Obnova čolna G-370

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

ducemoto
Višji štabni praporščak
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a ducemoto » Pe Jun 28, 2013 20:06

Z vpisom motorja ni bilo nobenih problemov. Samo poslali smo vse potrebne papirje na kapetanijo in nazaj dobili nov vpisni list z vpisanim motorjem.
7 Black
Višji praporščak
Kraj: Pivka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a 7 Black » So Nov 23, 2013 16:40

Spomladi bom začel z obnovo kvarner plastike G 370
Zanima me kje se dobi in kakšen mora biti skaj za oblečt sedeže?
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Nov 24, 2013 12:28

če maš sam za dopust(do 14 dni letno) pol lahk daš navadnega če maš pa čoln skos dol pol pa boš mogo poiskat navtičnega o katerem pa je že bilo napisano v eni drugi temi...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Nov 24, 2013 15:40

Navtični je dvoslojni in malo kaširan,s tem pa se zaščitijo polnila.Če pride sol vanja,bodo večno vlažna in plesniva.Tu se ne splača čakat
7 Black
Višji praporščak
Kraj: Pivka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a 7 Black » Ne Nov 24, 2013 20:50

Čoln bom uporabljal cca 10 dni na leto, pa kak vikend do slovenske obale se malo peljat.

Kje se da kupit navtičnega?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Nov 25, 2013 19:22

Mislim, da je bila že tema o tem in tam povezava, kje dobiš...

Jap...
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=11212
    kje dobiš, zakaj bi bil dober kateri, katera lepila, kako...

Sicer najdeš še nekaj tem o tem, če daš išči po vseh izrazih in vtipkaš kaširan* skaj*

Pa verjetno je kakšna povezava tja tudi iz 'baze znanja' oziroma njenih kazal :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
vitranc
Kontraadmiral

oja

OdgovorNapisal/-a vitranc » Pe Jan 17, 2014 12:39

če še nisi našu mam majstra ki pocen dobi skaj in pocen preobleče jav se mi na 031512547
77jure
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a 77jure » Če Mar 13, 2014 10:47

Pozdravljeni.
Sem nov na tem forumu in potrebujem malo pomoči.
Sem lastnik G370 ki je potreben obnove.
Nekje v sredinski del mi priteka malo vode ko je čoln na prikolici se sliši pretakanje. Sedaj bom celotna tla na novo prevlekel z poliestrom saj mora nekje tukaj priti voda notri, ker sem odprtino ki je zadaj (ne vem če mora bit oz.na mojem čolnu pač je) ki je bila šalabajzersko zaprta s plutovinastim čepom ter malo silikona že lani rešil. Torej tam zagotovo ni prišla voda spet not. Moram pa nekako to vodo spraviti ven in me zanima ali lahko zvrtam luknjo v tla in izsušim to vodo ven? Zanima me ali jo lahko zvrtam nekje v sredini tam kjer sem na sliki označil?

Slika

Zanima me tudi kakšna je ta barva na slikah ki sem jih prilepil? Je to kakšna posebna ker je nekako hrapava oz. pomarančasta in posledično manj drseča pa me zanima kako to naredit?

Slika

Slika

Slika

Pa še tole. Sedaj sem imel motor zmontiran na čoln 4 cm pod spodnjim robom krme, ker tako piše v navodilih proizvajalca(tohatsu) kot je tudi razvidno iz slike

Slika

Je pa ta motor nov 30KM in mi je težje zglisiral ob večih potnikih kot pa pred njim mercury 25KM star več kot 20 let. Sedaj predvidevam da zaradi tega ker je čoln težji zaradi vode ki je v notranjosti in pa delno zaradi nižje zmontiranega motorja. Ko sem ga podložil 4 cm je po GPS-u končno hitrost imel precej višjo nisem ga pa mogel sprobat ali je razlika ko je bolj obremenjen! Pa me zanima ali je bolje upoštevati navodila proizvajalca ali pa motor dvignit?

Upam da nisem preveč zakompliciral. Se pa že vnaprej zahvaljujem za vsakršno pomoč
l.p. Jure
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Mar 13, 2014 15:15

Če si mel vodo dolgo pod "palubo" potem ti lahko tudi leden gredelj in ostal les preperi in bi blo dobro preventivno odstranit komplet dno. sicer pa ko boš naredil tisto odprtino boš itak videl stanje lesa. se ti pa zihr čez tisto ne bo na "hitro" posušil napojen les... in še vsa pena ki je okol da zapolni prazen prostor. Glede barve ti bo razložil kdo ki to ve. Glede motorja pa je nanižja točka tak da maš spodnjo ploskev antikavitacijske plošče ravno z dnom čolna. Odvisno tudi v kakih vodah pluješ in kak prop uporabljaš. Če imaš manjši prop lahko tudi kak cm višje poskusiš dat motor. ampak ti zna ob nemirni vodi potegnat zrak. pri testiranju REDNO opazuj kontrolni curek!
77jure
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a 77jure » Če Mar 13, 2014 15:20

Aha pa še to luknja ki je zadaj(naj bi bila za izpust vode) je zaprta tako da je ne morem odpret in spraviti vode ven. Me pa še zanima ali je v tem prostoru v podu lesena konstrukcija?
Ker če je je verjetno tudi le-ta mokra in bi jo bilo potrebno posušit, ker če je les moker je to 2 ali 3 kratna teža. Ali pa se motim?
77jure
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a 77jure » Če Mar 13, 2014 15:27

Hvala za odgovor.
Kar se tiče tiste pene ki naj bi bila notri mislim da je ni več da jo je nekdo že enkrat odstranil saj se voda pretaka notri ko čoln na prikolici dvignem in spuščam.
Voda pa je prišla notri prvič predlani pa sem jo spravil ven in dobro zatesnil zadaj saj sem zmotno mislil da je problem pri tistem čepu za izpust vode.
Lani sem ugotovil da je spet voda not ampak je količinsko ne more biti kaj dosti ene par litrov zato mislim da ni ravno straha da bi bil les zaradi tega fuč.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Mar 13, 2014 16:07

Kavitacijsko daj v linijo z dnom ali pa 1 do 1,5 cm višje.
Za težje izglisiranje je najverjetneje kriv prevelik propeler za tvoj čoln.
vitranc
Kontraadmiral

oj

OdgovorNapisal/-a vitranc » Če Mar 13, 2014 19:48

moje mnenje je da je tvoj lepotec zreu za temeljitejšo prenovo potegni poden vn zamenjaj les če je not in laminiraj na novo ter napravi lepo dobr odtok iz spodnjega dela ter spucaj vn vso namočeno peno vrjem da ko ga boš odpru ne boš ogu vrjet kaka svinjarija je not pa tud količina vode ponavadi je v večji količini
77jure
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a 77jure » Pe Mar 14, 2014 06:48

Heheeh defenitivno je potreben popolne prenove, raztrgal ga bom na prafaktorje :) .
Me pa zanima kako odstranim tla, ker na straneh so fiksno prilepljena na stranice?
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Mar 14, 2014 07:16

77jure napisal/-a:Heheeh defenitivno je potreben popolne prenove, raztrgal ga bom na prafaktorje :) .
Me pa zanima kako odstranim tla, ker na straneh so fiksno prilepljena na stranice?

Porežeš s inox šajbo cca 7cm od roba čolna in paziš da ne greš pregloboko,lahko si narediš distanco iz kakšne plastike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta