Stvar je taka, namreč lastim si čoln AMF Crestliner Crusader 775.
Ko sem čoln kupil je noter bil motor Volvo Penta AQ115, ki pa je pomešal olje in vodo ker mu ni bilo pomoči in je čoln predolgo stal je motor zarjavel.
Odločil sem se za nakup novega "rabljenega" in kupil sem Volvo Pento AQ130, možakar je rekel da je delal prejšnje leto generalko in ne vem kaj še vse... No motor smo na montirali vse lepo povezali in vžgal je lepo v prvo, motor dela odlično sodeč po zvoku in vsem drugem ampak ko sem dvignil pokrovček od olja se bilo olje nekam belkasto, ko da bi ta motor tudi mešal (emulzija) takoj smo spustili ven staro olje nalili novega zamenjali filter olja in spet probali.
Po 20.ih minutah počasne vožnje smo spet preverili in spet ko da bi bilo olje malček sivkasto,belkasno... zdaj si ga ne upam več niti prižgat da nebi naredil se kaj več škode . Zdaj pa me zanima, če je kdo v Kopru ali okolici da bi lahko kako pomagal , svetoval kaj narediti kaj bi lahko bilo narobe oz. celo malo pogledal.
Gliser imam v planu tudi prodat oz. menjat tako da , če je kak potencialni kupec oz. bi kdo menjal se lahko zmenimo.
Že vnaprej hvala za pomoč in se opravičujem za kakšnega tiskarskega škrata.