Obnova notranjosti

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Obnova notranjosti

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jul 15, 2014 12:06

Pozdravljeni,

Barka je zunaj skoraj v celoti obnovljena, sedaj pa se počasi pripravljam na obnovo notranjosti. Načeloma sem delno že obnovil notranjost (nov štedilnik, inštalacija, radio, postaja, obloge, blazine,...) vendar se lesenih delov zaenkrat še nisem lotil. Sedaj pa se počasi nagibam tudi k temu, da bi se konec poletja lotil tudi tega.
Sedaj je barka v notranjosti temne barve vendar se na določenih mestih pozna obraba. Sedaj razmišljam o dveh moznostih:

1. Vse zbrusiti in na novo polakirati vendar bi še vedno moral uporabiti temen lak, da bi pokril vse poškodbe vendar se bojim, da na koncu ne bi izpadlo dosti boljše

2. preplastitev obstoječih lesenih sten z čim novim, določene dele pa zamenjat. Razmišljal sem če obstaja kakšna varijanta, da bi npr. čez nalepil kakšno folijo z imitacijo svetlega lesa ali pa kaj podobnega. Obstaja tudi varianta, da bi kupil npr. vezano ploščo Okume 4mm debelo pa jo nalepil čez...

Ker je manjša barka bi z posvetlitvijo prostorov zelo optično povečal vse skupaj in pa bolj svetlo bi bilo. Ali se je že kdo lotil kaj podobnega?

Več info o obnovi http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0

lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Jul 15, 2014 20:17

Jaz sem na vse stene nalepil 4mm vezano ploščo furnirano z 0,5 mm iroko furnirjem kasneje polakirano na sjaj. Malo nastane problema pri zaključnih letvicah, ampak se da uredit.
LP Marjan
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jul 15, 2014 22:58

ti bom zrihtal vezane plošče ki so po izgledu identične novim avtodomom in kamp prikolcam če ti bo všeč fajn svetlo zgleda in neobčutljivo,da se pobrisat,malo je rastra gor...bom mel košček s seboj v petek.
LP Iztok
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Jul 16, 2014 08:46

Jaz sem obnovil notranjost v tiku in za to tudi pogruntal postopek, ki mi je dal dobre rezultate.
Gre pa za oljen tik brez kakšnih hujših poškodb - samo malo prizadeta površina zaradi obrabe in sem ter tja od vode.

V glavnem... če je podoben material bo dovolj samo dobro zbrusit - vedno v smeri letnic v lesu oz furnirju, do finiša z zelo finim papirjem, potem pa cca 4x oljit ampak zelo po malem in enakomerno.

Zgleda pa zelo dobro v kombinaciji z belo gladko plastiko in furnir paneli na stropu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta