Johnson 40 vro problem
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Johnson 40 vro problem
Pozdravljeni, imam problem z motorjem johnson 40 vro. Motor vžge brez problemov in v štant gasu laufa tekoče in brez tresljajev, problem se pojavi, ko mu dodaš gas, motor potegne in hoče takoj ugasniti, če daš ročico takoj v ler, laufa spet normalno.
Iskra je , bencin je, pumpa za bencin dela. Kaj bi bilo lahko narobe?
L.p.
Iskra je , bencin je, pumpa za bencin dela. Kaj bi bilo lahko narobe?
L.p.
Nikoli na silo , vedno vzemi večjo kladivo !!!!
-
Wisdom
Danes smo očistili frgazerje in vse cevi. Sledila je, probna vožnja, ki pa ni uspela, motor se še vedno obnaša enako kot prej z to razliko, če držiš zauk začne laufat in gre kot hudič, takoj ko zaug spustiš ugasne. Sumim, da bencin pumpa ne da dosti bencina. Še kakšna ideja kaj bi lahko bilo?
A motor "umre" že takoj po prostem teku ? Če da, je verjetno res zamašena ali delno zamašena šoba prostega teka, ker ta pokriva tudi režim do 1/4 plina. Če ga zaduši kasneje, znajo biti zamašeni bypass kanali, ki pokrivajo režim do 3/4 plina, ko se aktivira glavna šoba. Vsekakor bi bilo verjetno dobro še enkrat res natančno očistiti uplinjače, odviti vse vijake in šobe, jih oprati v čistem bencinu ali uporabiti sprej za čisčenje uplinjačev, ter dobro očistiti in prepihati vse kanale in prehode v uplinjaču. Nekateri znajo biti prav skriti in jih zlahka spregledaš.
Ste dobro pregledali cev od tanka do motorja, spoje in priključke ? Res pa je, da če bi tam vleklo zrak, bi se napaka pokazala predvsem v režimu polnega plina, ko bi motor torokiral zaradi pomanjkanja bencina.
Ste dobro pregledali cev od tanka do motorja, spoje in priključke ? Res pa je, da če bi tam vleklo zrak, bi se napaka pokazala predvsem v režimu polnega plina, ko bi motor torokiral zaradi pomanjkanja bencina.
Danes sem še enkrat ,, razpipal ,, fergazer na prafaktorje, prepihal in prepral vse dize in kanale kar jih je. Motor sem vžal na ,,suhem,, deloval je brez problemov in tudi odzivanje na komando je bilo ok.
Če bo čas dopuščal gre v naslednjih dneh v vodo, da vidim če bo pod obremenitvijo deloval enako. Kakorkoli, hvala za informacije.
Če bo čas dopuščal gre v naslednjih dneh v vodo, da vidim če bo pod obremenitvijo deloval enako. Kakorkoli, hvala za informacije.
Saga z johnsonom se nadaljuje, po splavitvi čolna mi je crknil še štarter. Zamenjal sem fergazerja, štarter in motor je zalaufal, vendar ne za dolgo, po prvi kvalitetni vožnji mu je začelo zmanjkovati moči in nato ugasnil. Po tem ga več ne morem vžgati, bencin in iskra sta, motor nikakor ne vžge. Še kakšna ideja, razen, da ga polijem z bencinom, da se bo vžgal!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Podoben problem sem imel z suzukijem 6KM.Zamenjal sem uplinjač, vžigalno tuljavo, motor je bil na dveh servisih, pa nič boljše.Potem mi je zadnji serviser v marini po enem letu (med tem sem kupil nov motor)
povedal, da so najverjetneje šli semeringi na glavni gredi in da je s tlakom v samem motorju problem.No, moj motor je dvotakten...
Če bo to kaj pomagalo...
povedal, da so najverjetneje šli semeringi na glavni gredi in da je s tlakom v samem motorju problem.No, moj motor je dvotakten...
Če bo to kaj pomagalo...
.rad plujem.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Pri starem motorju ponavadi semeringi otrdijo in se ne dotikajo več gredi.
tako namesto da bi motor sesal preko vplinjača sesa kar mimo semeringa.
Mene je tako šolala ena tomosova vlečnica.
Sem malo po naključju ugotovil da je semering slab. Pihnil sem zrak spodaj v kartar da bi izpihal bencin je pa kar zavrelo v reduktorju. Se mi je takoj posvetilo kaj je narobe.
tako namesto da bi motor sesal preko vplinjača sesa kar mimo semeringa.
Mene je tako šolala ena tomosova vlečnica.
Sem malo po naključju ugotovil da je semering slab. Pihnil sem zrak spodaj v kartar da bi izpihal bencin je pa kar zavrelo v reduktorju. Se mi je takoj posvetilo kaj je narobe.
Mato 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti