Sklopka za Volvo Penta MD17C

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

jan_mozina
Poddesetnik

Sklopka za Volvo Penta MD17C

OdgovorNapisal/-a jan_mozina » Pe Sep 05, 2014 13:58

Pokvarila se mi je sklopka (MSB) na omenjenem motorju, ki se jo najverjetneje ne da popraviti. Ker teh motorjev in rezervnih delov ne delajo več, me zanima kje bi lahko poiskal rabljeno sklopko (in jo obnovil in vgradil). Ali se lahko za ta motor vgradi katero drugo sklopko, tudi novo?
Kakršnekoli info dobrodošle.
Lp, Jan
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » Pe Sep 05, 2014 17:45

Malo bolj točno povej kaj rabiš,ker imam jest nekaj za motor MD17D.
Več si poglej tu: http://www.marinepartseurope.com/en/vol ... 42230.aspx
Bo potem morjeplovec habibi bolj vedu če zadeva paše tud tebi.
Pozdrav iz Srca Slovenije!
jan_mozina
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a jan_mozina » So Sep 06, 2014 15:30

Bolj točno ti še ne znam povedat, ker sem prejšni tedn kupil čoln bolj zaradi priveza kot pa zaradi čolna. Zaenkrat sem se samo ukvarjal z sidranjem čolna, da ga pripravim za zimo. Prejšnemu lastniku je 'razneslo' sklopko, zato jo je sam odmontiral in dal enemu domačemu mehaniku. Ta mehanik je hotel 1500eur, da jo popravi, ni pa mi hotu povedat kaj točno je narobe, zato sem mu jaz sklopko vzel in sedaj sam iščem rešitev.
Glede na to, da so te sklopke stare in se jih ne dela več sem hotel najprej preveriti, če se jih pri nas dobi in kakšne so cene? V ta star motor nisem pripravljen preveč investirat in se bolj nagibam k novem/obnovljenem motorju.
Predvsem bi rabil nekoga, ki se na te motorje spozna in bi si vzel čas in šel z mano na Lošinj motor pregledat, če ga je sploh smisenlo popravljat?
Kokr sem sam ugotovil po raznih manualih bi rabil reverse gear (starega še nisem uspel razstaviti, ker ga ne znam). Prav tako nisem našel bistvenih razlik med motorjema MD17C in MD17D, zato predpostavljam da bi si lahko pomagal z tvojo reverse gear, če jo imaš?
Če imaš objavi kašno sliko, jz bom pa tut mal poslikal in objavil.
Hvala za odgovor,
Lp
jan_mozina
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a jan_mozina » So Sep 06, 2014 15:41

Na tem linku so slike moje sklopke+reverse gear. Imam dva Revers geara, od tega so enega že nekaj varili tko, da je bolj kot ne za stran.
https://www.dropbox.com/sh/mp8u9xo8dpfe ... o2Mxa?dl=0
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » Ne Sep 07, 2014 16:46

Mislim,da moje ne paše.
Bo mal habibi VII počekiral. Pošlji mu zs.
Pozdrav iz Srca Slovenije!

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov