plinovod
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
marenostrum
- Viceadmiral
Polanc, skor vseeno kako cev imaš, klej da bo zadost fiksirana in ne bo kje naslonjena. Od vibracij in drgnjenja prej crke. Je pa nekak standard, da so daljši vodniki bakreni, pri priklopih pa gumi cev. Vsaj tko je bilo na vseh meni znanih plovilih. Gumi cevi uporabljam original za plin. Kontroliram jih na začetku sezone in na koncu. Ko grem z roko čez cev in čutim da je nekako "kosmata in ne glatka, jo menjam. Delo petih minut
lp
lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Pri nas jo pa imamo!
Bombo, jeklenko, karkoli že! Bomba ni, ker tisto res menda razžene. Jeklenka tudi ni, ker je aluminijasta in ne jeklena!!! Torej ga vsi malo serjete! Če smo natančni, bi se ta strojni element imenoval "tlačna posoda" in nikakor ne jeklenka ali pa bomba!
No ja, ta bombola al pa feritarca al kar kol že je lepo pod pultom, ko jo rabim odprem plin, ko neham kuhat kar takoj zaprem še ventil na sami tlačni posodi. Napeljava med njo in štedilnikom pa je 1 meter prave cevi za plin, seveda gumijaste...
OKZ, če bi bil jaz na tvojem mestu bi menjal kapitana! Ker da greš pa na dopust, pa tam 10 kg plina skuriš, to je pa orto! Jaz imam 2,2 kg AL posodico in vedno zdrži vsaj 2 leti, na barki pa sem ohoho dni, od konca aprila, pa vsaj do začetka oktobra. Kuham se mi zdi, da kar veliko na barki... Drugače pa, če grem na dopust grem v oštarijo ali pa pičim grill na platformi. Goveje župe na barki ne kuham, pasulja pa tudi ne, ker majhen prostor in plini...

Bombo, jeklenko, karkoli že! Bomba ni, ker tisto res menda razžene. Jeklenka tudi ni, ker je aluminijasta in ne jeklena!!! Torej ga vsi malo serjete! Če smo natančni, bi se ta strojni element imenoval "tlačna posoda" in nikakor ne jeklenka ali pa bomba!
No ja, ta bombola al pa feritarca al kar kol že je lepo pod pultom, ko jo rabim odprem plin, ko neham kuhat kar takoj zaprem še ventil na sami tlačni posodi. Napeljava med njo in štedilnikom pa je 1 meter prave cevi za plin, seveda gumijaste...
OKZ, če bi bil jaz na tvojem mestu bi menjal kapitana! Ker da greš pa na dopust, pa tam 10 kg plina skuriš, to je pa orto! Jaz imam 2,2 kg AL posodico in vedno zdrži vsaj 2 leti, na barki pa sem ohoho dni, od konca aprila, pa vsaj do začetka oktobra. Kuham se mi zdi, da kar veliko na barki... Drugače pa, če grem na dopust grem v oštarijo ali pa pičim grill na platformi. Goveje župe na barki ne kuham, pasulja pa tudi ne, ker majhen prostor in plini...
Ko sem šel v lokalno trgovino po cev za plin za na čoln (5kg jeklenka zadaj, in kohar približno na sredini, fisherman 6m, so imeli tam tisto za gospodinjski plin, na kateri piše max 10 barov in pa tisto varilsko, na kateri piše max 20 barov. Kupil sem to drugo in glej ga zlomka, bila je pol cenejša od tiste prve, očitno nekdo s tem, da jo naseka na 5 metrske kose služi za crknit. Tam kjer zavije okrog vogala, pa sem nataknil čez eno 200mm dolgo vzmet iz nerjaveče žice fi 1,5mm.
Potem to izgleda takole:
cev je zgoraj levo
Potem to izgleda takole:
cev je zgoraj levo
motorni
- od kapitana zena
- Admiral
admin napisal/-a:Pri nas jo pa imamo!
OKZ, če bi bil jaz na tvojem mestu bi menjal kapitana! Ker da greš pa na dopust, pa tam 10 kg plina skuriš, to je pa orto! Jaz imam 2,2 kg AL posodico in vedno zdrži vsaj 2 leti, na barki pa sem ohoho dni, od konca aprila, pa vsaj do začetka oktobra. Kuham se mi zdi, da kar veliko na barki... Drugače pa, če grem na dopust grem v oštarijo ali pa pičim grill na platformi. Goveje župe na barki ne kuham, pasulja pa tudi ne, ker majhen prostor in plini...![]()
Jaz pa zaenkrat še ne
Ko najdem nadomestnega, ki mi bo, tako kot zdajšnji, lahko ponudil v kosu najmanj štiri mesece guncanja pod ritjo, v enem kosu.... bi premislila. Ampak bi moral biti zeloo lep!
Midva se takorekoč preseliva na barko in tam živiva čisto normalno in ne dopustniško življenje. Ven greva redko, se "doma" res dobro je.
Doma na 2 meseca menjam, kako se že reče? ah bombo
A ja, pečica tako doma, kot na barki laufa non-stop. Tako fino je, ko med plovbo vem, da je kosilo ali večerja "na varnem" in ne po barki raztresena.
Juha, tudi se kuha, raznorazne stročnice tudi. Barka je dovolj velika, da se s kapitanom tozadevno, če se ne želiva, ne motiva
Vsi resni proizvajalci, ki upoštevajo GL in podobne registre, imajo instalacijo izvedeno z bakrenimi cevmi, ki so dodatno zaščitene v cevi. Te so običajno vodovodne z opletom ali cenejše za el. Instalacije. Na začetku in koncu pa je gumi cev. Instalacija mora biti pritrjena na več mestih, da ne pride do drgnenja in poškodb.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov