Hvala za vse informacije
Popravilo jamborja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Popravilo jamborja
Mogoče kdo ve ,kje bi mi popravili zlomljen jambor (elan 19)?
Hvala za vse informacije
Hvala za vse informacije
nov ali popravilo
Najprej hvala za prijazne odgovore.
Pa še dve vprašanji.
Kje lahko kupim nov jambor?
Mogoče ima kdo naslov mojstra v Seči?
Aja pa še tretje vprašanje-Kakšne so cene popravila oziroma novega jamborja.
P:S. Se opravičujem zaradi moje nevednosti.
lep pozdrav
Pa še dve vprašanji.
Kje lahko kupim nov jambor?
Mogoče ima kdo naslov mojstra v Seči?
Aja pa še tretje vprašanje-Kakšne so cene popravila oziroma novega jamborja.
P:S. Se opravičujem zaradi moje nevednosti.
lep pozdrav
Curle zdravo!
Najprej o popravilu jambora.Vsakega se da popraviti in je na veliko vrednost profilov to tudi smiselno. Naj navedem, da ima Selden vsak jambor spojen (štukan), da je imel Horn jambor 2X spojen itd. V kolikor zlom ni problematičen-stisnjen profil ali močna ukrivljenost, je spajanje najboljša rešitev.V primeru, da jambor pade pa je pravilo, da se morajo menjati vse pletenice (zajle). To zaradi poškodb ali pa preobremenitve. Največja obremenitev je na pletenicah in te držijo jambor pokonci.
Izdelovalec vseh vrst jamborov je Metalcheramica d.o.o Sečovlje, vodja navtike pa g. Mladen Lazar
tel.; 031 332 776
Za elan 19 vprašaj najprej v Elan Begunje, servis plovil
Svetujem ti, da se zapelješ v Sečovlje in se z Mladenom pogovoriš ter izbereš profil, ki ga rabiš, saj imajo nekaj takšnega na zalogi.
Veliko sreče pri popravilu!
Najprej o popravilu jambora.Vsakega se da popraviti in je na veliko vrednost profilov to tudi smiselno. Naj navedem, da ima Selden vsak jambor spojen (štukan), da je imel Horn jambor 2X spojen itd. V kolikor zlom ni problematičen-stisnjen profil ali močna ukrivljenost, je spajanje najboljša rešitev.V primeru, da jambor pade pa je pravilo, da se morajo menjati vse pletenice (zajle). To zaradi poškodb ali pa preobremenitve. Največja obremenitev je na pletenicah in te držijo jambor pokonci.
Izdelovalec vseh vrst jamborov je Metalcheramica d.o.o Sečovlje, vodja navtike pa g. Mladen Lazar
tel.; 031 332 776
Za elan 19 vprašaj najprej v Elan Begunje, servis plovil
Svetujem ti, da se zapelješ v Sečovlje in se z Mladenom pogovoriš ter izbereš profil, ki ga rabiš, saj imajo nekaj takšnega na zalogi.
Veliko sreče pri popravilu!
Tudi jaz mislim, da štukan jambor ni dosti slabši, čeprav no..... ni ravno to, odvisno, koliko si pač pripravljen odštet. Štukajo tud v Slovenski Bistrici , Impol, daj pozanimaj se, če ti je Seča predaleč.
Mene pa žuli nekaj drugega ; namreč ko mi je po nerodnosti padel bum, se mi je izpulila dvižnica glavnega jadra, zdaj pa ne vem kako se naj z mojimi 100 kilami povzpnem 9 m visoko, pa še vse to zibanje benti, naj kdo svetuje kaj naredit, ker podiral tudi ne bi rad .
Mene pa žuli nekaj drugega ; namreč ko mi je po nerodnosti padel bum, se mi je izpulila dvižnica glavnega jadra, zdaj pa ne vem kako se naj z mojimi 100 kilami povzpnem 9 m visoko, pa še vse to zibanje benti, naj kdo svetuje kaj naredit, ker podiral tudi ne bi rad .
cougar
Če se uskladiva glede termina, ti jaz splezam na jambor.
Jaz imam barko v Malinski in mi je Črišnjevo ob poti. Samo na lignje in pivo v ribiškem bifeju bo treba počakat do druge polovice maja.
Lp
Jaz imam barko v Malinski in mi je Črišnjevo ob poti. Samo na lignje in pivo v ribiškem bifeju bo treba počakat do druge polovice maja.
Lp
Ja imam eno malo starejšo devet metrsko jadrnico, z privezom na Krku. Zato me zanimajo stvari o vzdrževanju jadrnic in podobno.
Plezal na jambor? Ne, ne, za to so v SLO morju boljše rešitve: pripelješ barko, privežeš, greš na dok in po stopnicah gor in s primerne višine pač narediš na jamboru kar potrebuješ. Žal, imaš predaleč do Izole.
Pomisli malo kako je z industriskimi objekti na Krku. Prav gotobo obstaja kakšna podobna rešitev.
Pomisli malo kako je z industriskimi objekti na Krku. Prav gotobo obstaja kakšna podobna rešitev.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti