nič več.
To kombinacijo sem imel jaz, vendar za moje pojme je optimalno za tak čoln 25KM.
LP Klemen
p.s. pišite raje v kg
Težko napišem v kilogramih, ker jih nisem spraševal po teži, sploh pri ženskah se ne spodobi da bi spraševal.
Mislim da je večini jasno da gre za povprečne težke osebe od 80 do 100kg. Plus ali minus par kilogramov. Če bi šli npr. trije odrasli 3x115 kg, bi napisal da trije konkretni moški.
Zato tudi upoštevajte adminov nasvet, da je vedno bolje več KM kot manj, da imaš nekaj KM na rezervi, poraba je ista. motor pa bo bolj hvaležen.
LP Klemen
klemzi napisal/-a:tlemut napisal/-a:klemzi napisal/-a:Z Elan T401 in tomos 18 zglisiraš s tremi odraslimi osebami, če pa imaš še kaj prtljage zraven pa nič več.
LP Klemen
p.s. pišite raje v kg
Težko napišem v kilogramih, ker jih nisem spraševal po teži, sploh pri ženskah se ne spodobi da bi spraševal.![]()
![]()
Mislim da je večini jasno da gre za povprečne težke osebe od 80 do 100kg. Plus ali minus par kilogramov. Če bi šli npr. trije odrasli 3x115 kg, bi napisal da trije konkretni moški.
Zato tudi upoštevajte adminov nasvet, da je vedno bolje več KM kot manj, da imaš nekaj KM na rezervi, poraba je ista. motor pa bo bolj hvaležen.
LP Klemen
To sem napisal zato ker sem sam imel kvarnerplastiko g370 in tomos 18. Pri tem kompletu je bila meja ravno 3 osebe. Če so bile bolj močne že ni več glisiral.
lp
Somolovac, po moje (drugače naj me kdo popravi) imaš ti izpodrivno dno kot kakšna pasara in le te ponavadi ne glisirajo(vse kar je več kot 10KM je metanje moči stran), se pa lepo obnašajo na vodi tudi v slabem vremenu. 401 pa ima ravno glisersko dno in gre prej iz vode, ob dnevnem maestralu pa imaš rodeo, ki ni nič prijeten in je bolj v smislu "Vežite se polečemo!"
skratka vesel si vsakič, ko prideš nazaj. Tvoj tip čolna je bistveno boljši za na vodo kot 401, vsaj za moje pojme.
Gor daš kakšnega 4t japončka 6-8KM" i obič češ pola svita sa par litara", bi rekli naši sosedje.
Sem bil te dni zelo bolan (neka huda viroza) pa sem razmišljal o kabinici.
1. radiji se mi ne izidejo
2. nekam se mi vidi konstrukcija slaba - vse se zvija.
Če nadaljujem v tej smeri kot je potem bo končni izdelek sicer najbrž dober vendar je vseeno možnost da ne bo!
Pa sem se odloču, da bom vse na novo naredil. Bom dal za nosilne letve debelejšo vezano ploščo, najbrž bom kar dve skupaj zlepu. Pa še radiji se mi bodo izšli.
Sicer je dela dost ampak boljše prvič dobro, da potem ne bodo problemi.
LP.
1. radiji se mi ne izidejo
2. nekam se mi vidi konstrukcija slaba - vse se zvija.
Če nadaljujem v tej smeri kot je potem bo končni izdelek sicer najbrž dober vendar je vseeno možnost da ne bo!
Pa sem se odloču, da bom vse na novo naredil. Bom dal za nosilne letve debelejšo vezano ploščo, najbrž bom kar dve skupaj zlepu. Pa še radiji se mi bodo izšli.
Sicer je dela dost ampak boljše prvič dobro, da potem ne bodo problemi.
LP.
Želel bi se zahvalit Matjažu80.
Pred kakšnima dvema mesecema sva se zmenila da mi bo prodal prikolico in sva tudi določila ceno.
Vendar je Matjaž vmes nepričakovano menjal ležaje na prikolici, ki mu jih je serviser oderuško zaračunal.
Ne glede na to (dodatne stroške z prikolico-ležaji) se je Matjaž80 držal dogovora in prikolico prodal po isti ceni kot je bilo dogovorjeno.
Mislim da je to zelo pošteno od njega in več kot fer.
Vsi vemo da bi ceno lahko upravičeno dvignil.
Na tem mestu se mu zahvaljujem za poštenost in držanje dane obljube kar je vsi vemo v današnjih dneh velika redkost!!
Hvala Matjaž80.
LP, Mitja
Pred kakšnima dvema mesecema sva se zmenila da mi bo prodal prikolico in sva tudi določila ceno.
Vendar je Matjaž vmes nepričakovano menjal ležaje na prikolici, ki mu jih je serviser oderuško zaračunal.
Ne glede na to (dodatne stroške z prikolico-ležaji) se je Matjaž80 držal dogovora in prikolico prodal po isti ceni kot je bilo dogovorjeno.
Mislim da je to zelo pošteno od njega in več kot fer.
Vsi vemo da bi ceno lahko upravičeno dvignil.
Na tem mestu se mu zahvaljujem za poštenost in držanje dane obljube kar je vsi vemo v današnjih dneh velika redkost!!
Hvala Matjaž80.
LP, Mitja
Pozdravljeni,
imam dve vprašanji in prosim če kdo ve naj mi odgovori:
1. Ko bo kabinica narejena nameravam postaviti tudi malo ograjico iz rosfraja. Zanima me ali se da ta ograjica kupit - recimo po delih nastavki za privijačit, že zvite palice, .. ali moraš dat to k mojstrom delat.
2. Kje bi lahko kupu tikovino cca 5 mm debelo.
Hvala in LP
imam dve vprašanji in prosim če kdo ve naj mi odgovori:
1. Ko bo kabinica narejena nameravam postaviti tudi malo ograjico iz rosfraja. Zanima me ali se da ta ograjica kupit - recimo po delih nastavki za privijačit, že zvite palice, .. ali moraš dat to k mojstrom delat.
2. Kje bi lahko kupu tikovino cca 5 mm debelo.
Hvala in LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti