priklop motorja? rabim pomoč

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

niksa
Desetnik

priklop motorja? rabim pomoč

OdgovorNapisal/-a niksa » So Mar 07, 2015 02:33

Pozdravljeni,

zadnjo uro iščem kak stari post o priklopu motorja pa ne najdem nič tako da sem odprl novo temo.

In sicer imam evinrude 25 ,ki bi ga rad zmontiral na gliser vendar ne vem kako se lotit zadeve.Ne vem kako baterijo nabavit,...skratka sem mislil da sem pametnejši a sem ugotovil nasprotno :)

A se najde kdo ,ki bi mi pomagal montirati in priklopiti izvekrmni motor in komande na gliser elan gt070?

Ker sem trenutno švoh z denarjem bi lahko ponudil namesto plačila teflonizirano poliestersko blago in baksa piva da ne bo žeja ovirala delo ;) .Blago je idealno za navtiko in verjamem da bo nekomu prišlo prav.blaga imam kolkor češ....

Lahko mi tudi svetujete kakega garažnega mojstra ki ne zaračunava po navtičnih tarifah :)

lp
niksa
040868829
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Mar 07, 2015 13:41

Kje pa imaš čoln in ali je ta motor že bil na tem čolnu?
niksa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a niksa » So Mar 07, 2015 17:02

ojla,
barka je na prikolici na belvederju nad izolo.
v vpisnem listu je vpisan motor ki je zaribal.
sedaj moram zmontirat "novi" motor ki še ni bil na tej barki in ga vpisat.
pol pa zavarovat in zrihtat plovno dovoljenje ki je poteklo 2013.

Motor je L.1985 521ccm evinrude 25 2t iz italije vendar na papirjih piše da ima 20km...
zagon ima elekrtični tako da moram tudi vedeti ali lahko nabavim navadno baterijo za avto ali kaksno posebno?

volanske komande so na gliserju že montirane.
Rezervoar je skrit v premcu pa me zanima ali je bolje da nabavim plastičnega ali je dober ta ki je prišel z barko?

Zajle in ročke za gas, brzine so priložene.

Skratka sem totalni lajik ,ki nima nobenih rokodelskih sposobnosti :(
sem hitro ugotovil da v navtiki to ni dobro...še posebej če nimaš denarja za metat skozi okno...

Lepo bi bilo če bi lahko prišel pogledat in poveda kaj naj naredim in nabavim...ko vse porihtam bi to zmontirala.
Ali poslikam vse...postam slike in mi poves kaj mi je narediti preden prideš ti ali kdo drugi.

lp
niksa
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Mar 07, 2015 18:23

Pri the malih čolnih je boljše če maš rezervoar zadaj in tud majn maš možnosti da ti kje vleče zrak ko enkrat cev dotraja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov